Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Негативни искуства со продажба на хардвер/предмети (од членови на It.com.mk)

TylerMkD

Guru
7 ноември 2014
4.538
9.593
Негативно искуство со @menansali
Се согласи од мене да купи Dell sound bar, но еве и после две испраќања по карго, пак ми се врати пратката.
Првиот пат беше изговор дека биле празници и не можеле да го најдат или нешто слично.
Вториот пат и ме излажа дека оди да го подигне пакетот.

Воопшто не препорачувам да соработуваате со него.
Јас со дечкото имам позитивно искуство, знам дека не е од Скопје, ме зачудува вакво негативно искуство - бидејќи често продава интересни компоненти по добри цени.

Ако сака да се изјасни, јас би му дал benefit of a doubt дека е нешто еднократно ова?

FLEGMA

Illuminator
2 август 2012
11.324
18.717
Или пак се работи за шалабајзерска карго фирма..

lumixoid

Gaining Experience
22 септември 2008
200
247
По ЕЛС го пратив два пати.
Оставен беше и број и адреса за контакт.
Секој пат кога го праќав пакетот тоа му го најавив на членот по Вибер, дури и со слика од испратницата.

Секако постои можност доставувачот на ЕЛС во тој регион од Тетово да не си ја врши работата како што треба.

Вајкинг

Unstoppable
9 јуни 2015
1.306
2.062
Скопје
негативно искуство со @Goran27
контролерот што ми го прати воопшто не е „нов“ како што беше наведено во насловот, има знаци на користење и копчињата "A" и "X" се испогребани.
мал дел е и моја грешка што не ги проверив убаво сликите приложени на огласот бидејќи грепките се видливи на неговите слики, од друга страна па зошто би барал маани и забелешки на продукт означен како нов.
кога му се јавив по телефон да го прашам, негираше дека имало била каква грепка кога го пратил.
не е крај на светот, ама not cool во секој случај.

1722087587710.png

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.086
1.461
Скопје
контролерот што ми го прати воопшто не е „нов“ како што беше наведено во насловот, има знаци на користење и копчињата "A" и "X" се испогребани.
мал дел е и моја грешка што не ги проверив убаво сликите приложени на огласот бидејќи грепките се видливи на неговите слики, од друга страна па зошто би барал маани и забелешки на продукт означен како нов.
кога му се јавив по телефон да го прашам, негираше дека имало била каква грепка кога го пратил.

Погледнете го атачментот 139407
.. а толку го бранеше човеков.

28 јануари 2017
1.963
4.410
Ресен

Погледнете го атачментот 139407
"Нов" само на форумов се толкува на кој како што ќе му дојде на нога.

gOJDO

Illuminator
23 јануари 2008
10.929
18.576
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

deadpool

Gaining Experience
31 декември 2018
263
322
Негативно искуство со @goramn . Дечкото од Кочани, викендот во Скопје, се договоривме по негова иницијатива да го донесе дронот кај мене за "цирка саат време" по последната порака. Дечкото го нема, му пишувам што се случи, имал авто незгода приоритет му било тоа и го снема целосно. На огласот повеќе се распишаа, нема на никого одговорено, но ете има некој што одговори на кого го има продадено.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.499
Мислења
1.012.577
Членови
36.680
Најнов член
KMT Solutions

ит маркет