Не, вака пукет шпоре.ST spore pukaat vaka posle varene kafe
Погледнете го атачментот 85255
Јаооо, господ знае како ги направиле тие 9.56 милиони.
Инаку сега ни Турција ни Германија, ни Кина туку испаѓа Швајцарија.
Не, не тоа, тоа не е интересно.Треба да им пишеме на овие дека некој мангуп од Македонија им го краде логото.
Шпиуни се меѓу нама или неко меѓу нама није наш
Ноуп. На флаер од 28 февруари го имаат истото.
Xa! Сори, одамна не сум ФБ јузер. Откако приметив дека на секое логирање ми умираат едно 2-3 милиона сиви клетки...Ноуп. На флаер од 28 февруари го имаат истото.
Jas zemac tv sony od setec pred 2 nedeli so fabricka greska ne sakat da go zemat sega da go nosat na servis,vikat deka jas sim bil dolzen da go odnesam na servis, i mislam deka edna od najskapanite firmi se
Па ти треба да си го однесеш на сервис де, каде пишува дека они ја имаат таа обврска?
Член 45
Потрошувачот за да ги оствари правата од членовите 42, 43 и 44 на овој закон е должен да приложи фискална сметка за производот, односно јасно видлива и читливо напишана сметкопотврда, а за производите за кои постојат рокови за гаранција и гарантен лист или друг документ што го заменува.
Трговецот или производителот е должен да го прими производот со недостаток од потрошувачот и да ги задоволи неговите барања, освен ако не докаже дека недостатоците на производот настанале поради повреда на правилата за употреба и чување од страна на потрошувачот, трети лица или виша сила.
Потрошувачот има право да присуствува при проверката на квалитетот на производот.
Доставувањето на производите погабаритни од 1м, или потешки од 10 килограми, заради поправка, процена, замена или враќање на потрошувачот се остварува бесплатно од страна на трговецот. Во случај на неисполнување на оваа обврска и во случаите кога во местото на живеење на потрошувачот нема трговец или производител, доставувањето и враќањето на производот може да го направи самиот потрошувач. Во таков случај трговецот е должен да му ги надомести неопходните трошоците кои се поврзани со доставување и враќање на производите.
довага
mislam deka edna od najskapanite firmi se
Televizorot e 55inchi kupen 40.000den i e koristen 2 dena i se pojavi defektot i mi rekoja provaj vaka provaj onaka i se izgubi i pak pocna da se pojavuva na nekoj den koristen e 2 nedei l. So zakon e pisano deka tie treba da gi podmirst trosocite a tie ne sakat,planiram da gi prijavam vo inspekcija pa ke vidime sto ke izleze, organizacajata sto e za zastita na kupuvacite mi rekoa deka jas sum vo pravo i mozam da gi tuzamПа ти треба да си го однесеш на сервис де, каде пишува дека они ја имаат таа обврска?
organizacajata sto e za zastita na kupuvacite mi rekoa deka jas sum vo pravo i mozam da gi tuzam
Otidov so zakonot ispecaten za zastita na potrosuvacite vo setec i site so navednati glavi bea i pocne da sreduvet odma rabota znaci treba po drski da sme so site i nema cutenje za nistotuzigi nese misli pokazim zabi
Otidov so zakonot ispecaten za zastita na potrosuvacite vo setec i site so navednati glavi bea i pocne da sreduvet odma rabota znaci treba po drski da sme so site i nema cutenje za nisto
Нема ниеден сетек дукан да дојде дома сервис да го погледне тв, за целиот асортиман на белата техника (перални, фрижидери..) довага сервисер дома. Е сега за сони кој е сервисер таму треба да се прати.. ако е сервисот во сетек го носиш у дукан и они го испраќаат ако е како што кажаа надворешен сервисер , ако сакаш побрзо да биде испратен на сервис подобро е по брза пратка инаку ке чекаш поголем период.
Инаку имаш закон 14дена можеш да го вратиш уредот но да не е оштетен и да е комплет како што е купен.
Според правилата на сет неотворен, али мислам дека со правилата на потрошувачи треба да го вратат или заменат за нов во 14денаУредот користен и во рок од 14 дена може да се врати или неотворен?
Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација
PSU 1000W CORSAIR RM1000E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020294-EU
10.710,00 ден
MOUSE WIRELESS USB A4TECH Bloody Gaming R72 PRO, 2.4Ghz+USB, 26000CPI, 1000Hz, Black, R72 PRO
2.310,00 ден
SSD M.2 2TB CRUCIAL E100 NVMe Gen4 4.500MB/s/5.000Mb/s CT2000E100SSD8
16.580,00 ден
MONITOR 32" SAMSUNG ODYSSEY G6 Curved S32BG650EU, 240Hz, 2560x1440, VA Panel, FreeSync Premium Pro, 1ms, DP, 2xHDMI, w/speakers, Black, LS32BG650EUXEN
22.620,00 ден
MONITOR STAND GEMBIRD, 2 MONITOR, 17"-32", VESA 100/75mm, Vertical, Tilt, 2x8kg, MA-DA2-02
3.230,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR SABRE V2 PRO RGB, Ultralight Gaming Mouse, 36g, MARKSMAN S 33000 DPI, 2.4Ghz/Bluetooth, White, CH-931G001-WW
6.750,00 ден