Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Генерална дискусија за ДДКОМ

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.241
абе за дефектна роба ми збориш :D :D :D :D :D да не другиве се подобри?
Па тоа ти зборувам погоре нели прочита? ДДСтор е исто што и овие другиве, они се само меѓу тебе и другите, како кога го праќаш Трајче да ти купи цигари... ти на Трајче му даваш пари ама Трајче оди во продавница купува и трча (треба да гледа преку улица) назад кај тебе да ти донесе... само никад не ти враќа кусур.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Па тоа ти зборувам погоре нели прочита? ДДСтор е исто што и овие другиве, они се само меѓу тебе и другите, како кога го праќаш Трајче да ти купи цигари... ти на Трајче му даваш пари ама Трајче оди во продавница купува и трча (треба да гледа преку улица) назад кај тебе да ти донесе... само никад не ти враќа кусур.

Ti li si bil Trajce?!

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.059
14.150
Понудата од ддком е сосема ОК вака како што е. Не секој има дилерски статус по фирми.

Наместо да ги пребарувам сите сајтови во МК одам кај нив и ми кажуваат што има. Плус сум добивал препораки за работи кои не знам дека ги има во МК. Од нив на пример разбрав за профи скенер за документи па си завршив одлична работа.

Igor6

hello world
24 мај 2020
68
42
Понудата од ддком е сосема ОК вака како што е. Не секој има дилерски статус по фирми.

Наместо да ги пребарувам сите сајтови во МК одам кај нив и ми кажуваат што има. Плус сум добивал препораки за работи кои не знам дека ги има во МК. Од нив на пример разбрав за профи скенер за документи па си завршив одлична работа.
точен одговор, џабе ги хејтаат тука за некој хард диск од 500 денари шо се расипал

Igor6

hello world
24 мај 2020
68
42
шо тролам бе, тоа шо го кажа тој над мене е на место, кажи подобра фирма од нив за хардвер во мк(до курац ако не чувале роба во магацин на никој не му е битно тоа), само немој нексио да ми спомнуваш со тие нивните ексел фајлови молимте.

одам на нивниот сајт наогам графичка за 6к поефтина од анхоч(скрос иста), нормално дека од нив ке земам и друг пат кога ке ми треба нешто па кај нив одам најпрво

Igor6

hello world
24 мај 2020
68
42
Баба дој да те частам едно пиво да си ибеш, си ме изнасмеал
абе смејте се вие колку сакате ми требаат реакции до 50 да стигнам за да огласам нешто тука :D :D :D :D , него не ми одговори на прашањето, пошто стварно ме интересира која е подобра за цени и има веб сајт. можда сум грешка за дд ;)

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.241
абе смејте се вие колку сакате ми требаат реакции до 50 да стигнам за да огласам нешто тука :D :D :D :D , него не ми одговори на прашањето, пошто стварно ме интересира која е подобра за цени и има веб сајт. можда сум грешка за дд ;)
Еве ти една реакција. Пошто спомна Нексио, да многу се подобри од ДД, имаат муда, имаат сопствен увоз, своја роба, квалитетна роба. Не се Шутка комерц трчај ваму-трчај таму, драпај си меот бизнис.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Не се Шутка комерц трчај ваму-трчај таму, драпај си меот бизнис.
Нивно право каков бизнис да водат, ако не ти одговара не пазари.

Моето негативно искуство од пред некој месец е што барав маус за поклон и го имаше кај нив најевтино (за илјадарка). И пред да одам да го земам, прашав дали е некористен на што ми одговорија потврдно.

Беше користен, дури и како излитен малку со неки грепки од долна страна. Го вратив нормално, 3К беше. Џабе патот...

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.625
3.180
Ги знам двајцата лично и се ок дечки.
Верувам дека вистината е некаде во некоја сива зона. ДД се еден тип на агрегатор на сите хардвер продавници во Македонија. Одат, земаат и ти доставуваат. Услугата си ја наплатуваат.
Има поголеми играчи што им се можело да увезат и да држат лагер. За тоа треба да имаш сериозен капитал. Некој тоа го нема, но затоа па ќе трча за да те услужи. Најчесто луѓето сакаат покрај фер цена и услуга.
Затоа и Даниел е супер, оти има супер услуга и фер цени. Исто како и ДД.
Нешто што го земале од добавувач икс било фејк? Ок, можно е. Сигурно нема да одат против добавувачот, но треба да кренат аларм. Реномето е заебана работа. Тешко се билда, лесно се руши.

Некој спомна нешто за хардови.
Фер е да се посочи дека податоците може да се повратат, но со тоа се губи гаранција за дискот и тоа се прави во друга фирма и е доста солена операција.
На некого податоците може му се небитни, а некој може е спремен да плати колку што треба за тоа што го има таму.

Igor6

hello world
24 мај 2020
68
42
Еве ти една реакција. Пошто спомна Нексио, да многу се подобри од ДД, имаат муда, имаат сопствен увоз, своја роба, квалитетна роба. Не се Шутка комерц трчај ваму-трчај таму, драпај си меот бизнис.
абе сеа ми збориш тука сопствен увоз имале си мислиш за зелка и кромид збориме. Не ме разбирај погрешно не ги напаѓам нексио...добро можда малку ги нападнав, али тоа оти немаат вебсајт и тоа е доста лошо. Иначе знам дека имаат најдобри цени и голем избор на хардвер во државава, ама шознам едно 80 посто од мк немаат ни слушнато за нив јбг.
За робата од дд сеа видов последната графичка од нексио, предпоследната од некои си амако нет, маусот од сетек, ссд од амако нет(кои и да се тие не ги знам)...итн. Значи они се тајм мк за хардвер и за мене тоа е супер, а на тебе ако ти е подобро да си вртиш ексел листа од само една фирма ОК кој сум јас да ти судам нели. Само не напагај без потреба македонски фирми шо од ден на ден ги снемува една по една.
И не трчаат они никаде, си имаат контакти и точни информации, залихите на сајтот им се секогаш точни не се како анхоч и сетек да каснат со апдејт.

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
абе сеа ми збориш тука сопствен увоз имале си мислиш за зелка и кромид збориме. Не ме разбирај погрешно не ги напаѓам нексио...добро можда малку ги нападнав, али тоа оти немаат вебсајт и тоа е доста лошо. Иначе знам дека имаат најдобри цени и голем избор на хардвер во државава, ама шознам едно 80 посто од мк немаат ни слушнато за нив јбг.
За робата од дд сеа видов последната графичка од нексио, предпоследната од некои си амако нет, маусот од сетек, ссд од амако нет(кои и да се тие не ги знам)...итн. Значи они се тајм мк за хардвер и за мене тоа е супер, а на тебе ако ти е подобро да си вртиш ексел листа од само една фирма ОК кој сум јас да ти судам нели. Само не напагај без потреба македонски фирми шо од ден на ден ги снемува една по една.
И не трчаат они никаде, си имаат контакти и точни информации, залихите на сајтот им се секогаш точни не се како анхоч и сетек да каснат со апдејт.
Анхоч не каснат со апдејти, не знам кога последно си пазарел ама веднаш после купување на предметот се рефрешира залихата.

Igor6

hello world
24 мај 2020
68
42
Анхоч не каснат со апдејти, не знам кога последно си пазарел ама веднаш после купување на предметот се рефрешира залихата.
абе ај можда им се ок залихите, ама последно нарачав кукуште пред едно година ипол и ми се јавуваат другиот ми викаат кукиштето било со фалш фан контролер им го вракале цело време па неможеле да ми го продадат(се ок тоа), ама зошто не беше тргнато од сајтот, шо го рекламираат. И им стоеше уште неколку дена на сајтот додека да го тргнат

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
За робата од дд сеа видов последната графичка од нексио, предпоследната од некои си амако нет, , ссд од амако нет

Незнаењето е опасна работа. Значи ти си купил две работи од ДДКОМ кој биле од Анхоч (Амако е увозникот, иста фирма се), но тука тврдиш дека залихите на сајтот на ДДКОМ се поточни од залихите на АНХОЧ - за производи од АНХОЧ.

Сфаќаш сега како нема логика и не си доволно информиран да дискутираш? Па ако ERP-то на Анхоч не е доволно автоматизирано за да им апдејтира нив на сајт, сигурно нема да апдејтира кај ДДКОМ точно.

И не, ДДКОМ немаат контакти за да апдејтираат залихи на сајт, туку мора да е автоматизиран процес. Инаку ниедна залиха нема да им биде точна.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.290
11.808
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.169
18.782
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак

Плус ако има нешо у друга фирма да ги прашам Нексио истото ми го наоѓаат дали преку ДД-ком модел дали преку нивен увоз сеедно.

Секад имаат барем понуда да ти дадат за тоа шо те интересира.

Едино некад со некоја зделка Гјирафа се поевтини, ама измеѓу Нексио и Ѓирафа јас не отварам веќе да барам од Анхоч, Сетек и остали (ако ги има уопште остали со уникатна роба).

Ile bocev

hello world
15 ноември 2015
354
294
Дд досега биле коректни со мене.

Последна промена:

Perdita_Durango

hello world
13 декември 2020
104
69
Дд досега биле коректни со мене.
Штом и со тебе до сега биле коректни мислам дека нема потреба од понатамошна дискусија, админ бриши тема гаси интермец!!!

Абе луИЈЏе, абе не гласаме па да се произнесува секој посебно поготово не со вакви кратки коментари/гласови!!! Креаторот ја отворил темава 2016та година, истиов коштаплерски модел/начин на работа не го смениле толку години и покрај толкуте негативни искуства и на крај пак се величат, ЗОШТО??? Мислењата секогаш ќе бидат поделени, прашање на време е само кога повторно ќе ги има тука со нова заебанција. Ги спомнав погоре мебиус, истото беше и со нив, и тиа беа величани и покрај преварите и огромниот број на ченови од овде оштетени, прашње е само на време...

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно