Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Аудио опрема: Слушалки, засилувачи, звучни карти, звучници, HI-Fi (аудиофилска дискусија)

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.059
14.150
Има начин звучки со 6 влеза да котистам на лаптоп или такви работи нема кај нас?

Такви звучни тешко кај нас. Имав оглас за да купам на форумов неодамна.

Евентуално по пазариве не сум побарал.

На али ги има со повеќе излези ако ова е тоа што го бараш:

musicenthusiast

hello world
15 октомври 2021
187
266
Препорака за half in-ear earbuds до кај 50-60е? Повеќето што ги видов кај нас се со перничка, а од тие што ги видов око ми фатија Xiaomi Mi True Wireless Earbuds 2 Basic

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.400
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Ми цркнаа Пресонусот после малце повеќе од 3 години :(
Power секцијата е скрос отидена, оштетени се водови, веројатно и ампот, пробав дирекно да го ожичам.
Цркна онака, од стоење.

Препорачајте или некој мал деск амп, преферабилно со балансиран влез, или некој амп за во кутијава, пошто кутиите и драјверите немаат грепка на нив, греота ми е да ги фрлам.
Воедно, ако некој ги сака за DIY нека ми пише, ќе договориме цена.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.287
11.792
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Power секцијата е скрос отидена, оштетени се водови, веројатно и ампот, пробав дирекно да го ожичам.
Цркна онака, од стоење.

Препорачајте или некој мал деск амп, преферабилно со балансиран влез, или некој амп за во кутијава, пошто кутиите и драјверите немаат грепка на нив, греота ми е да ги фрлам.

Може точен модел?

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.400
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.059
14.150
Цркна онака, од стоење.

Баш ми е жал.

Кај нас го имам видено ова:

Само што е скапо колку самите монитори. Евентуално ако ти брка работа и за други звучници.

Од али и сл. има повеќе избор се разбира.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.400
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Баш ми е жал.

Кај нас го имам видено ова:

Само што е скапо колку самите монитори. Евентуално ако ти брка работа и за други звучници.

Од али и сл. има повеќе избор се разбира.
веројатно ќе си купам нови.
Малку ме разочараа што ете умреа брзо, ама па никои од другиве достапни на пазаров и пошироко не ми звучат добро. А и цената им е одлична. Се надевам дека имаат уште Артист, или 3.5 или 4.5. Давам уште една шанса.

Евентуално ова ми мати ум

Последна промена:

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.059
14.150
веројатно ќе си купам нови.
Малку ме разочараа што ете умреа брзо, ама па никои од другиве достапни на пазаров и пошироко не ми звучат добро. А и цената им е одлична. Се надевам дека имаат уште Артист, или 3.5 или 4.5. Давам уште една шанса.

Евентуално ова ми мати ум

Ги имаа истите а и 4.5 (12000 ден) во Артист.

Не сум ги чул едифаер. Но вака според ривјуа мислам дека се по-басести т.е. помалку неутрални.

BTW едифаер имаш во микроком:

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.400
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Ги имаа истите а и 4.5 (12000 ден) во Артист.

Не сум ги чул едифаер. Но вака според ривјуа мислам дека се по-басести т.е. помалку неутрални.

BTW едифаер имаш во микроком:

Немам проблем со тоа да не се неутрални искрено, ја и претпочитам посветли звучници.
Фала многу за линкот, и поефтини се значително! Имаат овие физичка локација или само онлајн?

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.059
14.150
Немам проблем со тоа да не се неутрални искрено, ја и претпочитам посветли звучници.
Фала многу за линкот, и поефтини се значително! Имаат овие физичка локација или само онлајн?

Не сум бил но треба да имаат простории. Ако нема локација на гугл мапс или на сајтот јави им се понеделнички. Одамна бев чул дека се некаде во централен дел на Скопје. Но не сум сигурен.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
После долго барање на конкретниот тјунер, успеав да најдам во Србија на kp. Имаше лани кај нас, ама додека да му се јавам на дечкото, се продал. Само еден модел одговара на шасијата на појачалото, ST6003, па затоа барав ваков. Дечкото ептен коректен и фер, се наоѓаше во Кикинда, близу граница со Романија, ама се нафати на примопредаја до Нови Сад. Имав и претходно еден Маранц тјунер, и додека функционираше пребарување преку далечинското од појачалото, овој модел има неколку функционалности повеќе меѓу кои и палење/гасење.

Слушам доста радио, и покрај TuneIn, некој друг шмек ми дава. Следно ќе побарам некоја FM антена асална, кај србите има, не знам кај нас како стои понудата.

Звукот солиден и покрај собна антена, наоѓа добро станици, немам што да додадам посебно за тјунер :)

1695640958357.png 1695640985368.png

musicenthusiast

hello world
15 октомври 2021
187
266
Не знам дали е точната тема, но дали има некој од вас вакво?

Ми треба за SM57, имам една мала сталка за биро ама не ми врши работа.

InSides

lurker
21 февруари 2009
759
2.019
Следно ќе побарам некоја FM антена асална, кај србите има, не знам кај нас како стои понудата.

Радио отсекогаш ми било фасцинантен концепт - едно (кратко) време во системот имав модел на Magnum Dynalab (наводно едни од врвните тјунери на светот), но понудата на станици кај нас ми е некако прилично ограничена.

Србите, колку што успевам да видам, си го негуваат овој дел од слушачката култура. Би ти препорачал да гледаш кај нив секако - имаат и искуство и интерес - во скоро време на hi-files.com се дискутираа конструкции на антени.

ЕДИТ: Сега се потсетив дека и главниот дизајнер на Magnum Dynalab со години е Зденко Живковиќ. :)

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Не знам дали е точната тема, но дали има некој од вас вакво?

Ми треба за SM57, имам една мала сталка за биро ама не ми врши работа.
Провери во Skymusic во GTC (ако не ти се чека). Евентуално во Артист.
Како поевтина варијанта чичко Али. Јас мојот го земав за 800 денари.

musicenthusiast

hello world
15 октомври 2021
187
266
Провери во Skymusic во GTC (ако не ти се чека). Евентуално во Артист.
Како поевтина варијанта чичко Али. Јас мојот го земав за 800 денари.
во Скај биле потрошени, ќе имале после нова година. Ќе прашам во Артист, овие дореми само тоа што го пратив го имаат изгледа. И во Мими ќе прашам, на друго место не знам каде.

Имаш линк од твојот? Ризично ми беше од Али, да не е нестабилно па да падне и монитор и сѐ да скрши

InSides

lurker
21 февруари 2009
759
2.019
Курсот на FM оди накај DAB, дали ќе се развие кај нас ќе покаже времето. :)

Хм, и тоа имам некаде (Harman Kardon TU-980), ама прашање е дали ќе влегува во систем било кога. Да го ставам на продажба па да се чудат луѓе што е тоа DAB тјунер хахахаа. :D

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
во Скај биле потрошени, ќе имале после нова година. Ќе прашам во Артист, овие дореми само тоа што го пратив го имаат изгледа. И во Мими ќе прашам, на друго место не знам каде.

Имаш линк од твојот? Ризично ми беше од Али, да не е нестабилно па да падне и монитор и сѐ да скрши

Нема гајле пет години веќе како се користи.
Link

musicenthusiast

hello world
15 октомври 2021
187
266
Нема гајле пет години веќе како се користи.
Link
Повеќе ми се допаѓа ова, тоа од Дореми има вграден XLR кабел и не знаеја да ми кажат дали се вади, а на интернет читав дека не се препорачуваат такви со вграден кабел. Тоа твоето претпоставувам нема вграден кабел?

Не знам само да не биде преголем тој држачот за SM57

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Дечки, има некој искуство Epos Sennheiser GSP 670? Во тесен избор ми се за wireless слушалки заедно со HyperX cloud 2, а не е екстремна разликата во цена.

Јас пред помалку 2 години кога излезе на пазар го меркав ова да купам баш поради јачината на звукот и квалиетно аудио слушање ама тогаш го немаше во Македонија па затоа си купив Моментум 3 . Само да знаеш Епос-Сенхајзер ГСП 670 не е за хардкор гејмер на долги стази бидејќи помалку еден час ќе ,,изгори,, ушите поради топлина што е ,,дихтувано,, врз ушите и не е за големи глави бидејќи рамката се стегнува дури ако сакаш да го отпуштиш и пак е стегнато според ривјуата на Јутуб. Ако сакаш компромис земи Корсаир Виртуозо иако не се споредува со ова Епос-Сенхајзер. Инаку копманијата Епос го купија Сенхајзер само делумно отсек Аудио .

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно