Ми се допадна мислењево :bravo:Има на форумов многу информатичари ( очигледно ) - штетно е неспиењето по два дена за да решиш некој проблем, штетно е работење на компјутер, зрачењето од екранот, штетно е нередовна исхрана, штетно е неспиењето до 4 наутро одењето по дискотеки, алкохол.....?
има премногу штетни работи коишто ги правиме и свесно и несвесно, знам дека и цигарите се едни од нив, но јас уживам во вкусот на цигарите ( + кафе + ит форум хмм:zaljuben2:)...динамичниот живот не примора на многу навики, независно дали ги сакаме или не..
Многу работи се штетни, а ние се жалиме само за очигледните? ццц
Има на форумов многу информатичари ( очигледно ) - штетно е неспиењето по два дена за да решиш некој проблем, штетно е работење на компјутер, зрачењето од екранот, штетно е нередовна исхрана, штетно е неспиењето до 4 наутро одењето по дискотеки, алкохол.....?
има премногу штетни работи коишто ги правиме и свесно и несвесно, знам дека и цигарите се едни од нив, но јас уживам во вкусот на цигарите ( + кафе + ит форум хмм:zaljuben2:)...динамичниот живот не примора на многу навики, независно дали ги сакаме или не..
Има на форумов многу информатичари ( очигледно ) - штетно е неспиењето по два дена за да решиш некој проблем, штетно е работење на компјутер, зрачењето од екранот, штетно е нередовна исхрана, штетно е неспиењето до 4 наутро одењето по дискотеки, алкохол.....?
Da.
I'll take a nicotine, caffeine, sugar fix
Релативизираш тукасамо за да продолжиш да пушиш
![]()
Значи ако се е штетно што правиме тогаш зошто да се мачам да ги откажам цигарите.
Може и точак да ме удри утре и Game Over.Меѓутоа откако ги откажав цигарите, слободно дишам, полн сум со енергија и супер се чувствувам. Така да се исплаќа (и тоа како) да ги откажеш![]()
Има една друга работа... твоето седење пред компјутер, твојата нередовна исхрана, пијанчењето е твој изолиран проблем.Има на форумов многу информатичари ( очигледно ) - штетно е неспиењето по два дена за да решиш некој проблем, штетно е работење на компјутер, зрачењето од екранот, штетно е нередовна исхрана, штетно е неспиењето до 4 наутро одењето по дискотеки, алкохол.....?
Најмногу на свет ме нервираат пушачи кои немаат никаква почит спрема непишачите во нивната близина... па дури и дома кога ќе ти дојдат :lut2:
Ааааа комшивката а а а а .. Ах шо си ти..Кај мене дома никој не пуши, а кога ќе дојде комшивката кога ќе расчури у пм не можам 3 дена да дишам саглам
Ааааа комшивката а а а а .. Ах шо си ти..) Добро за неа оправдано е ..
![]()
Никат у живот нема да зaпалам цигара
Има една друга работа... твоето седење пред компјутер, твојата нередовна исхрана, пијанчењето е твој изолиран проблем.
Твоето пушење станува проблем на околината.
Најмногу на свет ме нервираат пушачи кои немаат никаква почит спрема непишачите во нивната близина... па дури и дома кога ќе ти дојдат :lut2:
Никат у живот нема да зaпалам цигара