Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Негативни искуства со продажба на хардвер/предмети (од членови на It.com.mk)

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
За каква? Епа пример што не си му кренал цел ден телефон на членот, ниту си го информирал дека си се премислил или што и да е.
Дека можеби членот излегол од работа, одвоил време за да заврши работа пример...
Времето е скапоцено....

Sent from my iPhone using Tapatalk

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
За каква? Епа пример што не си му кренал цел ден телефон на членот, ниту си го информирал дека си се премислил или што и да е.
Дека можеби членот излегол од работа, одвоил време за да заврши работа пример...
Времето е скапоцено....

Членот кога ми звонеше бев на лекар,имам шеќер и бев на контрола и да земам терапија,имаше гужва и се задржав повеќе време,му пишав на Вибер на членот и извинив дека нема да можам да стигнам денеска да се видиме,затоа што сум од 14 часот на работа,дали ке може за друг ден да оставиме односно за денеска,членот рече дека денеска он не би можел.Секое време е скапоцено,поготова сопственото здравје најмногу.Не сакам ниту да се правдам ниту вадам од некоја ситуација,но за жал тоа е реалноста.

Сум продал повеќе работи на Форумов,и све што било договорено со членовите така и се реализирало.

28 јануари 2017
2.077
4.778
Ресен
Немав попаметна работа, Даворкне компилација.

1
Чекање на однапред договорено, ѕвонел и не се јавувал, Даворкне не се појавил и не го интересирало (благо кажано) што ќе мисли за него.
Стандард шема, лајк на секој што го критикува.

2
Криење за борџ од 500 денари

3
Уште еден член извисен со чекање, пратена неисправна GPU, враќање пари и компензации со 2-3 месеци каснење.

4
Продаден ХДД со бед сектори, шетање по тавани за враќање пари.

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Немав попаметна работа, Даворкне компилација.

1
Чекање на однапред договорено, ѕвонел и не се јавувал, Даворкне не се појавил и не го интересирало (благо кажано) што ќе мисли за него.
Стандард шема, лајк на секој што го критикува.

2
Криење за борџ од 500 денари

3
Уште еден член извисен со чекање, пратена неисправна GPU, враќање пари и компензации со 2-3 месеци каснење.

4
Продаден ХДД со бед сектори, шетање по тавани за враќање пари.
Со сето ова се согласувам за жал лош период од животот,изгубен од одредени ситуации,не дека сакам да се вадам далеку од тоа,само сакам да кажам дека животната лекција многу добро си ја научив.Прави добро со добро да се враќа,прави лошо со дупло лошо се враќа.Како што напоменав сакам само ЧЕСНО да живеам понатаму во животот,премногу ми е криво за глупостите кои биле во минатото,сега кога ги читам и навраќам,не ми се верува дека сум бил катастрофа од човек,секако се каам но за жал минатото неможе да се врати,но можам да ВЕТАМ дека во иднина од мене лоша работа никогаш НЕМА ДА ИМА И НА ФОРУМОВ И НАДВОР ОД НЕГО.

Последна промена:

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Зошто си уште тука? Зошто не те банираат? После ова ни крај памет нема да ми текни за идни зделки. Толеранција за преваранти треба да е 0.
Немораш да имаш зделки со мене,ниту некој некого присилува нели.Едноставно се каам за минатото и сакам да докажам дека човек и те како може да се промени за лошите работи од минатото.

Човек знае да погреши и забега по некој лоши патишта,секој од нас грешел,битно е да се кае и да го поправи тоа во иднина,јас секако се каам и како што кажав повеќе никому лошо не сакам да направам во иднина.

Али ако ја сметам на форумов,тогаш нека ме банираат,ете ке ви олесни.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.814
33.980
roka.mk
Не е работата за бан воопшто,моабетот е што повторно истото си го сторил.

Не постои изговор за некревање на телефон кога си се договорил. Си можел да кажеш дека ќе се задржиш на лекар или било што да го информираш.

Негативното искуство овде и образ вреди многу повеќе од бан. Поради тоа и не го користиш стариот профил зарем не?

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Не е работата за бан воопшто,моабетот е што повторно истото си го сторил.

Не постои изговор за некревање на телефон кога си се договорил. Си можел да кажеш дека ќе се задржиш на лекар или било што да го информираш.

Негативното искуство овде и образ вреди многу повеќе од бан. Поради тоа и не го користиш стариот профил зарем не?
Ова не беше изговор него не ни знаев дека ке се задржам и дека ке има гужва,секако имав закажано на доктор,но за жал се задржав повеќе од што требаше и ке каснев на работа ако се видев со членот,секако се извинив културно човечки дека нема да можам да стигнам,затоа што од 14 часот сум на работа.

Се сложувам со последното дека образот е најбитен,искрено тој профил стар не сакам да го отворам ми се повраќа од тоа каков шупак сум бил,кажувам отворено и неможам да поверувам дека сум бил таков искрено,не дека се вадам со ова нешто не сакам од ништо да се вадам,само сакам да сум подобар човек и на форумов и надвор од него.

Се извинувам на сите ЈАВНО што сум имал наштетил во минатото,за жал неможам да го вратам минатото инаку све би било поинаку.

Да не тагнувам членови нема потреба,на 5-6 члена тука на Форумов во последниве 2-3 месеца сум продавал работи,и све било по договорено,и тоа сум ги терал да дојдат кај мене дома да тестираат,затоа што не сакам за пари повеќе никогаш да се срамам или за било каков матријален чин.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.591
19.309
и сакам да докажам дека човек и те како може да се промени за лошите работи од минатото.
Дечко не се фолирај молимте!

Немаме шајка в мозок. Која промена, кој бакрачи? На кого му објаснуваш ти дека си се променил кога вчера човекот напиша дека се служиш со 7сти методи како порано.

Имал шејкер, здравјето битно, време немал..

Даден збор е светиња бе! Ако си кажал дојди тогаш и тогаш има да си стоиш на зборот и точка.

Ќе крениш телњфон и ќе се извиниш, ќе објасниш.

Земи сега пушти му на цена или надокнади му за изгубеното време ако си се променил.

Не знам што лудило ме натера па објавив оглас на Фејс.
Абре врие од такви како тебе.

Не ти крева на телефон а си се договорил за средба. Па пола да плател сега пола откако ќе добиел (аха, да!)

Се каел тој.
Дај молимте..

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Дечко не се фолирај молимте!

Немаме шајка в мозок. Која промена, кој бакрачи? На кого му објаснуваш ти дека си се променил кога вчера човекот напиша дека се служиш со 7сти методи како порано.

Имал шејкер, здравјето битно, време немал..

Даден збор е светиња бе! Ако си кажал дојди тогаш и тогаш има да си стоиш на зборот и точка.

Ќе крениш телњфон и ќе се извиниш, ќе објасниш.

Земи сега пушти му на цена или надокнади му за изгубеното време ако си се променил.

Не знам што лудило ме натера па објавив оглас на Фејс.
Абре врие од такви како тебе.

Не ти крева на телефон а си се договорил за средба. Па пола да плател сега пола откако ќе добиел (аха, да!)

Се каел тој.
Дај молимте..
Добро еве според тебе се фолирам,секој има право на мислење.

Никој не рече дека имате шајка или некаква навреда,промена на она што било лошо во иднина да се промени,да бидам чесен,и тоа го правам во пракса веќе подолг период надвор од форумов,не ми треба живот со лоши комбинации,сакам чесен и поштен живот,чесноста го прави човекот ЧОВЕК.

Да имам шеќер 14.5-14.1 констатно,се борам скоро 2 години со ова болест која ми прави отежнување во животот,можеби тебе ти е гајле нели за тоа каква и што е болеста,но на мене ми е приоритет да го стабилизирам шеќерот.

Прво ја не му кажав на членот да дојде тогаш и тогаш,него му дадов број да се слушнеме и договориме да се видиме до 14 часот затоа после 14 часот сум на работа.

Секако на вибер пишувавме и му се извинив на членот,еве и тука повторно ке се извинам што искочи невкусна работава.

Цената реална на телефонот е 300 евра најниска на пазарот,јас ја спуштив на 260 евра форумска цена.

Ако можам да надохнадам за времето изгубено,стојам на располагање секако.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.340
11.931
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Да имам шеќер 14.5-14.1 констатно,се борам скоро 2 години со ова болест која ми прави отежнување во животот,можеби тебе ти е гајле нели за тоа каква и што е болеста,но на мене ми е приоритет да го стабилизирам шеќерот.

Ти ја разбирам маката, не тропам на памет, имам дијабетес, плус некои други баш лоши состојби, имав некој лош напад и само што се вратив од ургентен. Она што не може никој да го разбере е твоето минато и како тоа се повторува во сегашноста, едноставно те следи лоша репутација и повторно ги правиш истите грешки. Десетици членови го кажуваат истото за тебе, значи не е до членовите туку е само до тебе, треба да си се средиш, ама чисто се сомневам дека ќе успееш во тоа. Ти посакувам цело здравје на светов, и бери памет.

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Ти ја разбирам маката, не тропам на памет, имам дијабетес, плус некои други баш лоши состојби, имав некој лош напад и само што се вратив од ургентен. Она што не може никој да го разбере е твоето минато и како тоа се повторува во сегашноста, едноставно те следи лоша репутација и повторно ги правиш истите грешки. Десетици членови го кажуваат истото за тебе, значи не е до членовите туку е само до тебе, треба да си се средиш, ама чисто се сомневам дека ќе успееш во тоа. Ти посакувам цело здравје на светов, и бери памет.
Се разбираме во однос на дијабетисот за жал,велам за жал затоа што не сакам никој никаква болест да носи во себе.Искрено моето минато е лошо,не може на друг начин да се разбере освен лошо.Јас секако дека работам на тоа секојдневно да се средам,не само на форумов него и надвор од него,за разлика од порано верувајте дека мн работи имам променето крај себе,штом кога читам каков сум бил на форумов ми се повраќа,тоа е знак дека сум се подобрил 80% во начинот на живот човек учи додека е жив.Ти благодарам многу на убавите мисли,исто и јас ти посакувам многу многу здравје,и се надевам само за убави работи во иднина ке се читаме.

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.037
2.075
Скопје, Македонија
Кој лекови се потребни?за каква болест станува збор?од мене има два оброка на ден(хамбургер,чизбургер,стек,помфрит,кока кола) отворив сендвичара на Водно,нека ме контактира,ке му ги носам до дома,какви сака оброци секој ден.

Јас би го додал и ова цитираното, а ако добро се сеќавам, еднаш поклони и десктоп звучници, само не можам да го најдам тој пост, нека ме поправи ако сум грешка...

Да не бидам погрешно сфатен, не го бранам, не го ни познавам членот, и никогаш сум немал никаков контакт со него...

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Имено, откако вчера се договоривме да го земам телефонот и членот ме обавести дека е слободен до 2 часот и да поминам, денеска утрото го немаше нит да ми крене телефон нит да врати на порака. Откако го видов дека е активен на форумов и си постира работи од жирафа, ми пиша дека имал премногу обавези денес (а јас требаше да дојдам таму не дека нешто требаше да направи и у меѓувреме може да си е активен на форумот ама ајде) и да сме се виделе утре.
@Rejzerot те читам низ сите постови вчера, не ми изгледа дека си нешто сменет. Пак ја вртиш ситуацијата, еве што е пишано од Фичо:
  • Цело сабајле те нема
  • Си постираш на форум (значи не си на доктор)
  • Му враќаш откако си постираш работи од Жирафа
  • Зафатен си денес, да се видите утре (не дека он не можел денес, а ти си предложил)

Ова другово што го изнапиша да ти кажам ме чуди што те лајкуваат членовиве, како политичариве кога почнуваат да зборат за прашања за кои немаат одговор.

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro
Јас би го додал и ова цитираното, а ако добро се сеќавам, еднаш поклони и десктоп звучници, само не можам да го најдам тој пост, нека ме поправи ако сум грешка...

Да не бидам погрешно сфатен, не го бранам, не го ни познавам членот, и никогаш сум немал никаков контакт со него...
Нит отвори некогаш, нит сендвич му донесе.
Остана на тоа горе напишаното.
Има пишуваа членовите токму за тоа, ама не си го нашол продолжението.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Се убаво, ама го нема да се изјасни [mention]Ficho [/mention] дали е така како што пиша Даворкне погоре.

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Нит отвори некогаш, нит сендвич му донесе.
Остана на тоа горе напишаното.
Има пишуваа членовите токму за тоа, ама не си го нашол продолжението.
Имав бургер бар во Хотел Тасино чешмиче,за жал постоеше само неколку месеци.

