Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Spotify во Македонија

Luidgi

lurker
24 февруари 2008
832
897
На компјутер обичен Spotify Free користам долго време, а на мобилен хакната верзија без реклами и лимити, само неможе да се спуштаат песните во телефон.

На 2 недели стандард од мобилен преку TunnelBear се логирам, веднаш после логинот гасам VPN и нема проблем никаков.

kirev

senior
31 мај 2010
9.036
7.707
Добро е ова Dezzer сега слушам на Free, само има ли Dark theme?
Штракни едно евро, ама немој да заборавиш да го откажеш сервисот на 19 февруари :) Моментално слушам на 1.411 kb/s преку десктоп апликацијата...

kirev

senior
31 мај 2010
9.036
7.707
Deezer има процоија сега, 3 месеци за 1 EUR. Никогаш не сум користел вакви онлајн сервиси за слушање аудио.. ама сега после постот на @BlueBaron отворив на страната на Deezer и ја видов промоцијата, и купив веднаш. Сега уште да видам како функционира ова :p
некој совет за користење на Deezer? Како ја користите вие апликацијата? @kirev
Фала ти друже :) 1.411 kbps HiFi sound. За едно евро за 3 месеци. Ово нема ни у Београду!

stefan_mkd

lurker
18 март 2015
843
669
И спотифај дава слични понуди. Регистрирај се со бесплатен акаунт, за кратко време ти стига промоција 1е за 3 месеци.

Едит: Заборавив дека таа промоција не можеш да ја активираш со МК картица :(

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Знае некој на ова Deezer колку kbps е кај бесплатната "standard" верзија?

EDIT: Сега најдов, 128 kbps е. Ќе се регистрирам на Deezer ама не ја активирам промоцијата за 1 евро. HiFi звук, ама 3 месеци одма ќе поминат, после од коњ на магаре тешко се симнува :D

Последна промена:

kirev

senior
31 мај 2010
9.036
7.707
Знае некој на ова Deezer колку kbps е кај бесплатната "standard" верзија?

EDIT: Сега најдов, 128 kbps е. Ќе се регистрирам на Deezer ама не ја активирам промоцијата за 1 евро. HiFi звук, ама 3 месеци одма ќе поминат, после од коњ на магаре тешко се симнува :D
После ќе се собираме 6 души за фемили ;)

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Јас користам Tunnel Bear само за да се логирам.
Имав проблеми некое време да се логирам, испадна дека Tunnel Bear-от иако беше вклучен - на what's my ip ми даваше еден ист IP, до и после палење на Tunnel Bear.
Провери да не имаш ист проблем.

kirev

senior
31 мај 2010
9.036
7.707
Фала ти друже :) 1.411 kbps HiFi sound. За едно евро за 3 месеци. Ово нема ни у Београду!
Звукот на овој плаќачкиот Deezer е СТРАВА со апликацијата за desktop и 1.411 kbps streaming... Стварно ќе се навлечам упм. Не се споредува со бесплатната верзија ИЧ.

Andrejrulz

hello world
14 октомври 2014
107
108
Звукот на овој плаќачкиот Deezer е СТРАВА со апликацијата за desktop и 1.411 kbps streaming... Стварно ќе се навлечам упм. Не се споредува со бесплатната верзија ИЧ.
Првиот пат кога пиша 1.411 kbps, прочитав, ја пребарав цела апликација ( на мобилен, и на win10 ама таа преку windows store ), никаде не најдов flac quallity. Си реков себиси: ајде... врска немаш од аудио, слушај таму што ќе ти пуштат и трај си :D
Ама сега вториот пат кога пиша, и кога нагласи особено DESKTOP APP, сфатив дека можно е flac да е достапно само на DESKTOP програмата што се инсталира. И во право бев. HiFi е достапно само за premium+ users( таа е таа претплата за 1евро - 3 месеци ) и тоа само за корисници што ќе ја спуштат DESKTOP апликацијата пред нова година.
*Offer available until December 31st 2017 only for Premium+ subscribers who download the Deezer desktop app. Access to HiFi quality sound (CD quality, lossless audio) shall be available only on the desktop app from the date of download of the app up until December 31st 2017. Click here to find out how to activate HiFi quality.
Значи, спушташ сега, и го чуваш инсталациониот фајл во сеф, за идна употреба :D

