Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Паметни часовници

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.210
1.228
Скопје
дали има некој искуство со овие паметни часовници
Suunto
кај нас ги имало во Scout и во Beosport ама цени неможев да најдам на нет.
Висока класа исто како Гармин, не сум користел Сунто али одлични се

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Suunto
Прилично се квалитетни ама со цени се на ниво на Garmin Fenix.

mmarko

hello world
1 март 2013
203
157
mmarko's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-4770K
Motherboard
Asus Gryphon Z87
Storage
Samsung 840 Pro 256GB, Samsung 860 Evo 500GB
PSU
Corsair RM1000e
RAM
Kingston HyperX Beast 2x8GB 1600MHz
Video card
Asus TUF Gaming RTX 3090
Case
SilverStone TJ08-E
Mouse
Logitech MX Master 3
Keyboard
X-Bows Ranger (Hako Royal True)
Audio
Sennheiser HD 6XX
Monitor
Dell UltraSharp U2518D + Dell UltraSharp U2412M
OS
Windows 10
Suunto
Тука има и цени. Инаку во последно време не им оди толку добро изгледа, во споредба со Гармин и компанија. Пред некој ден ги купиле некои Кинези.

mmarko

hello world
1 март 2013
203
157
mmarko's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-4770K
Motherboard
Asus Gryphon Z87
Storage
PSU
Corsair RM1000e
RAM
Video card
Asus TUF Gaming RTX 3090
Case
SilverStone TJ08-E
Mouse
Logitech MX Master 3
Keyboard
Audio
Sennheiser HD 6XX
Monitor
OS
Windows 10
Туку искочи Garmin Fenix 7, да не го купува некој? :D

edit: и Epix, што е Fenix, ама со AMOLED екран

boban984

hello world
boban984's setup  
Processor & Cooler
Најјаките
Storage
Најбрзиот
RAM
Че
Case
Мејс
Mouse
Џери
Keyboard
Q2 Keychron, Durrock браун
Туку искочи Garmin Fenix 7, да не го купува некој? :D

edit: и Epix, што е Fenix, ама со AMOLED екран
Ебење е 7цава ... добар скок од 6ката.
Од 3ката до 5ката па до 6ката реално беа еволутивни чекори, сем стандард топо мапите на цела линија у 6ката ... ама 7цава ќе прави партали, далеку пред конкуренцијата хардверски и софтверски.

Suunto e солиден спортски часовник, ама не се рамни со Гарминот.

Кој го интересира :) подетално за 7цава: Garmin Fenix 7 Series In-Depth Review

15 септември 2012
1.165
1.300
Suunto
Со паметни часовници на Суунто не сум имал искуство, ама пред 15-тина години користев нивен висиномер, ЏиПиеС... сличен уред. Прецизност неспоредлива со ништо што беше на располагање, квалитет на изработка исто како Ролс Ројс, софтверот за поврзување со ПеЦе функционираше беспрекорно, цената на уредот - исто како квалитетот.... Ролс Ројс. ЏиПиеС-от фаќаше се што кружи околу земјата, американски, руски, експериментални кинески, експериментални европски, знаеше од иридиум да прочита време, софтверот појавуваше и некои непознати шифрирани сателити... Не се сеќавам висиномерот од каде се црпеше информации, ама даваше точност од +/- 10cm. Доколку го задржале квалитетот на изработка, не се размислувај ако имаш пари...

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.810
4.526
Неготино
На алијата рандом ми излезе LIGE саат.

Сте слушнале нешто за нив? Рандом reviews по гугл викаат дека е одличен, освен апликацијата.

Steff_92

hello world
28 јули 2017
293
210
Куманово
За сите што користат Apple Smart Watch, сакам да споделам информација што ја открив дури сега, односно пред една недела. :sneaky:

Апликацијата Clockology овозможува користење на еден куп customized watch faces на сите apple watch модели. Не е дека работат како оригиналните watch faces од самиот часовник, ама прилично лесно се менаџираат и ги имаат поголем дел од информациите и преку него. Нема багови и блокирања, а разлика помеѓу платена претплата од Clockology+ е само во користење на weather информации на одреден watchface.

На Facebook има група каде што еден куп developers споделуваат разно разни дизајни.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
За сите што користат Apple Smart Watch, сакам да споделам информација што ја открив дури сега, односно пред една недела. :sneaky:

Апликацијата Clockology овозможува користење на еден куп customized watch faces на сите apple watch модели. Не е дека работат како оригиналните watch faces од самиот часовник, ама прилично лесно се менаџираат и ги имаат поголем дел од информациите и преку него. Нема багови и блокирања, а разлика помеѓу платена претплата од Clockology+ е само во користење на weather информации на одреден watchface.

На Facebook има група каде што еден куп developers споделуваат разно разни дизајни.

Bi rekol dobro utro :)

Инаку негативност е што цица батерија многу, бидејќи е активиран екранот и нема rest mode лице. Дали проба да конфигурираш? Мене ми изгледаше доста комплицирано и „финтаџиски“, искрено за оние со постари часовници од 5-ката (без Always on) е перфектно решение.

Steff_92

hello world
28 јули 2017
293
210
Куманово
Јас искрено не приметив разлика во батерија, ама па и не сум го користел многу, како што кажав 1 недела.
Ќе проверам наредниот период.

Конфигурацијата е исто така лесна, секој елемент е како посебен layer, криеш, поместуваш, менуваш бои, текст, се зависно од какво е проектчето на кое што работиш, има доста што се со слика како позадина, па всушност не можеш да мењаш преку апликација.

Не може да се користи со Always On. Секој пат саатот си го става неговиот default часовник со црна позадина на Always On.

За мене негативно е што не можеш да отвориш нотификации или сетинзи со swipe down/up директно кога е стартувано clockology. Тие стигаат, можеш да ги прочиташ во момент, ама ако пропуштиш некоја, мораш да излезеш од него и тогаш да работиш, па на крај пак се враќаш на clockology, дали преку recent app или он сам ти нуди точка горе како активна апликација и со клик на неа те пренасочува.

Во глобала топп.
Со clockology+ најдов уште еден бенефит, а тоа е on schedule менување на watcface.

mmarko

hello world
1 март 2013
203
157
mmarko's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-4770K
Motherboard
Asus Gryphon Z87
Storage
PSU
Corsair RM1000e
RAM
Video card
Asus TUF Gaming RTX 3090
Case
SilverStone TJ08-E
Mouse
Logitech MX Master 3
Keyboard
Audio
Sennheiser HD 6XX
Monitor
OS
Windows 10
Им стигаа веќе? Инаку што подарок даваат, гледам пишуваше нешто на сајтот?

Го ставив неколку пати во кошничка, ама не можам да се убедам дека ми се исплати апгрејдот од сегашниот :)

28 јануари 2017
2.101
4.846
Ресен
Им стигаа веќе? Инаку што подарок даваат, гледам пишуваше нешто на сајтот?

Го ставив неколку пати во кошничка, ама не можам да се убедам дека ми се исплати апгрејдот од сегашниот :)
Им стигнаа да, има на лагер Феникс обичен, Солар и Х Солар, другите се со нарачка.
Подарокот покасно ќе го добијам од Х причини а треба да се брендирани Гармин шише за вода, ноже и врвца некоја.

Од прошлиот Forerunner 935 е доста добра надоградба посебно тачот и тоа што сега стариот ми делува како детски сат (фул пластичен е, големината е тука некаде). За парите апсолутно не вреди ама ќејф децки... поарно да акам по планини него графичка да купам (утешение грешних)

Il Principe

read-only
9 декември 2021
2
0
Дечки, мислење за amazfit t-rex pro ?

Го гледам некое време и сакам да го земам, па ме интересира дали вреди за парите

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.204
18.883
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech MX Master 4
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
Кој женски би го препорачале до кај 200е ?
За момент помислив дека бараш препорака за "ноќни дами" за 200 евра, што малку не е ок вака јавно и на ваков сериозен медиум да се дискутира.

xhktw

x
2 август 2009
1.466
1.945
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700X3D / Macbook Pro M4 14' 16/512
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
ROG Harpe Ace AimLab Edition
Keyboard
AK820Pro / Monsgeek Fun60 Pro / Custom 3D Printed
Monitor
34" MSI MAG342CQPV 100Hz / ASUS 27" ROG Strix OLED XG27AQDMG
OS
macOS Sequoia / Arch Linux
За момент помислив дека бараш препорака за "ноќни дами" за 200 евра, што малку не е ок вака јавно и на ваков сериозен медиум да се дискутира.
Така уште полесно ќе беше за совет да се даде, во просек 500 денара од кандидаткиња позади МТВ (или 350 денара ако ги лажеш дека ти е роденден) = 34 задоволства во животот, што се 33 задоволства повеќе него ли еден саат што би ставил на рака.

cheekybreeky

read-only
28 ноември 2016
37
42
Така уште полесно ќе беше за совет да се даде, во просек 500 денара од кандидаткиња позади МТВ (или 350 денара ако ги лажеш дека ти е роденден) = 34 задоволства во животот, што се 33 задоволства повеќе него ли еден саат што би ставил на рака.
па евтини биле машала.

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Windows 10, Windows Server 2016

claus

hello world
13 април 2020
119
182
Дечки, мислење за amazfit t-rex pro ?

Го гледам некое време и сакам да го земам, па ме интересира дали вреди за парите
И јас планирам да зимам ваков. Ми се допаѓа џи шок формата. Ако има некој нека сподели искуство.

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
Јас имам Suunto. Ова ми е 5ти саат. Првиот го земав пред 10 години.
Сунто од почеток се насочени кон спортски саати за разлика од Гармин кои правеа гпс уреди.
Нуркачи и планинари поврќе поштуваат Суунто, точкати па Гармин.

Јас лично преферирам Суунто зашто е посилна изработката на саатот, а јас го носам во теретана. До сега го имам лупнато безброј пати од шипки, тегови и справи. Да беше било кој друг смартвоч ќе пукнеше.

Гармин направија име и затоа прво они идат на ум, далеку од тоа сека се лоши.

Бев спремен да купам феникс, но на тестот видов дека блутутот од саатот не може да го врзам со блутутот од справите за да го користам хр мониторот за регулирање на програма и се премислив. Може ова да е надминато сега.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.365
2.786
Сунто од почеток се насочени кон спортски саати за разлика од Гармин кои правеа гпс уреди.

Јас лично преферирам Суунто зашто е посилна изработката на саатот, а јас го носам во теретана. До сега го имам лупнато безброј пати од шипки, тегови и справи. Да беше било кој друг смартвоч ќе пукнеше.

Бев спремен да купам феникс, но на тестот видов дека блутутот од саатот не може да го врзам со блутутот од справите за да го користам хр мониторот за регулирање на програма и се премислив. Може ова да е надминато сега.

кај ги има овие суманто? Немам сретнато по нашиве продавници. А гледам имаат добри дизајни.

Gecas12

hello world
27 септември 2019
85
76

Надминато е то уште со феникс 5ка ако не се лажам, добри се Сунто посебно дизајнерски гледано, ама со Гармин софтверски моментално никој неможит да се мерит (нормално гледано ко за sportwatch, не smartwatch) ама не се далеку и од тој сегмент со новиов феникс/епикс.

Il Principe

read-only
9 декември 2021
2
0
И јас планирам да зимам ваков. Ми се допаѓа џи шок формата. Ако има некој нека сподели искуство.
Го порачав денеска, утре или понеделник треба да ми стигне, па ќе споделам импресии.

Според јутуб видеата што ги гледав и за тие пари што го нудат mistore мислам дека е одличен.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно