Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Ваши искуства со Сетек

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.148
3.022
^ ^Мене ми ја најако што играат брзи прсти и од пиштол прават Uzi. Пикник од соништата

Nikola G

hello world
18 септември 2017
108
93
Погледнете го атачментот 85255
Јаооо, господ знае како ги направиле тие 9.56 милиони.
Инаку сега ни Турција ни Германија, ни Кина туку испаѓа Швајцарија.

Треба да им пишеме на овие дека некој мангуп од Македонија им го краде логото.

Инаку телевизорите ST се измислена марка на Сетек што и не е толку страшно. И во Германија има компании што нарачуваат роба и си ја брендиеаат по желба.

Телевизорите барем од кога јас имав прилика да ги видам немаа врска со Вестел како што некој спомна горе.

Вестел е турска и многу јака компанија.
Таа стоеше зад quar, fuego(oдредени модели) кои исто така се измислени брендови како и grundig, sharp, jvc, kenwood итн.
Сите тие се со сертификат и се продаваат низ Европа.

Телевизорите St во Сетек не се произведуваат во Вестел Турција и немаат никаков CE сертификат за квалитет. Па не ни смеат да се продаваат во ЕУ.
Некој кинески шкарт без потекло, кој ако малку имаме закони не требало ни да се увезе кај нас

Gaston

user
9 февруари 2011
1.729
3.159
Gaston's setup  
Audio
AR
Треба да им пишеме на овие дека некој мангуп од Македонија им го краде логото.
Не, не тоа, тоа не е интересно.
Многу појако ќе биде да им пишеме на Сет дека некој мангуп од Швајцарија им го краде логото.

А ние побудени од патриотски нагони да напраиме акција - во одбрана на Македонските брендови, со потписи со петиција упатена до Швајцарциве да се откажат од логото и да платат пенали.
Онака за сеир малце, Алан Форд финта.

p.s. темава е за Сет, a ја истини за вољу, во последно време (години више) стварно немам лоши зборови за нив, ја ова чисто од сеир си јадам гомна :D

Buzuki

hello world
16 јули 2013
202
52
Јас имам микробранова СТ ете ја 3 години си работи одлично..
Пред 1 година земав греалка калорифер хоризонтална за 600 денари.. Одлично си брка работа, знае да биде уклучена и по 7/8 часа..

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.156
16.247
Ноуп. На флаер од 28 февруари го имаат истото.

Некој не предал

hqdefault.jpg

За слобода или смрт браќааааа....

Saban

read-only
16 ноември 2019
7
15
Jas zemac tv sony od setec pred 2 nedeli so fabricka greska ne sakat da go zemat sega da go nosat na servis,vikat deka jas sim bil dolzen da go odnesam na servis, i mislam deka edna od najskapanite firmi se

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.156
16.247
Jas zemac tv sony od setec pred 2 nedeli so fabricka greska ne sakat da go zemat sega da go nosat na servis,vikat deka jas sim bil dolzen da go odnesam na servis, i mislam deka edna od najskapanite firmi se

Па ти треба да си го однесеш на сервис де, каде пишува дека они ја имаат таа обврска?

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Па ти треба да си го однесеш на сервис де, каде пишува дека они ја имаат таа обврска?

Има во законот за ЗНП ставка за габаритни потрошувачки уреди дека продавачот се обврзува да обезбеди транспорт и сервис ако производот е потежок од хх кила (мислам 10 дека беа).

Знам зошто јас барав за 43" ТВ транспорт то електровизија пошто шкодиљакот беше на мењање јабучици, ама дојде другар со пикап и ме џитна. За враќање со такси се скина од смеење човекот.

Еве најдов

Член 45

Потрошувачот за да ги оствари правата од членовите 42, 43 и 44 на овој закон е должен да приложи фискална сметка за производот, односно јасно видлива и читливо напишана сметкопотврда, а за производите за кои постојат рокови за гаранција и гарантен лист или друг документ што го заменува.

Трговецот или производителот е должен да го прими производот со недостаток од потрошувачот и да ги задоволи неговите барања, освен ако не докаже дека недостатоците на производот настанале поради повреда на правилата за употреба и чување од страна на потрошувачот, трети лица или виша сила.

Потрошувачот има право да присуствува при проверката на квалитетот на производот.

Доставувањето на производите погабаритни од 1м, или потешки од 10 килограми, заради поправка, процена, замена или враќање на потрошувачот се остварува бесплатно од страна на трговецот. Во случај на неисполнување на оваа обврска и во случаите кога во местото на живеење на потрошувачот нема трговец или производител, доставувањето и враќањето на производот може да го направи самиот потрошувач. Во таков случај трговецот е должен да му ги надомести неопходните трошоците кои се поврзани со доставување и враќање на производите.

Е сега членот горе не кажа колкав му е. Ако е 32-ка до 43-ка нема да дојдат. Ама за 55-ка итекако би ги стегнал (BTW кумашинот мој зема 65-ка да го заебаваш у кафана кога ќе седнеме)

Arabian

lurker
5 ноември 2013
717
458
Нема ниеден сетек дукан да дојде дома сервис да го погледне тв, за целиот асортиман на белата техника (перални, фрижидери..) довага сервисер дома. Е сега за сони кој е сервисер таму треба да се прати.. ако е сервисот во сетек го носиш у дукан и они го испраќаат ако е како што кажаа надворешен сервисер , ако сакаш побрзо да биде испратен на сервис подобро е по брза пратка инаку ке чекаш поголем период.
Инаку имаш закон 14дена можеш да го вратиш уредот но да не е оштетен и да е комплет како што е купен.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770

Морам да ја корегирам граматиката, би требало да биде "Доваџа" или ако си од Скопје, треба да биде "Доваѓа". Препорачано е "Доваџа" да се прочита во гласот на Цацко, а "Доваѓа" во гласот на Миле Паника. :cool:

mislam deka edna od najskapanite firmi se

Така е, Сетек се скапани! Анхоч се скапани! Нептун се скапани! Техномаркет се Скапани! Computeruniverse се скапани! Visionstudio се скапани! Еден ден сите ќе ги снајде АМЦ судбина.

Факт е дека секој потрошувач ќе има и негативни и позитивни искуства со сите фирми. Едиствена заштита од ова ќе биде да прекинете со купување производи.

Saban

read-only
16 ноември 2019
7
15
Televizorot e 55inchi kupen 40.000den i e koristen 2 dena i se pojavi defektot i mi rekoja provaj vaka provaj onaka i se izgubi i pak pocna da se pojavuva na nekoj den koristen e 2 nedei l. So zakon e pisano deka tie treba da gi podmirst trosocite a tie ne sakat,planiram da gi prijavam vo inspekcija pa ke vidime sto ke izleze, organizacajata sto e za zastita na kupuvacite mi rekoa deka jas sum vo pravo i mozam da gi tuzam

Атачменти

• Screenshot_20200311-164114_Drive.jpg
    Screenshot_20200311-164114_Drive.jpg
    573,6 KB · Прегледи: 89
  • Screenshot_20200310-160237_Drive.jpg
    Screenshot_20200310-160237_Drive.jpg
    608,6 KB · Прегледи: 83
  • Screenshot_20200310-160137_Drive.jpg
    Screenshot_20200310-160137_Drive.jpg
    512,2 KB · Прегледи: 79
  • Screenshot_20200310-155707_Drive.jpg
    Screenshot_20200310-155707_Drive.jpg
    648,1 KB · Прегледи: 76

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.298
11.834
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro

Mao

user
5 јуни 2007
1.339
1.094
Mao's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 3900X + BeQuiet Dark Rock Pro 4
Motherboard
Asus Rog Strix B450-F Gaming
Storage
Samsung Evo Plus 970 M2 nVME SSD
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Kingston Predator/Fury 32GB 3200Mhz
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro
Нема ниеден сетек дукан да дојде дома сервис да го погледне тв, за целиот асортиман на белата техника (перални, фрижидери..) довага сервисер дома. Е сега за сони кој е сервисер таму треба да се прати.. ако е сервисот во сетек го носиш у дукан и они го испраќаат ако е како што кажаа надворешен сервисер , ако сакаш побрзо да биде испратен на сервис подобро е по брза пратка инаку ке чекаш поголем период.
Инаку имаш закон 14дена можеш да го вратиш уредот но да не е оштетен и да е комплет како што е купен.

Уредот користен и во рок од 14 дена може да се врати или неотворен?

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

Arabian

lurker
5 ноември 2013
717
458

Saban

read-only
16 ноември 2019
7
15
Uredot se vraca ili zamenuva za nov samo vo slucaj ako servisot utvardit deka ima fabricka greska ili ako ne e otvoren taka mi kaza i taka pisit vo zakonit

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно