TMT89
read-only
TMT89's setup
- Processor & Cooler
- Intel Core i7-4790K Haswell & Noctua NH-U14S
- Motherboard
- ASUS MAXIMUS VII HERO
- Storage
- Samsung SSD PRO 850 /256 GB/ & Western Digital Blue WD10EZEX /1TB/
- PSU
- CM V750 Semi-Modular
- RAM
- HyperX Fury Red Series /16GB/ (2 x 8GB) DDR3 1866
- Video card
- Asus HD7850-DC2-2GD5 Radeon
- Case
- CM HAF XM
- Mouse
- Logitech G402 Hyperion Fury
- Keyboard
- CM Storm QuickFire Rapid - CHERRY MX Brown
- Audio
- Mackie CR3 & Audio-Technica ATH-M50X
- Monitor
- Dell UltraSharp U2412M
- OS
- Microsoft Windows 10 Pro
Да ја расчепкаш Unified Remote - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Relmtech.Remote. Има огромен број на опции, може ќе заврши работа.Се надевам ќе биде прочитано мислењево, темата е малку општа
Ме интересира дали сте сретнале апликација за андрдои со која може да се контролираат програмчиња/апликации во Windows. Не станува збор за Remote Control како TeamViewer, VNC, Microsoft Remote Desktop... туку некој сервис/хост што ќе биде постојано активен на компјутер а јас преку апликација ќе му кажам стартувај ми ја таа апликација, или таа. Соодветната апликација потоа ќе биде контролирана преку соодветниот софвер за неа (пример Kodi со Kore/Yatse, AIMP и слично).
Муабетов ми е, седнувам на тросед и сакам да гледам нешто на Kodi, арно ама не ми е пуштено Kodi на серверот. Па земам тастатура/маус, префрлам извори на TV/AVR за да стигнам на десктоп и да дво-кликнам Kodi. Истиот после тоа си го пребарувам преку Yatse на мобилен апликацијата и тоа е во ред. Во суштина, на апликациите кои би сакал да ги стартувам може да им се додели shortcut key, па тој сервис/хост само да ја изврши таа команда на комбинација од копчиња...
Благодарност до секоја насока за надминување на „проблемов“.
Sent from my Nexus 6 using Tapatalk