Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Дали сте пушач

дали пушите

• не пушам

Гласови: 119 70,8%
  • пушам помалце од кутија дневно

Гласови: 25 14,9%
  • пушам повеќе од кутија дневно

Гласови: 24 14,3%

• Вкупно гласале
    168

Banzai

lurker
3 март 2008
637
8
Што им се мешате дали сакаат да пушат или не? Нивна работа, нивен живот... Не верувам дека некој не е свесен за штетните последици од пушењето, така да кој што сака нека прави, се додека мене не ме закача :)

Blagojce

lurker
26 декември 2007
918
88
Прилеп
Blagojce's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5-3570 3.40GHz
Storage
2 TB
RAM
8 GB
Monitor
ASUS 24" LED Full HD
OS
Windows 10
Да се надоврзам: секој знае за штетните последици, а и ако не пушиш не може друго нешто да се случи т.е. некаква друга болест? Никој нема да живее вечно има пушачи кои имаат подолг живот од непушачи така да пушењето нема врска.

CyberSpic

lurker
14 април 2007
823
26
howtoformatacomputer.com
Има на форумов многу информатичари ( очигледно ) - штетно е неспиењето по два дена за да решиш некој проблем, штетно е работење на компјутер, зрачењето од екранот, штетно е нередовна исхрана, штетно е неспиењето до 4 наутро одењето по дискотеки, алкохол.....?
има премногу штетни работи коишто ги правиме и свесно и несвесно, знам дека и цигарите се едни од нив, но јас уживам во вкусот на цигарите ( + кафе + ит форум хмм:zaljuben2: :) )...динамичниот живот не примора на многу навики, независно дали ги сакаме или не..
Многу работи се штетни, а ние се жалиме само за очигледните? ццц

fuUuUzZzZy

poweruser
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
Има на форумов многу информатичари ( очигледно ) - штетно е неспиењето по два дена за да решиш некој проблем, штетно е работење на компјутер, зрачењето од екранот, штетно е нередовна исхрана, штетно е неспиењето до 4 наутро одењето по дискотеки, алкохол.....?
има премногу штетни работи коишто ги правиме и свесно и несвесно, знам дека и цигарите се едни од нив, но јас уживам во вкусот на цигарите ( + кафе + ит форум хмм:zaljuben2: :) )...динамичниот живот не примора на многу навики, независно дали ги сакаме или не..
Ми се допадна мислењево :bravo:

StarBuck

user
16 февруари 2008
1.295
48

:bravo:

vetarvomagla

hello world
22 јуни 2007
55
1

Истото сакав и јас да го напишам. Како да само цигарите се штетни, а правиме толку многу работи погрешно. Почнувајќи од исхраната.....

DynamicMK

премиум член
11 април 2007
1.647
196
Не пушам од последнава недела...
Мислам палам по едно две најмногу на ден.. бтв кутијата е нонстоп со мене... ме фаќа паника ако не носам кутија... претходно пушев по две кутии дневно...

Многу лоша навика углавном...

tomaso

user
25 јануари 2008
1.078
1.616
Битола
tomaso's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-7500 + Thermaltake Frio Fanless
Motherboard
Gigabyte GA Z270 Gaming K3
Storage
Samsung 970 EVO 250GB - NVMe + TOSHIBA 2TB + TOSHIBA 1TB
PSU
Cooler Master Masterwatt 750
RAM
16GB 2x8GB DDR4 2400MHz Geil CL17
Video card
Strix ROG GeForce GTX 1050ti
Case
CoolerMaster MasterBox Q500L
Mouse
Logitech M190
Keyboard
Logitech Wave K350
Audio
Asus Essense STX II + AKG K702 + Marantz PM6006 + Elac Debut 2.0 DB62 + Skullcandy Hesh® ANC
Monitor
Dell P2421
OS
Microsoft Windows 10 Pro
пушам негде околу 20-25 цигари дневно

BSOD

lurker
5 јуни 2008
709
46
Ги откажав пред неколку години и никокаш по здрав не сум бил.

BSOD

lurker
5 јуни 2008
709
46

Релативизираш тука:) само за да продолжиш да пушиш:D
Значи ако се е штетно што правиме тогаш зошто да се мачам да ги откажам цигарите.

Може и точак да ме удри утре и Game Over.Меѓутоа откако ги откажав цигарите, слободно дишам, полн сум со енергија и супер се чувствувам. Така да се исплаќа (и тоа како) да ги откажеш :)

386ka

poweruser
22 декември 2007
2.386
217
Релативизираш тука:) само за да продолжиш да пушиш:D
Значи ако се е штетно што правиме тогаш зошто да се мачам да ги откажам цигарите.

Може и точак да ме удри утре и Game Over.Меѓутоа откако ги откажав цигарите, слободно дишам, полн сум со енергија и супер се чувствувам. Така да се исплаќа (и тоа како) да ги откажеш :)

:bravo: Тоа сакав и јас да го кажам!

MushRoom

read-only
2 октомври 2007
41
1
Има една друга работа... твоето седење пред компјутер, твојата нередовна исхрана, пијанчењето е твој изолиран проблем.
Твоето пушење станува проблем на околината.

Најмногу на свет ме нервираат пушачи кои немаат никаква почит спрема непишачите во нивната близина... па дури и дома кога ќе ти дојдат :lut2:

Commie

poweruser
27 октомври 2007
4.722
221
www.foxmediahouse.com
Најмногу на свет ме нервираат пушачи кои немаат никаква почит спрема непишачите во нивната близина... па дури и дома кога ќе ти дојдат :lut2:

Кај мене дома никој не пуши, а кога ќе дојде комшивката кога ќе расчури у пм не можам 3 дена да дишам саглам

CyberSpic

lurker
14 април 2007
823
26
howtoformatacomputer.com
Си кажав дека пушам и немам во план да ги оставам цигарите, односно не се убедувам себеси ништо.
Набројав само 3-4 општи штетни секојдневни појави, и да...генерализирав,сигурно да прашав некој доктор ќе ми наброеше многууу повеќе отколку тие 3-4 факти.
Како и да е ако ја продолжам темава бранејќи став за пушачите, сигурно ќе изгубам.. :)
И повторно ќе потенцирам: Не ме плаши очигледното, ме плаши тоа што не го знам

п.с. К-15 (тошо купува цигари) - абе овие се за импотенција, дај од тие за рак шо беа :LOL::LOL:

fuUuUzZzZy

poweruser
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
@CyberSpic
Еден од ретките си што кажува дека нема во план да ги откаже цигарите ( иако многу што почнале истото го мислат, само изгледа она „сакам ама неможам„ го користат како некое си оправдување..).
btw. Respect за искреноста :)

trakilaki

user
15 мај 2008
1.084
18
Има една друга работа... твоето седење пред компјутер, твојата нередовна исхрана, пијанчењето е твој изолиран проблем.
Твоето пушење станува проблем на околината.

I mene isto taka me nerviraat.............vozacite koi nemaat nikakva pocit sprema pesacite i velosipedistite. So svoite vozila(a najcesto neispravni) trujat so izduvnite gasovi i go zagrozuvaat opstanokot na planetava..........:ermm: Koga ti zenska ke ides na odmor (na primer vo Spanija) peski, a ne so avion sto najveke od site prevozni sredstva zagaduva covekova okolina, i najveke od se sogoruva i trosi kislorod, i koga so dekret ke se ukine JSP so nivnite avtobusi i na nivno mesto ke se vovede javen prevoz so rikshi.......togas i jas ke pocnam da se grizam poveke za nepusacite okolu mene:D
Никат у живот нема да зaпалам цигара

Druze ne reci dva pati........do 26 godini ne pusev, nemav probano cigara i bev najgolem pobornik protiv cigarite.......ama so splet na okolnosti, po moja volja pocnav na 26. Sto znaci deka cigari pusam vise 4 godini.

I da..........aj be lugje glejte si biznisot.........ne mozete vie nekogo da odviknete od cigari ako toj samiot ne saka:D

Jaia^^

hello world
22 април 2007
146
2
Пушам само еколошко :nevin: :zasramen: :))... или евентуално " нешто природно" (нане , камилица) :bigboss: Цигари не благодарам.:rolleyes:
п.с. Но познавам еден што пуши цигари и неможе да ги откаже :D и плус има лоши навики од горенаведениве зашто е компјутераш :isplashen:

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно