Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

ВНИМАВАЈТЕ НА ОВЛАСТЕН АСУС СЕРВИС SYSTEM ONE ( ASUS SERVIS )

7 февруари 2013
948
1.086
Ова треба слики од СистемОне да се направат, од тие 15м2, да се стават на сите социјални мрежи и мејлови на Асус страни и слично, со слики и од лаптопот твој како излегол изпоизгребан... Другар читам што ти се исподесило со лаптов во срце ме погоди.. Гледам и ХП го земале за сервис.. КАТАСТРОФА.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
AEK нема врска, пазарна инспекција само може да помогне.
Ќе ги барате сет сервис....
Системоне се тешки преваранти, додека кај сет имаше по некој незадоволен клиент кај овие не сум слушнал до сега да има бар еден задоволен.
Иначе да си знаете државните позитивни прописи и закони се над интерните правила на фирмите, во мкд не смее да ти поминат повеќе од 30 дена (ако не смениле нешто скоро) на сервис, мора да добиеш нов уред.

7 февруари 2013
948
1.086
Ќе ги барате сет сервис...
Нема барање сет, ако ти го отворат сет уредот губиш гаранција, мора исклучитевно само во систем оне да се однесе уред за сервисирање (за да си повлечеш гаранција)

Rufflesaurus

hello world
16 јуни 2018
238
520
Скопје
davorminchorov.com
Јас имав искуство со System One, но не до толку лошо како што е опишано тука. Имам ASUS лаптоп, и пред година и нешто (можеби и две) ми се расипа батеријата. Трае максимум 3 минути ако го тргнам полначот.

Отидов во System One, им го дадов да проверат на кратко што би можело да е, ми го вратија лаптопот и ми рекоа да ја нарачам батеријата преку нивната страна, а јас дојден до кај нив во салон за да нарачам на лице место. Не можело таму да се нарачува, морало online, за да имале историја од маилови.

Ја нарачав батеријата, платив како што ми кажаа, ми рекоа 30-45 дена. (во јуни) Поминаа 45 дена, не ми се јавија, јас им пишав после некои 3 месеци (во септември) откако нарачав да видам до кај се, кој е статусот. Ми ја пратија следнава порака:

"Почитувани,
Од ASUS добивме известување, дека и покрај сите напори, не се во состојба да испорачаат батерија за вашиот уред и спремни се да ве компензираат (батеријата е исклучена од компензацијата) доколку така одлучите."

Им го пратив гарантниот лист и сметката од лаптопот иако не беше во гаранција лаптопот. Ми вратија со следнава порака:

"Почитувани,
Според приложените дикументи лаптопт е вон гаранција, од таа причина не е можна компензацијата.
Уплатените средсва се вратени на вашата сметка, а батерија препорачуваме да побарате на друго место.
Со почит
Систем Оне"

Ми ги вратија парите и во тој момент се запрашав: "Каде на друго место?"

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.550
19.219
Зошто ги толерираше 3 месеци?

Ми се чини дека продавачите во МК се рефлексија на муштериите. Ние не си бараме права, тие начекуваат лабаво и си цепаат.

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro
Преведено значи или да си купиш нов лап топ, или да го користиш истиот без батерија (со полнач). :)
Кога овластен сервис неможе да ти набави батерија, што останува друго освен експерименти... :p

Rufflesaurus

hello world
16 јуни 2018
238
520
Скопје
davorminchorov.com
Зошто ги толерираше 3 месеци?

Ми се чини дека продавачите во МК се рефлексија на муштериите. Ние не си бараме права, тие начекуваат лабаво и си цепаат.

Очекував дека ќе ми се јават, обично тоа е некој вид на стандард за квалитет, нели? Не ми беше нешто во приоритет батеријата, ми функционира и вака само треба да бидам стациониран со пунач во секој момент.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Батерија порачај си од ebay, ali или иди до sezalaptop.com.mk . Дури и во анхоч имаат заменски.

Не е воопшто тешко да се најде батерија и наспроти сите скептицизми, не-оригиналните нема да ти ја запалат зградата.

shitpost101

hello world
9 февруари 2018
407
297
Очекував дека ќе ми се јават, обично тоа е некој вид на стандард за квалитет, нели? Не ми беше нешто во приоритет батеријата, ми функционира и вака само треба да бидам стациониран со пунач во секој момент.

Тоа повеќе на десктоп личи сега него лаптоп. :)

Rufflesaurus

hello world
16 јуни 2018
238
520
Скопје
davorminchorov.com
Тоа повеќе на десктоп личи сега него лаптоп. :)

Да, со оглед на тоа дека и WiFi-то е нешто расипано поради некоја причина. Добра работа е што не зафаќа многу простор за разлика од куќиште.

7 февруари 2013
948
1.086
@Rufflesaurus Другар ми ја почна реченицата со "Јас имав искуство со System One, но не до толку лошо како што е опишано тука" а според мене исто прелошо искуство си имал... за батерија ало, што треба да ги имаат и 7 8 години после вадење на моделот немале да ти дадат, па уште пари ти држеле со месеци... Катастрофа се..

Speedster

hello world
1 јануари 2016
463
427
После долго допишување со Асус ЕУ . Добив одговор во врска со СистемОне .
Им кажав какви проблеми си има народот со нив . Ми побараа да напоменам или линк да им дадам од форумов за толку луге што имаат проблеми со Систем Оне .

Муабетот ми е дали би можело да се направи посебна група на луге што имале лошо искуство со систем оне и да ми се приклучат да го средиме систем оне еднаш за секогаш .
Дека ова со нив нема крај .

Би бил благодарен на сите што би учествувале и би сватил никој да нејке да се замара со нив

Сепак мое е да прашам .

Ако некој е заинтересиран утре можам на тој од асус да му кажам да ви дадам негов маил и мал допис да се прати до него со краток опис од ваше искуство со нив .

Фала однапред :)

7 февруари 2013
948
1.086
После долго допишување со Асус ЕУ . Добив одговор во врска со СистемОне .
Им кажав какви проблеми си има народот со нив . Ми побараа да напоменам или линк да им дадам од форумов за толку луге што имаат проблеми со Систем Оне .

Муабетот ми е дали би можело да се направи посебна група на луге што имале лошо искуство со систем оне и да ми се приклучат да го средиме систем оне еднаш за секогаш .
Дека ова со нив нема крај .

Би бил благодарен на сите што би учествувале и би сватил никој да нејке да се замара со нив

Сепак мое е да прашам .

Ако некој е заинтересиран утре можам на тој од асус да му кажам да ви дадам негов маил и мал допис да се прати до него со краток опис од ваше искуство со нив .

Фала однапред :)
Целосна поддржка имаш од мене.. цели реферати ќе им напишам ако треба, браво.

Испратено од SM-N960F преку IT.mk форум апликација

Speedster

hello world
1 јануари 2016
463
427
Целосна поддржка имаш од мене.. цели реферати ќе им напишам ако треба, браво.

Испратено од SM-N960F преку IT.mk форум апликација

Супер супер .

Еве денес ке го прашам што како и дека ке дадам негов маил овде у група и кој сака да му пише што е како е со Систем Оне .

А исто така му е кажано дека ми се заканиле од систем оне дека се што сум пракал на Асус ЕУ идело пак кај нив дека маилот немал значење .

Па од тој маил навака малку се сменија односите со дечкото од Асус ЕУ ...

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.145
16.230
Супер супер .

Еве денес ке го прашам што како и дека ке дадам негов маил овде у група и кој сака да му пише што е како е со Систем Оне .

А исто така му е кажано дека ми се заканиле од систем оне дека се што сум пракал на Асус ЕУ идело пак кај нив дека маилот немал значење .

Па од тој маил навака малку се сменија односите со дечкото од Асус ЕУ ...

До толку се безобразни???
Оу мен....

@SystemOne шупрајме сеа :eek:h:

Speedster

hello world
1 јануари 2016
463
427
Извини, не можам да сватам, во кој правец се сменија односите?
На подобро нормално . Од аспект нема више релација Јас со Асус Еу . Па после јас со Систем Оне . Па пак јас со Асус ЕУ итн ...

Сега има релација Асус Еу и Јас ... без мешање на систем оне

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.972
Писти Охту
На подобро нормално . Од аспект нема више релација Јас со Асус Еу . Па после јас со Систем Оне . Па пак јас со Асус ЕУ итн ...

Сега има релација Асус Еу и Јас ...
Одлично, верувам дека сите очекуваме позитивна разврска :) сподели кога ќе има нешто ново :)

Speedster

hello world
1 јануари 2016
463
427
После толку проблеми и јас сакам малку позитива да видам од асус ама сеуште се чека одговор

gego

hello world
6 декември 2009
333
360
Скопје
gego's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 3600 & stock cooler
Motherboard
MSI B450 TOMAHAWK
Storage
SSD 500GB & WD 2TB
PSU
Chiftech 750W
RAM
16GB
Video card
AMD RX 580 8GB
Case
NoName
Mouse
Blaody V5
Keyboard
A4Tech X7 G800W
Monitor
Asus VA24EHE
OS
WIN10
Иам Асус лаптоп под гаранција и сакав да додадам уште еден РАМ. И нели, "сервисов" морало тоа да го направи за да не се изгуби гаранцијата .Читајќи ги овие напатени души, искрено, страв ме фати. Изгледа боље гаранција да изгубам него нерви. :D . Сакам да прашам, има нешо ново у врска со случвањата со Асус и СистемОне?

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
@gego Друже после ова што сите го изнапишаа и јас го прочитав јас во системоне никогаш нема да влезам, а и ако влегувам со адвокат до мене ќе биде и да потпишат неколку листови кога ќе го земат мојот лаптопот.Е сега за рам да се додаде е лесно и не прекшуваш никаква гаранција освен ако не искинеш некоја пломба, т.е ако некое штрафче е покриено со хартија специјална која со пикање и вртење се кине и така познаваат.Е сега понатаму ти треба да си размислиш за носење во системоне бидејќи рам да се додаде зависи од лаптопот и се прави за 15 мин до 30 минути, али сепак зависи за кој модел станува.Ако системоне им треба 2 дена да додадат рам во лаптоп они се непрофесионалци за мене во тој момент ако ми кажат дека треба лаптопот 1 или 2 дена да седи.

• ми се допаѓа
Реакции: gego

Speedster

hello world
1 јануари 2016
463
427
Иам Асус лаптоп под гаранција и сакав да додадам уште еден РАМ. И нели, "сервисов" морало тоа да го направи за да не се изгуби гаранцијата .Читајќи ги овие напатени души, искрено, страв ме фати. Изгледа боље гаранција да изгубам него нерви. :D . Сакам да прашам, има нешо ново у врска со случвањата со Асус и СистемОне?
Ај денес утре ама еве да пишам и јас до кај е раб со систем оне ...

Од како им пишав на АСУС ЕУ , дека сум спремен таков расипан од страна на систем оне лаптот да го пратам на мој трошок преку дхл кај нив у АСУС ЕУ .
Дека ова што го прај систен оне е ненормална раб и дека не сум само јас изгорен од нив дека има еден куп луге што го зборат тоа .

После овој погоре пишан маил добив потврда дека лаптпот ке го земат АСУС ЕУ.

Ке ми бидат рефундирани парите за лаптопот ,т.е ке добијам друг лаптот за парите што е земен, од кај што ми бил купен (СЕТ).

А парите што ги имав дадено за нов екран 20 000 ден у систем оне тие се у неповрат . Ама како и да е боље да избугам 20 000 ден него 60 000 ден . Од кој тие 20 000 ден беа моја кривица зашто мене ми се пукна тач екранот .

Како и да е мислам дека само со допис до АСУС ЕУ може да се среди раб ако се соберат повеке лица да напишат нивната сторија што им се десило со систем оне .

П.С Кој сака можам да му дадам контакт од дечкото од АСУС ЕУ задужен за мојот случај и општо запознаен со ситуацијата на систем оне у мк .

• ми се допаѓа

Speedster

hello world
1 јануари 2016
463
427
Збори од кај што ти е земен лаптопот за услуга таму да ти го заменат да не идеш систем оне ако има опција .

Ако нема таква опција НИКАКО НЕМОЈА СИСТЕ ОНЕ !!!!

1.Ке ти го изгребат лаптот
2.Ке ти го оштетат сигурно долниот дел на капакот како у мојот случај .
3. Ке чекаш миниум 30 до 40 дена

• ми се допаѓа

Arabian

lurker
5 ноември 2013
717
458
Дали може некој да даде контакт да ги прашам што треба да има некоја фирма за да е главен сервис( знам дека врски али јбг) да би се променат систем оне? Да може пак да се купува асус со мирна глава :D

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв