Следува и допис од мене исто за лаптоп исто за екран кој не е ни тестиран, а не пак поправен. Се надевам дека ќе има добар исход од оваАко некој сака да си ја каже својата приказна со систем оне . Еве подоле маил што ме контактираа Асус .
[email protected]
Stefan J.
Стефан Ј. E децкото што беше запознаен со Систем Оне ситуацијата од моја страна и за многуте луге што се изгорени од истиот .
П.с Па може ке имаме срека да ги затворат конечно !?
Јас искрено не очекував никаков фидбек .Следува и допис од мене исто за лаптоп исто за екран кој не е ни тестиран, а не пак поправен. Се надевам дека ќе има добар исход од ова
Испратено од SM-G950U1 преку IT.mk форум апликација
Тоа е вика професионална компанија која гледа на своите корисници како долгорочни корисници. Имав слично искуство со LG и Huawei, каде локалниот дистрибутер не се замараше со гаранции, па мораше да ескалира на "повисоко" ниво за се да се среди за неколку дена.Јас искрено не очекував никаков фидбек .
Зашто крајна солуција пред асус еу , ми беше СистемОне у Србија како главно . Таму се јавив на тел не го даваа претпоставениот само на маил со него .
Пуштив маил до него никаков одговор и на крај асус еу заврши раб за се
Ама се изненадив на крај ... секое пишување на маил добивав или одма или мах наредниот ден одговор од дечково од Асус Еу .
@Nick192 Штом имаш некакво инфо со асус еу обавезно пиши што како .
Баш ми е драго што има и задоволни клиенти од нивна страна . Што иако 2 недели за хард диск мислам дека е оверкил ама штом си ти задоволен слободно почастиго пц со едно ссдАјде и јас да го споделам моето искуство со SystemOne
На 20.05 (понеделник) го однесов мојот лаптоп за да ми се замени хардискот пошо стигна до бројка од 5000 бед сектори. Таму ме пречека господинот и му објаснувам што како работава, ме внесува во системот и ми дава документ, гледам на него пишува дека има мали гребаници на лаптопот, а дрцка нема по него, му велам господине каде се покажете ми ги, и се натегавме и потпишав некако.
На 31.05 (петок) ми стига меил дека е извршена замена на стариот хардиск со нов. Ме изненади брзината со која што беше променет хардискот, очекував дека ќе биде 30 дена.
Следната недела ќе го почастам со едно ССД.
Абе мене ми криво што систем оне си е пак овластен сервис а ни ние сме требале да ургираме на повисоки позиции за си ја бараме таму среката .Тоа е вика професионална компанија која гледа на своите корисници како долгорочни корисници. Имав слично искуство со LG и Huawei, каде локалниот дистрибутер не се замараше со гаранции, па мораше да ескалира на "повисоко" ниво за се да се среди за неколку дена.
А бе каков овластен сервис, боље сам отвори го или ако ти е шубе однеси му на @Daniel86Дечки после толку време има ли нешто ново дали услугата им е подобрена или исти стар систем , пред некој ден купив Asus TUF сакам да му напраам упграде на РАМ па се ставив во мисла послем прочитаниве коментари.
Не чисто заради гаранцијата ми беше демек после не важи ако го отвараш самА бе каков овластен сервис, боље сам отвори го или ако ти е шубе однеси му на @Daniel86
Само не влагај у фазон демек си купил скап лаптоп па сакаш овластен сервис и да ти е шубе кај локални сервисери да го носиш.
Или да се замараш за гаранција.
Од кај ти е купен и зш не ти текна порано од таму да им речеш да клаат...Не чисто заради гаранцијата ми беше демек после не важи ако го отвараш сам
Ако е предвидено корисникот сам да смени не гледам пречка. Само внимавај со изборот на RAMНептун , не пипкаат они освен сервис ,али како и да е боље сам ке го отворам..
Незнам дали е предвидено сам да отвараш , да фала ти веќе најдов има во анхоч исти на веќе постоечкиот.Ако е предвидено корисникот сам да смени не гледам пречка. Само внимавај со изборот на RAM
Не напамет.
Отвори на страната од лаптопот и барај Memory QVL list
Ima lepenka na samiot straf sto go drze hdd-ssd-toНема никакви лепенки на капакот,