Се убаво, ама го нема да се изјасни [mention]Ficho [/mention] дали е така како што пиша Даворкне погоре.

Нека прати скрин шот од Вибер слободно што имаме пишувано.
@Rejzerot те читам низ сите постови вчера, не ми изгледа дека си нешто сменет. Пак ја вртиш ситуацијата, еве што е пишано од Фичо:
  • Цело сабајле те нема
  • Си постираш на форум (значи не си на доктор)
  • Му враќаш откако си постираш работи од Жирафа
  • Зафатен си денес, да се видите утре (не дека он не можел денес, а ти си предложил)

Ова другово што го изнапиша да ти кажам ме чуди што те лајкуваат членовиве, како политичариве кога почнуваат да зборат за прашања за кои немаат одговор.
Си ја вртите топката како што на вас ви се сака,али океј ваше мислење.Веројатно треба да земам да сликам документација од докторот,мене лајковите не ми значеле ни значат ништо во животот.Постирав од жирава за ссд и веднаш му вратив на вибер на членот.

Точно дека немаше,да стигнам пак ке напоменам до 14 часот да се видиме,затоа и го прашав дали ке може другиот ден.

Ваше е сепак да мислите дали сум или не сум сменет,јас за себе најдобро знам на каков пат сум веќе 2 години,и знам дека ништо од тоа што било во минатото нема да дозволам да ми се случи,без разлика на околината и ред други работи.

Тоа што не успеав да се видам со членот,не затоа што јас сакав или намерно сум направил,него ради околностите кои ги кажав.Зашто не земете да зборите еве за сите работи кои ги продадов од овој јузер на членовите,да видите дека сум сменет,ама се фативте што заглавив на доктор и одма со причата,не не ист си,нема да го живеам истиот живот па што сака нека ме снајде понатаму,дали би останал или не на форумов,јас ке се трудам и бидам само чесен и поштен и крај.Да ги тагнам сите што сум продал да дадат одговор,дали било според договореното,дали секој дел бил исправен како што сум го понудил?

Ficho

hello world
9 јули 2015
391
285
Скопје

Што имам повеќе да кажам? Мислам дека ја отсликав целата ситуација соодветно.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Зашто не земете да зборите еве за сите работи кои ги продадов од овој јузер на членовите,да видите дека сум сменет
Зашто ти е заклучен профилот да не биде видлив ниту од членовите.

Инаку што го тупиш сега пак, еве ќе ти објаснам сликовито:
  1. Се договараш со членот да се слушнете и видите пред 14 часот
  2. Членот ти звони и ти пишува, ти не му креваш и не му враќаш, те нема воопшто
  3. Кога си бил на доктор, поголем приоритет потоа ти е да се логираш на форумот, да постираш нешто рандом и ДУРИ ПОТОА да му вратиш на вибер за да го откачиш

Знаеш кој е проблемот? Што тврдиш дека си сменет, ама не се согледуваш критички за твоите постапки. Овде си згрешил, признај го тоа, не врти приказни и надокнади му на членот (дај 20 еур попуст пример).

Вака дали те читам денес или каде што те испотагираа пред 10 години што си пишувал, ИСТО Е. Само некои фрки, само некои долги постови и објаснувања.

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Зашто ти е заклучен профилот да не биде видлив ниту од членовите.

Инаку што го тупиш сега пак, еве ќе ти објаснам сликовито:
  1. Се договараш со членот да се слушнете и видите пред 14 часот
  2. Членот ти звони и ти пишува, ти не му креваш и не му враќаш, те нема воопшто
  3. Кога си бил на доктор, поголем приоритет потоа ти е да се логираш на форумот, да постираш нешто рандом и ДУРИ ПОТОА да му вратиш на вибер за да го откачиш

Знаеш кој е проблемот? Што тврдиш дека си сменет, ама не се согледуваш критички за твоите постапки. Овде си згрешил, признај го тоа, не врти приказни и надокнади му на членот (дај 20 еур попуст пример).

Вака дали те читам денес или каде што те испотагираа пред 10 години што си пишувал, ИСТО Е. Само некои фрки, само некои долги постови и објаснувања.
Профилот си го заклучив затоа што е мое право,и кој и што да сака може слободно во пп за било што да ми пише.Огласите се видливи за сите,како што кажав можам сите да ги тагнам кои сум им продал хардвер,да си дадат мислење и да видите дека све било според договор.

Не му кренав точно во моментот но потоа веднаш му пишав на вибер и човечки извинив за ситуацијата,не е точно дека не сум му вратил воопшто.

Не се логирам на форум затоа што отварам Хром и одма ме носи на форумов.

Јас ги прифаќам сите критики,и никаде не се вадам,признавам згрешив точно требаше уште сабајлето веднаш да го известам членот (уште пред он да ме контактира),дека нема да можам истиот ден да се видиме и види моб,точно моја грешка за касно информорање на членот,каде што залудно му потрошив време.

Не е проблемот 20 евра,ете нека ме исконтактира членот,имам подарок за него, темата ја затворив за телефонот ради друга ситуација моја приватна работа(нема да се продава тој телефон),но сакам чесно членот да си добие еден подарок како знак за извинување од мене,слободно нека ете ме контактира.

Последна промена:

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.591
19.309
Знаеш кој е проблемот? Што тврдиш дека си сменет, ама не се согледуваш критички за твоите постапки. Овде си згрешил, признај го тоа, не врти приказни и надокнади му на членот (дај 20 еур попуст пример)
Ниту е сменет ниту ќе се смени.
Фокусот успешно (барем тој така мисли) го префрли на неговата болест и намерите (намери бе!) дека ќе се смени откако согледал(!) дека порано бил "лоша особа"

Јас, јас, јас..
Не знам како останативе членови му паѓаат на сето ова суетно само-сожалување, неверојатни плот твистови со "немање време", спремност да надокнадува и слични небулози.

И фасцинантно е како успева да постави лажна дилема од типот - ако ме критикувате тогаш немате симпатија спрема мојата здравствена состојба. Тоа значи дека сте нелуѓе и сакате да умрам. Затоа шо ве *бам!

Истите фори, истиот патерн.. исто се.
Хромот му се отворал сам. А ваму корисникот пишува дека типов уредно си постира "ствари"

Сум ветил, сум се договорил па ако треба димни сигнали ќе пуштам.

А ако вака прави и со лични познаници тогаш Господ да му е на помош.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Мој телефон,моја одлука нели?

Како што кажав,а и веќе му пишав на членот за подарокот и извинување.
Значи дента не му крена и го откачи, за следниот (или истиот ден) да го повлечеш од продажба?

Ај дај скриншоти од пораките што си му ги пишал, не ти верувам.

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Значи дента не му крена и го откачи, за следниот (или истиот ден) да го повлечеш од продажба?

Ај дај скриншоти од пораките што си му ги пишал, не ти верувам.
Нека ги стави он пораките,јас ништо не ставам,зашто ке биде дека од некој друг ставам,ете има дозвола од мене нека стави.
Ниту е сменет ниту ќе се смени.
Фокусот успешно (барем тој така мисли) го префрли на неговата болест и намерите (намери бе!) дека ќе се смени откако согледал(!) дека порано бил "лоша особа"

Јас, јас, јас..
Не знам како останативе членови му паѓаат на сето ова суетно само-сожалување, неверојатни плот твистови со "немање време", спремност да надокнадува и слични небулози.

И фасцинантно е како успева да постави лажна дилема од типот - ако ме критикувате тогаш немате симпатија спрема мојата здравствена состојба. Тоа значи дека сте нелуѓе и сакате да умрам. Затоа шо ве *бам!

Истите фори, истиот патерн.. исто се.
Хромот му се отворал сам. А ваму корисникот пишува дека типов уредно си постира "ствари"

Сум ветил, сум се договорил па ако треба димни сигнали ќе пуштам.

А ако вака прави и со лични познаници тогаш Господ да му е на помош.
Све си во право,последново за болеста хах браос.

Ова е последен мој пост во темава,што сакате и како сакате мислете понатаму,доста е од све.Кажав све што имав да кажам,пишано е пп до Фичо за поклонот,ако сака да прими извинување од мене.

Ако одлучат модераторите да останам и докажам обратното во иднина ок,ако не нека јадам бан и тоа е тоа.

Последна промена:
членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно