Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Temu

temelk4

hello world
19 август 2013
217
109
Некој искуство со ова ?

Screenshot 2024-11-25 193918.png
Сега скенирав на postal.ninja и ми кажува вака:

Screenshot 2024-11-25 200638.png
Исконтактирав супорт, ми вратија одма дека ќе видат што се случува, пошто немаше никаокв update на пратката. Предходно пратката кога порачав беше поделена на 2 и едната уште "стои" на кинеските аеродроми.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448
Исто, ЕЛС бара код, не само од тему, туку и билокоја пратка за да нема малверзации за украдени пратки. Напишав пред некој месец на тема на Алиекспрес.
Конечно заврши времето на кражби во Македонска Пошта. Одлична идеја да се стави крај и да се воведе каков таков ред во пратките. Добро е ова со кодовите.

Titanium

hello world
1 март 2024
360
196
Конечно заврши времето на кражби во Македонска Пошта. Одлична идеја да се стави крај и да се воведе каков таков ред во пратките. Добро е ова со кодовите.
Да, да. Ако добиеш код. :)
А за Македонска Пошта, гледаш мене никогаш не ми снемало пратка.

Viko

hello world
28 јуни 2022
313
291
Ќе ме царинат? хах 23 продукти

Атачменти

• 1732578793146.png
    1732578793146.png
    13 KB · Прегледи: 112

viktor4mkd

hello world
22 мај 2023
157
98
Брат тоа е според законот , не го измислувам јас тоа , е сега дали ќе проверат на царина или не тоа е до среќа еве го и законот

Атачменти

• Screenshot_20241126-113834.png
    Screenshot_20241126-113834.png
    348,8 KB · Прегледи: 40

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.031
1.842
Скопје
Каков данок жити све? Ај баш да видам кога ќе ми стигнат и мене 3 пратки со вкупна вредност 3020 ден што ќе се деси...
Истиот тој данок што го одбиваат пример кога нарачуваш од странство, бидејќи е за извоз, па овде при увоз си го плакаш твојот данок .. стандард процедура :D

Царинска управа за тие што не ги мрзи да прочитаат една страна, а сакаат да се информирани ..

noviot

hello world
1 февруари 2008
153
132
Истиот тој данок што го одбиваат пример кога нарачуваш од странство, бидејќи е за извоз, па овде при увоз си го плакаш твојот данок .. стандард процедура :D

Царинска управа за тие што не ги мрзи да прочитаат една страна, а сакаат да се информирани ..
Брат тоа е според законот , не го измислувам јас тоа , е сега дали ќе проверат на царина или не тоа е до среќа еве го и законот
Ок, не сум знаел, фала за информацијата.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.771
6.482
SK
За Кина не се замараат царинициве... Ама нека нарача нешто доаѓа преку Шведска или Германија, па ќе види. :)

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.031
1.842
Скопје
За Кина не се замараат царинициве... Ама нека нарача нешто доаѓа преку Шведска или Германија, па ќе види. :)
зависи повеќе габарит од кина обично .. поголемите им паѓаат у очи и собираат на преглед :D ситни ствари и да се скапи знаат често да поминат така да

Misko6000

user
5 април 2015
1.131
1.005
зависи повеќе габарит од кина обично .. поголемите им паѓаат у очи и собираат на преглед :D ситни ствари и да се скапи знаат често да поминат така да
Преку Тему ми дојде филтер за прочистувачот за Xiaomi 2ка и канта за ѓубре во две пратки,иста нарачка (габаритни кеси 600х500mm).Си помина без никакви давачки.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.031
1.842
Скопје
Преку Тему ми дојде филтер за прочистувачот за Xiaomi 2ка и канта за ѓубре во две пратки,иста нарачка (габаритни кеси 600х500mm).Си помина без никакви давачки.

ок де .. поминуваат пратки доста .. ама не е правило, може и да ги собарат и да си напраат постапка .. случаен избор е на царинење кога се иде со нормална пошта за разлика од курирските.

да не биде после ко погоре .. од кај сеа царина/данок да плаќам? :D

Misko6000

user
5 април 2015
1.131
1.005
ок де .. поминуваат пратки доста .. ама не е правило, може и да ги собарат и да си напраат постапка .. случаен избор е на царинење кога се иде со нормална пошта за разлика од курирските.

да не биде после ко погоре .. од кај сеа царина/данок да плаќам? :D
Чисто наведов свеж пример, а тоа дека кај наша царина можат да те царинат и за 10 долари пратка, тоа оддамна го тврдам. Се зависи на која нога ќе станат сабајле.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.771
6.482
SK
Мали се шансите... Но пратка од САД или западна Европа/ЕУ? Не промашуваат, макар данок ќе наплатат (и тој селотејпот што им е специјален, најскап).

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
565
Ништо посебно ама за ситни џиџи миџи работи е верувам добро. Не очекувам пример да нарачаш алат некој дека кој знае каков квалитет ќе е. Како ќе ти се погоди е работата.

Исти ѓавол како и Али само со малку други зезанции при купување што има и Тему е бесплатна поштарина.

Од Тему немам ништо нарачано, од Али имам и солиден очекуван квалитет. Брат ми имаше нарачано лустери од Али ете уште стојат наместени во стан кај него фини убави. Од Али нарача капа Најк и логото малку искривено, никогаш не ја ни носеше стои џабе во плакар.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
се зборува тему се во преговори со државава за поскапи пратки да се плаќа царина и данок со самата нарачка без дополнителни плаќања и царински давачки, пр купуваш скап алат од 300 еур си плаќаш царина и донаок по тарифа и ти стига дома, ќе биде добро ако за брзо завршат успешно.

Aowek

user
14 април 2012
1.213
1.170
се зборува тему се во преговори со државава за поскапи пратки да се плаќа царина и данок со самата нарачка без дополнителни плаќања и царински давачки, пр купуваш скап алат од 300 еур си плаќаш царина и донаок по тарифа и ти стига дома, ќе биде добро ако за брзо завршат успешно.
Како на амазон што е?

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.628
1.797
И како на алиекспрес за ЕУ и други држави.
А не тоа е многу лошо, вака е подобро пошто минуваат без никакви давачки, еве си купив телефон од Али преку 500€ и не платив ништо, еве ми стигна и Хуавеи рутер BE7 pro 150€+ и не платив ништо, ако ни стават и данок цените ќе станат неатрактивни.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
А не тоа е многу лошо, вака е подобро пошто минуваат без никакви давачки, еве си купив телефон од Али преку 500€ и не платив ништо, еве ми стигна и Хуавеи рутер BE7 pro 150€+ и не платив ништо, ако ни стават и данок цените ќе станат неатрактивни.
компјутерските делови се без царина и ддв од 5% како ќе бидат неатрактивни?

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно