Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Корисни апликации за Андроид

TMT89

read-only
23 март 2011
44
107
Куманово
facebook.com
TMT89's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4790K Haswell & Noctua NH-U14S
Motherboard
ASUS MAXIMUS VII HERO
Storage
Samsung SSD PRO 850 /256 GB/ & Western Digital Blue WD10EZEX /1TB/
PSU
CM V750 Semi-Modular
RAM
HyperX Fury Red Series /16GB/ (2 x 8GB) DDR3 1866
Video card
Asus HD7850-DC2-2GD5 Radeon
Case
CM HAF XM
Mouse
Logitech G402 Hyperion Fury
Keyboard
CM Storm QuickFire Rapid - CHERRY MX Brown
Audio
Mackie CR3 & Audio-Technica ATH-M50X
Monitor
Dell UltraSharp U2412M
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Се надевам ќе биде прочитано мислењево, темата е малку општа :)

Ме интересира дали сте сретнале апликација за андрдои со која може да се контролираат програмчиња/апликации во Windows. Не станува збор за Remote Control како TeamViewer, VNC, Microsoft Remote Desktop... туку некој сервис/хост што ќе биде постојано активен на компјутер а јас преку апликација ќе му кажам стартувај ми ја таа апликација, или таа. Соодветната апликација потоа ќе биде контролирана преку соодветниот софвер за неа (пример Kodi со Kore/Yatse, AIMP и слично).

Муабетов ми е, седнувам на тросед и сакам да гледам нешто на Kodi, арно ама не ми е пуштено Kodi на серверот. Па земам тастатура/маус, префрлам извори на TV/AVR за да стигнам на десктоп и да дво-кликнам Kodi. Истиот после тоа си го пребарувам преку Yatse на мобилен апликацијата и тоа е во ред. Во суштина, на апликациите кои би сакал да ги стартувам може да им се додели shortcut key, па тој сервис/хост само да ја изврши таа команда на комбинација од копчиња...

Благодарност до секоја насока за надминување на „проблемов“.
Да ја расчепкаш Unified Remote - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Relmtech.Remote. Има огромен број на опции, може ќе заврши работа.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Се надевам ќе биде прочитано мислењево, темата е малку општа :)

Ме интересира дали сте сретнале апликација за андрдои со која може да се контролираат програмчиња/апликации во Windows. Не станува збор за Remote Control како TeamViewer, VNC, Microsoft Remote Desktop... туку некој сервис/хост што ќе биде постојано активен на компјутер а јас преку апликација ќе му кажам стартувај ми ја таа апликација, или таа. Соодветната апликација потоа ќе биде контролирана преку соодветниот софвер за неа (пример Kodi со Kore/Yatse, AIMP и слично).

Муабетов ми е, седнувам на тросед и сакам да гледам нешто на Kodi, арно ама не ми е пуштено Kodi на серверот. Па земам тастатура/маус, префрлам извори на TV/AVR за да стигнам на десктоп и да дво-кликнам Kodi. Истиот после тоа си го пребарувам преку Yatse на мобилен апликацијата и тоа е во ред. Во суштина, на апликациите кои би сакал да ги стартувам може да им се додели shortcut key, па тој сервис/хост само да ја изврши таа команда на комбинација од копчиња...

Благодарност до секоја насока за надминување на „проблемов“.

Не сум го пробал (а и мене ми треба) ама теоретски вадиш икона на десктоп, и даваш шорткат за нејзе да биде пример ctrl+alt+K и тој шорткат го правиш во апликацијава. Би требало да работи.

https://play.google.com/store/apps/details?id=name.pilgr.android.picat&hl=en

For your convenience, please, install free piServer on your PC before using this application. piServer is available here: http://pilgr.com/s http://pilgr.com/s

Еххх не им работи доменот. Тикви. Ако го најдам серверот ќе го закачам тука. Има сорс на github ако ти се компајлира

Последна промена:

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.238
5.559
Скопје
Да ја расчепкаш Unified Remote - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Relmtech.Remote. Има огромен број на опции, може ќе заврши работа.
Ја расчепкав вчера откако пишав, ветува, само некои опции не ми ги дава кај бесплатната верзија.

Не сум го пробал (а и мене ми треба) ама теоретски вадиш икона на десктоп, и даваш шорткат за нејзе да биде пример ctrl+alt+K и тој шорткат го правиш во апликацијава. Би требало да работи.

https://play.google.com/store/apps/details?id=name.pilgr.android.picat&hl=en

For your convenience, please, install free piServer on your PC before using this application. piServer is available here: http://pilgr.com/s

Еххх не им работи доменот. Тикви. Ако го најдам серверот ќе го закачам тука. Има сорс на github ако ти се компајлира
Фала, ќе разгледам. Постни ако најдеш нешто.

Enigma

user
1 септември 2012
1.132
566
Enigma's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 1600AF 3.2GHz
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
Samsung 850 EVO 250GB / WD Caviar Blue 2TB/500GB
PSU
MS 600W
RAM
G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4 3200MHz
Video card
ASUS PH GTX 1050 Ti 4GB
Case
MS Monster
Mouse
CM
Keyboard
CM
Audio
Delux
Monitor
ASUS VG249Q + VW195S
OS
Win 10 Pro 64-bit
Акo мoже дa ми препoрaчaте некoе лaјтвејт музичкo плеерче, сaмo без реклaми. И дa мoже дa се премoтувa текoвнaтa песнa сo зaклучен екрaн aкo е мoжнo. Другите кaрaктеристики не ми се мнoгу битни. Сaмo кaкo штo нaпoменaв дa е леснa кaтегoријa, за дa не ми се исклучувa сред сурфaње кaкo штo е случaјoт сo мoментaлниoв doubleTwist.

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.486
5.595
Акo мoже дa ми препoрaчaте некoе лaјтвејт музичкo плеерче, сaмo без реклaми. И дa мoже дa се премoтувa текoвнaтa песнa сo зaклучен екрaн aкo е мoжнo. Другите кaрaктеристики не ми се мнoгу битни. Сaмo кaкo штo нaпoменaв дa е леснa кaтегoријa, за дa не ми се исклучувa сред сурфaње кaкo штo е случaјoт сo мoментaлниoв doubleTwist.
Shuttle Music Player ти е најдобар после Google Play Music и PowerAmp.
Тоа да премотува песни со исклучен екран за задржување на volume копчето е опција во кастом ромовите

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.583
19.291
Sony Music
Се додека не го исклучиш експлицитно нема да се изгасни. И мотање на заклучен екран има..

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.166
3.219
Струмица
Зависи шо бараш кај лаунчери.
Ако сакаш фенси шменси - Smart Launcher 3.
Имам пробано баеги лаунчери ама пред година-две го купив Nova Launcher и си останав на него.
Прават чат пат попуст 50% на Нова, може да го нагазиш евтино.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.721
3.393
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Зависи шо бараш кај лаунчери.
Ако сакаш фенси шменси - Smart Launcher 3.
Имам пробано баеги лаунчери ама пред година-две го купив Nova Launcher и си останав на него.
Прават чат пат попуст 50% на Нова, може да го нагазиш евтино.

Nova го имам сега, ќе го пробам овој, одамна го користев заедно со Aviate од Yahoo. Грациас!

bakigvg

hello world
28 јуни 2016
233
132
Ми треба апликација со која би го поврзал телефонот со телевизорoт преку Wifi и преку која би можело да се пуштаат апликации од телефонот за гледање на ТВ. Пример пушташ КОДИ на телефон и гледаш на ТВ. Сум испробал доста CAST апликации но никако да налетам на тоа што ми треба. Има ли такво нешто ?

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.486
5.595
Можеби веќе знаете, поддршка за app shortcuts на Нова ланчер од пред некое време. Работи и на 5 и 6
UD0sIH8.jpg

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Преку веб само врти тоа од кога направив Pay, не дава ништо... :/
Моментално флешувам, па ке мора да пробам преку телефон покасно.

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.486
5.595
Преку веб само врти тоа од кога направив Pay, не дава ништо... :/
Моментално флешувам, па ке мора да пробам преку телефон покасно.
Јас ја купив преку телефонот сабајле.
Има повеќе апликации и игри на попуст за ова црниов петок и сајбер понеделник http://www.androidpolice.com/2016/11/26/black-friday-app-game-sales-roundup-updated-continuously/

Sent from my Nexus 5

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448
Не дека се големи пари, и вреди да се платат, ама не гледам зошо би купил Poweramp Full верзија, кога го имам Aimp бесплатен, и ми ја врши истата работа како овој погоре.

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit
Нешто како Јутуб што ке работи во позадина, додека сурфам или кога е Лок телефонот ?

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Нешто како Јутуб што ке работи во позадина, додека сурфам или кога е Лок телефонот ?
Повелеле
PVStar+

https://drive.google.com/file/d/0BzP6FDyPPswnWWxaRjNCMEdISzQ/view?usp=drivesdk

Некогаш ја имаше на play store ама ја скинаа пошто јутуб забрани плејбек у позадина.

Среќа јас си ја чувам на драјв :)

Sent from my Redmi 3X using Tapatalk

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно