Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Каков интернет користите?

Каков интернет к

• Dial Up

Гласови: 5 3,0%
  • ISDN

Гласови: 0 0,0%
  • ADSL

Гласови: 63 37,7%
  • Кабловски

Гласови: 56 33,5%
  • Сателитски

Гласови: 3 1,8%
  • Wi-Fi

Гласови: 8 4,8%
  • WADSL

Гласови: 32 19,2%

• Вкупно гласале
    167

igorkrst

hello world
13 јули 2007
400
1
E na cabletel imas kabelski aj kazi mi kakov e internetot dali e stabilen kolkava e brzinata i taka drugi detali

Епа вака:
1. КОнекцијата многу ретко паѓа, иако МНОГУ често е МНОГУ под очекуваната брзина.

2. Треба секој месец да одиш таму во канцеларијата да платиш, ако не платиш до 8-ми во месецот те исклучуваат, е сега битен елемент работат од 08-16ч, и тоа никогаш не се од 08ч туку 09ч, па ако сакаш да им платиш треба да земеш неколку саати од работа, бидејќи и јас работам до 16ч на другиот крај на Скопје.

3. Не дај боже да треба да им свртиш во техничка поддршка, ќе треба да научиш да гледаш на гравче и 2 недели однапред да го предвидиш дефектот зашто толку време ќе ти треба да ги добиеш (од многу зафатеност)

4. Откога се префрлија на Неотел се нешто имаат проблем со тие рутите, никако не можам да пристапам на ниедна страна хостирана во Сонет, за другите не знам, тие што се од друг пул на адреси мислам гонемаат овој проблем.

5. И немаат каде да си провериш сообраќај, тие викаат ќе се среди се, САМО ШТО ЈАС НЕСАКАМ ДА ГИ ЧЕКАМ ДА СЕ СРЕДУВААТ (ова беше за да се извикам да ми олесни)

Да се среди ова со рутите и бегам подалеку од кејблтел за интернет. За жал ќе одам со АДСЛ на мтНет :(

igorkrst

hello world
13 јули 2007
400
1
Е сега за волја на вистината ќе додадам нешто:
1. Ништо не се промени

2. Веќе дечкото што собира пари за каблавска ТВ, ќе наплаќа и интернет, што е одлично, и плус газдиве нови им продолжиле работно време до 20ч, а работа со странки до 19ч, што е истотака одлично. Значи тука се имаат поправено, закаснето ама важно направиле

3. Ништо не се промени

4. Ова СО ТЕШКИ МАКИ го средија

5. Ова на нивниот сајт уште не е како опција

Напомена: Зборам за кејблтел во Ѓорче.

petar.bt

lurker
12 август 2007
735
25
за интернетот

користам кабелски интернет од mobi од Битола
супер е брзина на downlaod e 4056 mbps со upload 2046 mbps

vlatkobond

read-only
25 јануари 2008
1
0
Имам кабелски од cabletel и досега сум задоволен.Месечно симнувам по 20 gb ама имам 128kbps.Уште сум на овој бидејќи бидејќи еднаш го отказав ама не ми го исклучија и сега си имам free internet.Оддвај чекам да дојде Април бидејки тогас од nexcom најавија дека ке го пустат wimax и очекувам намалени цени и подобри брзини.Само најважно е да пуштат неограничено симнување со најмала брзина од 512kbps бидејќи со овој не можам многу да симнувам.

И

Избришан член 1074

Гостин
Jas koristam WADSL i sum mnogu zadovolen... posebno sega vo posledno vreme

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
фали опција "Неквалитетен и скап"

AMD_fan

poweruser
10 ноември 2007
3.646
139
BUMP

Да ги живнеме малку подзаборавените теми за новите корисници :)

CyberSpic

lurker
14 април 2007
823
26
howtoformatacomputer.com
pa zasto ne ides vo on net i ke ti dadat besplatno uste 5 gb so nikakva doplata samo licna karta i ke imas 15 gb.

Да, но со тоа потпишуваш и нов договор..една "лоша" страна во договорот е ако се решиш да правиш пауза, во стариот договор паузата е 6 месеци, а во новиот 3 месеци

BLizArD

hello world
2 декември 2007
77
0
www.downmk.mkd.net
кабловски супер си сега дури да се прошири WiMax (и дали ке се прошири низ цела МК) !!!! важно сега за сега кабелскиот си е супер

Vlatzki

user
1 мај 2008
1.281
340
Користам ADSL од mt.net и сум задоволен од него, конекцијата паѓа едвај еднаш на два дена, досега не ми паднала 4 дена конекцијата... Али коа ќе падне... го кршам модемот.. (и кутриот маус...):)

Laki Luciano

hello world
27 мај 2008
335
3
Да, но со тоа потпишуваш и нов договор..една "лоша" страна во договорот е ако се решиш да правиш пауза, во стариот договор паузата е 6 месеци, а во новиот 3 месеци

Да, но стариот договор е на две години, а новиот на една. Па затоа и за 50% е намалено времето за ставање на договорот во мирување.

btw користам WADSL и сосема е доволен за моите потреби.

Fiasco

poweruser
2 март 2008
3.036
203
404
www.igorjanevski.com
Doma koristam kablovski i sum zadovolen od nego...prosecna brzina i ftp server so iljadnici filmovi, igri, muzika, software. A da.. ima i besplatni serveri za cs, cod, wow...

A tuka koristam wireless i epten e krs :D

Romanticen

hello world
6 јануари 2008
206
9
romanticni.com.mk
Користам ADSL од mt.net и сум задоволен од него, конекцијата паѓа едвај еднаш на два дена, досега не ми паднала 4 дена конекцијата... Али коа ќе падне... го кршам модемот.. (и кутриот маус...):)

Добро е, на WADLS не паѓа по 6-7 дена :bravo:

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно