Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Temu

kirev

senior
31 мај 2010
9.068
7.751
Да си се надоврзам на горното мислење. За ниски суми, не бара да се врати производот и поврат на средства се добива автоматски, тестирано лично со една глупост од 54 денари, за поскапи (во случајов со производ од 1000 денари) ми побара да го вратам назад производот, па кога ќе го добијат ќе ми биде даден поврат на средствата.

Погледнете го атачментот 143536
Имаш детали за процедурата за поскапи производи? Ти дадоа адреса во Кина за да го вратиш? Или?

KeepCalm

hello world
4 мај 2013
127
82
Имаш детали за процедурата за поскапи производи? Ти дадоа адреса во Кина за да го вратиш? Или?
Ова се инструкциите што ми ги даде конкретно за 1 производ. Можно е да дава различни адреси зависно од производот.

Исто така пишуваше дека може да се прати по било кој courier по мој избор.

Screenshot_20241123_220745.jpg

kirev

senior
31 мај 2010
9.068
7.751
Ова се инструкциите што ми ги даде конкретно за 1 производ. Можно е да дава различни адреси зависно од производот.

Исто така пишуваше дека може да се прати по било кој courier по мој избор.

Погледнете го атачментот 143593
Фала ти! Туку ќе платат за транспортот?

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.317
5.313
Скопје
hackitfree.github.io
Се пофалил некој познајник дека за 7 дена му стигале пратки со експресна пошта . Можно е тоа - а гледам овде по месец дена чекате ... Немам порачувано воопшто, а планирам па затоа прашувам. Имаат попусти дека...

GreenRoot

user
1 октомври 2011
1.040
1.010
Охрид
mvpring.com
GreenRoot's setup  
Processor & Cooler
i5 4200U
Storage
Samsung Evo 850 240gb
RAM
8GB
Video card
AMD 8670m
Monitor
15,4''
OS
Windows 7 Home Premium
Плаќајте со ПејПал за секој случај.

Ако не ти се свиѓа производот, во ред е да платиш транспорт. Ама ако е оштетен, пратено е друго или едноставно не функционира, тогаш нема зошто да е на товар на купувачот.

KeepCalm

hello world
4 мај 2013
127
82
Се пофалил некој познајник дека за 7 дена му стигале пратки со експресна пошта . Можно е тоа - а гледам овде по месец дена чекате ... Немам порачувано воопшто, а планирам па затоа прашувам. Имаат попусти дека...
Каква е таа експресна пошта?!
Во Македонија е достапна достава само преку Еко Логистик а пратките стигнуваат за 13 до 16 дена.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.317
5.313
Скопје
hackitfree.github.io
Каква е таа експресна пошта?!
Во Македонија е достапна достава само преку Еко Логистик а пратките стигнуваат за 13 до 16 дена.
Да не ширам дезинформација , од познајник на познајник што ми пренесоа . Ќе препрашам точно да не разбрале погрешно -расипан телефон ...

viktor4mkd

hello world
22 мај 2023
157
98
Вчера ми стигна прва пратка од Тему , платена на 6ти Ноември, вчера ја подигнав.
Доста брзо ја обработија откако ја појави на страната на ЕЛС обично по 10 дена до 2 недели се чекаше , сега за 3 дена ја пуштија во локален магацин.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.771
6.482
SK
Плаќајте со ПејПал за секој случај.

Ако не ти се свиѓа производот, во ред е да платиш транспорт. Ама ако е оштетен, пратено е друго или едноставно не функционира, тогаш нема зошто да е на товар на купувачот.
Зошто воопшто се зборува за враќање евтини предмети во Кина?
Ваљда на сите им е јасно досега дека поштарината назад до Кина ќе чини многу многу поскапо од работите што се продаваат на Тему (или Али, Банг, Геарбест, итн). Освен за некои многу скапи мобилни телефони и слично, ова не е нешто што ќе го направат 99.9% купувачи.

Затоа и продавачите се нафаќаат да рефундираат или препратат ново, ако купувачот приложи доказ во облик на видео... Или ова не е така на Тему? Тоа е интересниот дел: Имал некој потреба за поплаки и барање refund? На оволку нарачки мора некој досега да добил оштетен или дефектен производ.

kirev

senior
31 мај 2010
9.068
7.751
Чисто процедурално - се враќаат во Унгарија, ете на скриншотот погоре. И првиот поврат е на нивни трошок.

Viko

hello world
28 јуни 2022
313
291
Гледам ова србиве се рекламираат некој кодови, купони, продукти за 0$, ама линкот што го ставаат води до непостоечка страница. Претпоставувам некое просторно ограничување од тему или?

Bizra

hello world
15 јуни 2024
156
81
Гледам ова србиве се рекламираат некој кодови, купони, продукти за 0$, ама линкот што го ставаат води до непостоечка страница. Претпоставувам некое просторно ограничување од тему или?
Кај нас уште нема такви кодови

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.204
1.225
Скопје
Од Тему е, пробај смени регион Швајцарија и види што се има, тркало на среќа со убави попусти, некои бесплатни производи. Да се надеваме дека и кај нас ќе пуштат

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Од Тему е, пробај смени регион Швајцарија и види што се има, тркало на среќа со убави попусти, некои бесплатни производи. Да се надеваме дека и кај нас ќе пуштат
Ќе почнат.. кога ке ги грабниме со тоа дисПутето.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.720
3.392
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Ќе почнат.. кога ке ги грабниме со тоа дисПутето.
Се надевам дека совеста ќе проработи кај народецов и нема да прави такви работи :) Тему за сега функционира супер за кинезаријата што ја продаваат.

Aowek

user
14 април 2012
1.213
1.170
Се надевам дека совеста ќе проработи кај народецов и нема да прави такви работи :) Тему за сега функционира супер за кинезаријата што ја продаваат.
Ако ја отвориш темата на фб за Тему и што се прашуваат и какви луѓе има , свеста е уназадена а не проработена :D

Perdita_Durango

hello world
13 декември 2020
105
73
информативно:
пратка стигна за 11 дена.
Ех статива...
Првата нарачка ми стигна за 15 дена со викенд прележување у хаб-драчево, еве и за втората порака добив саботата пак викенд, денес на врата. Да можев да отидам да си ја земам ќе рушев рекордот што го имав на времето од "fastech" со ХК ПОСТ од порачка до дома 10 дена.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно