Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Паметни часовници

claus

hello world
13 април 2020
119
182
Го порачав денеска, утре или понеделник треба да ми стигне, па ќе споделам импресии.

Според јутуб видеата што ги гледав и за тие пари што го нудат mistore мислам дека е одличен.
И јас гледав reviews пред некое време, мислам дека единствена забелешка ми беше што не можеш да звониш и да зборуваш на сатот, а доста практично е да се јавиш на сатот додека возиш.

28 јануари 2017
2.101
4.846
Ресен
И јас гледав reviews пред некое време, мислам дека единствена забелешка ми беше што не можеш да звониш и да зборуваш на сатот, а доста практично е да се јавиш на сатот додека возиш.
Практично е само за да падниш.

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
кај ги има овие суманто? Немам сретнато по нашиве продавници. А гледам имаат добри дизајни.
Scout, Polleo Sport, Intersport и во една спортска продавница доле во Сити Мол што е до цвеќарата.

Надминато е то уште со феникс 5ка ако не се лажам, добри се Сунто посебно дизајнерски гледано, ама со Гармин софтверски моментално никој неможит да се мерит (нормално гледано ко за sportwatch, не smartwatch) ама не се далеку и од тој сегмент со новиов феникс/епикс.
Да. Гармин имаа многу добар софтвер и апликација за мобилен. Сунто направија комплетен оверхол на апликаицјата пред некое време и практично ги ставија сите можности што ги има и Гармин.

Инаку за блу тутот, со 5ка пробав јас и не работеше. Евентуално ако напраиле некој марифет со апдејт или во следната серија да е ставено.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135

Нели е редно време да се донесе закон за верификација на овие производи, особено што станува збор за медицински помагала? На пример, Apple Watch нема сертификација за МК за EKG и истата не е вклучена софтверски.
Од друга страна, ова срањево за 2790 тврди дека мери се - пред година и пол му земав ваков на татко ми баш од тие причини и испадна дека е поздрав него 20 годишен дечко. После и на масата и меревме пулс, имаше 80-120 перфектно...

Има постари луѓе што ќе ги купат за овие причини и ќе имаат лажна претстава дека се е во ред...

H4cf16986a1434038b5c4682968beb844d.jpg

Mr.47

hello world
13 февруари 2018
207
150
Не знаев каде, па ќе прашам тука.

Користам Huawei GT2 Pro, и преку него си мерам активности. Преку Huawei Health, па и Health Sync ги сихронизирав активностите со страва.
Меѓутоа, се појавува еден вид на проблем. Мислам дека проблемот се јавува на следново: Ако не направам пауза на активноста, рутата ја сихнонизира како што е, ако направам пауза, па продолжам, ми дава „половична“ рута. Се соочил некој со вакво нешто?
Воопшто не ми е проблем да не паузирам, но ако е проблемот поради ова, stupid.

28 јануари 2017
2.101
4.846
Ресен
До “вчера“ Хуавеи немаше воопшто синхронизација со Страва па можно е да е баг.
Пробај да снимиш активност со телефонот и да паузираш да видиш дали ќе го имаш истиот проблем, ако не тогаш е до ГТ2ката нешто, фајлот ваљда не се љуби со стравата.

Mr.47

hello world
13 февруари 2018
207
150
До “вчера“ Хуавеи немаше воопшто синхронизација со Страва па можно е да е баг.
Пробај да снимиш активност со телефонот и да паузираш да видиш дали ќе го имаш истиот проблем, ако не тогаш е до ГТ2ката нешто, фајлот ваљда не се љуби со стравата.
Тие и сега не се љубат. Токму поради тоа е потребен Метју Нимиц(Health Sync).
Ако мислиш да снимам со телефон/страва, нема да има проблем. Ауто-пауза имам наместено, и така си е ок. Нема проблем ниту relive.

Проблемот изгледа настанува кога паузирам активност на саат, па продолжувам. Па штом завршам со активноста, се сихронизира на Huawei health, па преку health sync пренесува на страва и активноста ја има таму. Должината пренесена е иста(изминати км, но различна рута), и времето возено е различно. Да не го тупам, ќе ја пробам истата рута и утре, ако послужи време, без да паузирам на саат, па да видам што ќе се пренесе(ако навистина е тоа багот). Дали тие багнати рути се поради пауза, а точно пренесените поради непаузирање преку саат.
Исто пробав и со delete activity, па sync speciffic day, no change.

Затоа и прашав, да не случајно некој користи ист саат, за иста намена, и да не се соочил со вакво чудo/баг. Ако да, убаво ќе биде да пише, а јас, I'll be back секако. We will see.

п.с. Истата багната рута се пренесува и на MapMyRun, како и кај страва.

Vlad944

lurker
3 март 2015
788
1.763
Дали некој знај некоја си продавница кај нас што продава заштитници за Apple Watch како на пример вакво iwatch cover ?
Тоа од линкот ми е порачано но за жал нема уште 1 месец да стигни тука па така да морам од тука да пазарам.
Заприметив вакви во Istyle но 1 вакво е 1800+ денари што премногу ми е над буџет.
Доколку некој знае каде има поефтино нека сподели oд каде што и како :)

damil

user
2 јануари 2015
1.067
1.361
Дали некој знај некоја си продавница кај нас што продава заштитници за Apple Watch како на пример вакво iwatch cover ?
Тоа од линкот ми е порачано но за жал нема уште 1 месец да стигни тука па така да морам од тука да пазарам.
Заприметив вакви во Istyle но 1 вакво е 1800+ денари што премногу ми е над буџет.
Греота е ова да се стави. Би ставил ли на обичен саат вакво нешто?

09e54894265537748016e13bd6d56a82.jpg

Vlad944

lurker
3 март 2015
788
1.763
Греота е ова да се стави. Би ставил ли на обичен саат вакво нешто?

09e54894265537748016e13bd6d56a82.jpg
И тоа како вреди да се постави (за мојов случај).
Барам заштита додека сум на работа поради тоа што големи се шансите да го оштетам.
Знам дека нема да биди респонзивен како без оваа заштита но додека сум на work зошто не би.

deni.mitev

user
7 октомври 2014
1.024
1.027
Имам одлични фолии хидрогел. 400 ден е цената(6 фолии).

Ги имам за сите модели на часовници, ако му треба и на друг.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.854
6.405
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Прашање, дали amazfit t-rex pro поддржува блутут монитори за откуцаи на срце за на гради? Стратосот ги поддржува ама многу батерија троши кога го користам, зборам саат време максимум.

28 јануари 2017
2.101
4.846
Ресен
Прашање, дали amazfit t-rex pro поддржува блутут монитори за откуцаи на срце за на гради? Стратосот ги поддржува ама многу батерија троши кога го користам, зборам саат време максимум.
a chest strapped heart rate monitor would be more accurate, but it’s not possible to connect any third-party devices to the T-Rex Pro.

Кога веќе поврзуваш вакви работи, немаш размислено да се префрлиш на “спортскиве“ часовници?

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.854
6.405
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
a chest strapped heart rate monitor would be more accurate, but it’s not possible to connect any third-party devices to the T-Rex Pro.

Кога веќе поврзуваш вакви работи, немаш размислено да се префрлиш на “спортскиве“ часовници?

Еве сега размислувам. Фората е што не носам саати освен за спортување и не ми треба кизнае какви апликации и support. Stratosot ми бркаше работа, за на точак си иам компјутер на кој поврзувам страп и сензори. Е сеа сакам поактивно да трчам а има голема дискрепанца во ХР со сензори и со страпот.

Ми треба гпс, страва, добра батерија и поддршка за HRM. Се друго е бонус. Стратосот само со последново беше проблем ради батеријата, другото е горе доле супер.

Се мислам на инстинкт солар.

28 јануари 2017
2.101
4.846
Ресен
Еве сега размислувам. Фората е што не носам саати освен за спортување и не ми треба кизнае какви апликации и support. Stratosot ми бркаше работа, за на точак си иам компјутер на кој поврзувам страп и сензори. Е сеа сакам поактивно да трчам а има голема дискрепанца во ХР со сензори и со страпот.

Ми треба гпс, страва, добра батерија и поддршка за HRM. Се друго е бонус. Стратосот само со последново беше проблем ради батеријата, другото е горе доле супер.

Ако не ти смета изгледот и црно белиот екран, Инстнкт 2 е најдобриот сат за парите, многу блиску до Феникс 7 софтверски со скоро сите функции.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.854
6.405
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Ако не ти смета изгледот и црно белиот екран, Инстнкт 2 е најдобриот сат за парите, многу блиску до Феникс 7 софтверски со скоро сите функции.
Не не, кецот солар го глеам. Ти кажав не ми требаат тракатанци, само гпс, страва и сензори. Да ми држеше стратосот батерија со сензор, не го мењав за жива глава.

dddragan

hello world
12 август 2014
438
599
Не не, кецот солар го глеам. Ти кажав не ми требаат тракатанци, само гпс, страва и сензори. Да ми држеше стратосот батерија со сензор, не го мењав за жива глава.

Не глеј тракатанци - глеј дека е понов и дека ќе има подолго време поддршка, ус пат и понова батерија :)

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.854
6.405
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora

dddragan

hello world
12 август 2014
438
599
И дупла цена. Кецот се наоѓа за 15, двојката е 30к :)

Futureproofing, јебига. Кецот ќе држи уште 3-4 години, двојката уште 7-8. Да не биде после сиромавиот дупло плаќа :D

Ама на крајот од денот ти си знаеш до кај ти иде чергата и за шо ти се даваат парите.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.854
6.405
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Futureproofing, јебига. Кецот ќе држи уште 3-4 години, двојката уште 7-8. Да не биде после сиромавиот дупло плаќа :D

Ама на крајот од денот ти си знаеш до кај ти иде чергата и за шо ти се даваат парите.

Ја за 3 до 4 години планирам бар 3 да сменам бе :)

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.210
1.228
Скопје

Па ти и немаш потреба да земаш, ставај компјутерот (претпоставувам имаш garmin edge) во џеб и на трчање :ROFLMAO: шала на страна земи некој поефтин Garmin forerunner и терај, плус за трчање Garmin Coach имаш

Gecas12

hello world
27 септември 2019
85
76
Земи си Forerunner 55ка чим ти е само за трчање.

28 јануари 2017
2.101
4.846
Ресен
Фората е што не носам саати освен за спортување и не ми треба кизнае какви апликации и support.
Базирајќи се на ова, ти треба најевтиниот спортски саат, немам искуство надвор од Гармин и не можам да кажам за другите како Полар и Сунто, сметам дека горе долу се тука сите.

Имаш избор помеѓу Forerunner 55 12k и Forerunner 245 19k ама греота да дајш толку пари кога го имаш Instinct 2 за 21.5к, не го гледај кецот воопшто.

DCrainmaker за Instinct 2
In doing this for the last dozen years or so, I don’t think there’s ever been a product I’ve reviewed that’s added as many features from the last iteration to it as the Instinct 2 series.

Батерија држи (aко си често надвор) ти колку што ќе речиш :D
Со него нема ни да ти треба граден пулс или кога ќе ти е мака да го ставиш/се брзаш бидејќи е доста солиден и го користи истиот мерач од Феникс 7 (од искуство, не сум гаталец)

Ако пак го носиш често и навлезиш во Гарминовите тракатанци... you are hooked.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.854
6.405
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Базирајќи се на ова, ти треба најевтиниот спортски саат, немам искуство надвор од Гармин и не можам да кажам за другите како Полар и Сунто, сметам дека горе долу се тука сите.

Имаш избор помеѓу Forerunner 55 12k и Forerunner 245 19k ама греота да дајш толку пари кога го имаш Instinct 2 за 21.5к, не го гледај кецот воопшто.

DCrainmaker за Instinct 2

Батерија држи (aко си често надвор) ти колку што ќе речиш :D
Со него нема ни да ти треба граден пулс или кога ќе ти е мака да го ставиш/се брзаш бидејќи е доста солиден и го користи истиот мерач од Феникс 7 (од искуство, не сум гаталец)

Ако пак го носиш често и навлезиш во Гарминовите тракатанци... you are hooked.
Сега видов дека двојката без солар е 21к. Тоа веќе се исплаќа многу. Деф прв избор сега ми е.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно