Висока класа исто како Гармин, не сум користел Сунто али одлични седали има некој искуство со овие паметни часовници
Suunto
кај нас ги имало во Scout и во Beosport ама цени неможев да најдам на нет.
Висока класа исто како Гармин, не сум користел Сунто али одлични седали има некој искуство со овие паметни часовници
Suunto
Тука има и цени. Инаку во последно време не им оди толку добро изгледа, во споредба со Гармин и компанија. Пред некој ден ги купиле некои Кинези.дали има некој искуство со овие паметни часовници
Suunto
Ебење е 7цава ... добар скок од 6ката.Туку искочи Garmin Fenix 7, да не го купува некој?
edit: и Epix, што е Fenix, ама со AMOLED екран
Со паметни часовници на Суунто не сум имал искуство, ама пред 15-тина години користев нивен висиномер, ЏиПиеС... сличен уред. Прецизност неспоредлива со ништо што беше на располагање, квалитет на изработка исто како Ролс Ројс, софтверот за поврзување со ПеЦе функционираше беспрекорно, цената на уредот - исто како квалитетот.... Ролс Ројс. ЏиПиеС-от фаќаше се што кружи околу земјата, американски, руски, експериментални кинески, експериментални европски, знаеше од иридиум да прочита време, софтверот појавуваше и некои непознати шифрирани сателити... Не се сеќавам висиномерот од каде се црпеше информации, ама даваше точност од +/- 10cm. Доколку го задржале квалитетот на изработка, не се размислувај ако имаш пари...дали има некој искуство со овие паметни часовници
Suunto
За сите што користат Apple Smart Watch, сакам да споделам информација што ја открив дури сега, односно пред една недела.
Апликацијата Clockology овозможува користење на еден куп customized watch faces на сите apple watch модели. Не е дека работат како оригиналните watch faces од самиот часовник, ама прилично лесно се менаџираат и ги имаат поголем дел од информациите и преку него. Нема багови и блокирања, а разлика помеѓу платена претплата од Clockology+ е само во користење на weather информации на одреден watchface.
На Facebook има група каде што еден куп developers споделуваат разно разни дизајни.
Им стигнаа да, има на лагер Феникс обичен, Солар и Х Солар, другите се со нарачка.Им стигаа веќе? Инаку што подарок даваат, гледам пишуваше нешто на сајтот?
Го ставив неколку пати во кошничка, ама не можам да се убедам дека ми се исплати апгрејдот од сегашниот![]()
За момент помислив дека бараш препорака за "ноќни дами" за 200 евра, што малку не е ок вака јавно и на ваков сериозен медиум да се дискутира.Кој женски би го препорачале до кај 200е ?
Така уште полесно ќе беше за совет да се даде, во просек 500 денара од кандидаткиња позади МТВ (или 350 денара ако ги лажеш дека ти е роденден) = 34 задоволства во животот, што се 33 задоволства повеќе него ли еден саат што би ставил на рака.За момент помислив дека бараш препорака за "ноќни дами" за 200 евра, што малку не е ок вака јавно и на ваков сериозен медиум да се дискутира.
па евтини биле машала.Така уште полесно ќе беше за совет да се даде, во просек 500 денара од кандидаткиња позади МТВ (или 350 денара ако ги лажеш дека ти е роденден) = 34 задоволства во животот, што се 33 задоволства повеќе него ли еден саат што би ставил на рака.
Кламидијата е гратиспа евтини биле машала.
GARMIN LilyКој женски би го препорачале до кај 200е ?
И јас планирам да зимам ваков. Ми се допаѓа џи шок формата. Ако има некој нека сподели искуство.Дечки, мислење за amazfit t-rex pro ?
Го гледам некое време и сакам да го земам, па ме интересира дали вреди за парите
Јас имам Suunto. Ова ми е 5ти саат. Првиот го земав пред 10 години.
Сунто од почеток се насочени кон спортски саати за разлика од Гармин кои правеа гпс уреди.
Нуркачи и планинари поврќе поштуваат Суунто, точкати па Гармин.
Јас лично преферирам Суунто зашто е посилна изработката на саатот, а јас го носам во теретана. До сега го имам лупнато безброј пати од шипки, тегови и справи. Да беше било кој друг смартвоч ќе пукнеше.
Гармин направија име и затоа прво они идат на ум, далеку од тоа сека се лоши.
Бев спремен да купам феникс, но на тестот видов дека блутутот од саатот не може да го врзам со блутутот од справите за да го користам хр мониторот за регулирање на програма и се премислив. Може ова да е надминато сега.
Надминато е то уште со феникс 5ка ако не се лажам, добри се Сунто посебно дизајнерски гледано, ама со Гармин софтверски моментално никој неможит да се мерит (нормално гледано ко за sportwatch, не smartwatch) ама не се далеку и од тој сегмент со новиов феникс/епикс.Јас имам Suunto. Ова ми е 5ти саат. Првиот го земав пред 10 години.
Сунто од почеток се насочени кон спортски саати за разлика од Гармин кои правеа гпс уреди.
Нуркачи и планинари поврќе поштуваат Суунто, точкати па Гармин.
Јас лично преферирам Суунто зашто е посилна изработката на саатот, а јас го носам во теретана. До сега го имам лупнато безброј пати од шипки, тегови и справи. Да беше било кој друг смартвоч ќе пукнеше.
Гармин направија име и затоа прво они идат на ум, далеку од тоа сека се лоши.
Бев спремен да купам феникс, но на тестот видов дека блутутот од саатот не може да го врзам со блутутот од справите за да го користам хр мониторот за регулирање на програма и се премислив. Може ова да е надминато сега.
Го порачав денеска, утре или понеделник треба да ми стигне, па ќе споделам импресии.И јас планирам да зимам ваков. Ми се допаѓа џи шок формата. Ако има некој нека сподели искуство.