Се согласувам до некаде. Но бидејќи се без залиха тие треба да се јават на примет во сетек и од таму да добијат одговор нели. Ако не им се јават сетек неможат ниту они да се јават за 15 минути.
Друго е ако му рекле ќе ти јавиме за 15 минути.
Второ ддком си е фирма која плаќа даноци како и секоја друга фирма нели?.
Ддком вработува луѓе незнам колку се 3, 4 или 10 или колку и да се. Тие луѓе успеале сами да создадат нешто.
Без да бараат плата секој месец од државата.
Затоа треба да имаат некои права фирмите нели ( а не секој будала како марио ќе му текне и мајтап да си игра) или некој член ќе му текне и ќе лечи комплекси срдејќи се на форум.
Оди отвори фирма и нека те вреѓаат и тебе така некои лажговци па да видам дали ќе ти биде исто.
А за анхоч и тие нема да ти дадат одговор за 15 минути ако производот го немаат на залиха, и доколку тој треба да го нарачуваат од некаде.
Kaква врска има овој муабет со темава, се обидувам ама изгледа не сум кадарен да заклучам.Второ ддком си е фирма која плаќа даноци како и секоја друга фирма нели?.
Ддком вработува луѓе незнам колку се 3, 4 или 10 или колку и да се. Тие луѓе успеале сами да создадат нешто.
Кога веќе даваш забелешки за етиката на други, сети што велат за тоа во Светото Писмо (делот за каменување на грешници): „Прв нека фрли камен, тој што е без гревови“.Затоа треба да имаат некои права фирмите нели ( а не секој будала како марио ќе му текне и мајтап да си игра) или некој член ќе му текне и ќе лечи комплекси срдејќи се на форум.
Оди отвори фирма и нека те вреѓаат и тебе така некои лажговци па да видам дали ќе ти биде исто.
Јас сеуште чекам одговор од @marko.bangiev Баш сакам да ја чујам неговата side of the storyДДКОМ одговори на еден пост, каде се одговори на едно 10тина страна уназад? Ефтин и низок обид со мејловите на членот, демек тие си завршиле работа како што треба омг...
демек тие си завршиле работа како што треба омг..
Не го прочита првиот коментар со кој што ја кажа неговата страна на приказната ?Јас сеуште чекам одговор од @marko.bangiev Баш сакам да ја чујам неговата side of the story![]()
Be the change you wish to see in the world.Битно е никој не споделува новитети од ИТ сферата, со сличе, краток опис итн, никој не креира теми за туторијали, рецензии, решавање одредени Ит проблеми, клокање, мокање, фарбање куќишта, водени ладења, бла бла, но рекла-казала тарапаана има на претек, во секој медиум во земјава. Која смешка станавме, како народ и земја општо.
Мислев на неговата страна од приказната, ама после дешавката и после сите коментари од другите членови. Којзнае можеби членот ќе си ја смени приказната или можеби ќе испадне човек па ќе се извини за тоа што лажел. Во секој случај убаво ќе беше да се изјаснеше со барем едно мислење наместо да ќути.Не го прочита првиот коментар со кој што ја кажа неговата страна на приказната ?
Интересно, дури и Ддком го прочитаа...
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Батка, кај живееш ти? Анхоч нема да ти вратат за 15 мин ако го нема на залиха? Да, нема. За неколку минути (ако не и инстант) ќе ти кажат дека нешто нема на залиха. Најажуриран сајт имаат од сите продавници.Се согласувам до некаде. Но бидејќи се без залиха тие треба да се јават на примет во сетек и од таму да добијат одговор нели. Ако не им се јават сетек неможат ниту они да се јават за 15 минути.
Друго е ако му рекле ќе ти јавиме за 15 минути.
Второ ддком си е фирма која плаќа даноци како и секоја друга фирма нели?.
Затоа треба да имаат некои права фирмите нели ( а не секој будала како марио ќе му текне и мајтап да си игра) или некој член ќе му текне и ќе лечи комплекси срдејќи се на форум.
А за анхоч и тие нема да ти дадат одговор за 15 минути ако производот го немаат на залиха, и доколку тој треба да го нарачуваат од некаде.
Се додека е вака, ќе губите импулсивни муштерии како мене и слични...
За сајтот ќе се сложам. Но лани 2 дена ги чекав за една тастатура за девојката, а на сајтот пишуваше дека ја има. На крајот испадна дека им е последна и била со дефект, па затоа и стои дека ка има на лагер, а уствари ја нема. Бидна што бидна. Не пискав тогаш на форум дека сум изгубил 2 дена или да лажам дека сум ја платил однапред.Батка, кај живееш ти? Анхоч нема да ти вратат за 15 мин ако го нема на залиха? Да, нема. За неколку минути (ако не и инстант) ќе ти кажат дека нешто нема на залиха. Најажуриран сајт имаат од сите продавници.
За сајтот ќе се сложам. Но лани 2 дена ги чекав за една тастатура за девојката, а на сајтот пишуваше дека ја има. На крајот испадна дека им е последна и била со дефект, па затоа и стои дека ка има на лагер, а уствари ја нема. Бидна што бидна. Не пискав тогаш на форум дека сум изгубил 2 дена или да лажам дека сум ја платил однапред.
Но тие 15 минути никаде не се сигурни.
Ете јас сум имал проблем а сигурно и некои други.
Второ и анхоч не се светци. Порано ( мислам дека и сега се продаваат истите уште) мауси кои беа тежок фалш на времето.
Купив и го носам дома. Работи како пијано како да има 100 дпи точки.
Ама решиле да го стават во продажба.Битно е дека мрдало. Таблети исто кинески продаваа отпад невиден. И покрај жалбите на нивната фејсбук страна продолжија да си ги продаваат.
Ќе се согласам дека анхоч се можеби најдобри ама престанете со светци.
Смешно изгледа
2013 година имав купено хардвер од Анхоч Буњаковец, одам дома ставам на компјутер и не функционира.
Се јавувам во дуќанот кај што го купив уште истиот ден и ми викаат дека морам да го однесам во Анхоч Водњанска да го проверат дали е фабрички неисправен.
Утредента отидов им го давам и добивам одговор момент само 5 минути господине.
Во ред почекав и ете ти го еден од сервисерите ми дава документ дека се работи за фабричка грешка ми се извинија и ми рекоа со документчето да одам доле до магацин да ми дадат нов али исправен.
Завршена приказна.
Тоа е господа стандардна процедура кога треба да се изврши враќање, то ест сервисирање на дел кој што е под гаранција, така е пропишано со закон за сите фирми во РМ.
Дали требаше јас да отидам на сервисер кој што немам никаква врска со проблемов и да распалам по Анхоч дрва и камења вакви се онакви се.
Да ќе го направев тоа доколку не ми ја уважеа гаранцијата за делот и ми се испонашаа како што не треба, ама се додека не се искористи стандардната процедура за такви работи како што е пропишано неможеш на овој начин , барем не јас.
Во конкретниот случај членот кога ја земал плочата дали во тој момент нешто приметил што не било во ред , значи во моментот некоја аномалија ? да или не ?
Ако е ДА тогаш не требало воопшто да ја зима.
Ама последна била и неможел да најде никаде, тоа не го ослободува од одговорност свесно да прифаќа сомнителни производи.
Ако е НЕ тогаш од тој момент стапува на сила стандардната гаранција која што е пропишана со закон во РМ, во случајов добил 2 години.
Исто така беше напишано дека членот нема време да се "заебава" да оди да ја враќа, а имал време да ја носи на сервис кој што не е специјализиран во кокретниов случај каде што ја има изгубено и гаранцијата од 2 години во наредниов период.
Тоа што членот ќе немал компјутер за жал точно е, ама тоа не е оправдување за напад на продавачот , затоа што во конкретниов случај со гореспоменатата фирма доколку не му ја продал полуисправната матична плоча ќе немал можност никаква да има компјутер за тој временски период за кој пишува оштетениот.
Неможе работите да се гледаат еднострано т.е. во конкретниов случај воопшто немало обид за активирање на гаранцијата.
Напротив пред 3-4 дена имав одлично искуство со истата фирма каде што за штампач стар 11 месеци добив нов ист таков откако беше активирана гаранцијата.
Еве сличен пример како што го напишав погоре ,ама сега со истата фирма која што се напаѓа тука.
Искрено до сега ми се случило да имам проблем со повеќе купени работи од нашиве продавници, но секогаш гаранцијата ми ја уважувале и се завршувало се како што треба , незнам можеби имам голема среќа за разлика од други.
Мене ми е многу жал што му се случило ова на нашиот член Стефан инаку се знаеме лично и го почитувам, но не го делам истото мислење во конкретниов случај и не е грев да се напише тоа.
Доколку Стефан во иднина остане без компјутер за ваква или слична работа, јавно се нудам да му позајмам еден додека не го комплетира неговиот.
За вакви работи сум спремен и од 4 компјутери кои што се во функција кај мене , еден имам за резерва секогаш. (ладна резерва).
MONITOR 32" SAMSUNG ODYSSEY G6 Curved S32BG650EU, 240Hz, 2560x1440, VA Panel, FreeSync Premium Pro, 1ms, DP, 2xHDMI, w/speakers, Black, LS32BG650EUXEN
22.620,00 ден
PSU 1000W CORSAIR RM1000E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020294-EU
10.710,00 ден
CASE KOLINK Mini-ITX, Micro-ATX, Satellite Cube, 1x120mm fan, Black, GEKL-006
2.790,00 ден
GAMING CHAIR NEXT LEVEL RACING GTLite Junior Racing Cockpit, 80kg, BLACK, NLR-S041
12.100,00 ден
COMBO KEYBOARD MOUSE MOUSEPAD HEADPHONES WIRED GEMBIRD, Black, KBS-UO4-01
900,00 ден
MONITOR 25" AOC 25G3ZM/BK , VA, 1ms, 240Hz , Full HD, 2xHDMI, DP
8.190,00 ден