kirev

senior
31 мај 2010
9.036
7.707
Првиот пат кога пиша 1.411 kbps, прочитав, ја пребарав цела апликација ( на мобилен, и на win10 ама таа преку windows store ), никаде не најдов flac quallity. Си реков себиси: ајде... врска немаш од аудио, слушај таму што ќе ти пуштат и трај си :D
Ама сега вториот пат кога пиша, и кога нагласи особено DESKTOP APP, сфатив дека можно е flac да е достапно само на DESKTOP програмата што се инсталира. И во право бев. HiFi е достапно само за premium+ users( таа е таа претплата за 1евро - 3 месеци ) и тоа само за корисници што ќе ја спуштат DESKTOP апликацијата пред нова година.

Значи, спушташ сега, и го чуваш инсталациониот фајл во сеф, за идна употреба :D
Мислиш? Све си мислам дека од 01.01.2018 ќе може да се сликаме. Али ајде, ќе видиме... Стварно е ТОП звукот упм Абе песни што ги знам како да не се истите :)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.659
13.706
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Скрипта за download од Deezer со помош на Tampermonkey. Појма немам како/што, само да пријавам.

masterwu

lurker
11 февруари 2016
853
815
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6600K, Cooler Master Hyper 212 EVO
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
Samsung 840 Evo 250GB, 2TB WD Caviar Blue, 640GB WD Caviar Green
PSU
Cooler Master V550S
RAM
16GB (2x 8GB) G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Logitech Proteus Core G502
Keyboard
Das Keyboard Model S (MX-Brown switches)
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
А нема ли family plan со HiFi саб од 2018та? Не верувам да функционира со десктоп аппот, ваљда server-side те проверува на што subscription си, и нема да дозволи да стримаш HiFi.

kirev

senior
31 мај 2010
9.036
7.707
Последна промена:

masterwu

lurker
11 февруари 2016
853
815
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6600K, Cooler Master Hyper 212 EVO
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
Samsung 840 Evo 250GB, 2TB WD Caviar Blue, 640GB WD Caviar Green
PSU
Cooler Master V550S
RAM
16GB (2x 8GB) G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Logitech Proteus Core G502
Keyboard
Das Keyboard Model S (MX-Brown switches)
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
За спуштање музика од Deezer во 320kbps, прогуглајте за едно софтверче наречено Deezloader. Си пастираш линк до албум/плејлиста, и ти ги спушта сите песни во 320кбпс мп3 формат.

Bla4KRa1n

hello world
15 април 2009
144
147
Скопје
www.igeorgiev.info
Темата е за Spotify, дефинитивно најдоброто нешто за слушање на музика.
Програмата не е достапна во нашата држава па затоа единствениот начин е да користите VPN најдобро од Америка или Британија и го симнувате програмот и инсталирате. Толку! Повеќе нема да имате потреба од користење на VPN! Се што треба сега да направите е да го измените хост фајлот на вашиот компјутер за да ги блокирате рекламите и да немате проблем со блокирање на сметката.

Бонус: Прочитајте околу TunesKit Spotify Converter и како тоа да симнувате цели албуми, плејлисти и поединечно песни со највисок квалитет од 320 битрејта.

Забелешка: Доколку сакате да промените земја потребно е да се конектирате на VPN во земјата што сакате да промените локализација. Ова е важно зошто Spotify ги генерира плејлистите според локацијата така што ако сте одбрале Германија повеќето ќе бидат германски плејлисти односно песни.

Andrejrulz

hello world
14 октомври 2014
107
108
и Deezer Premium Enabler - Source code ? Како се местат овие? Ништо не ми даваат?
Да не треба прво Tampermonkey екстензија да се инсталира, па овие после како скрипти за таа екстензија? Мислам така нешто беше. Знам на мозила порано сум користел некои вакви работи. Сега гледам има и за Хром тоа...

Majestic

hello world
25 јули 2008
199
196
Битола
Да не треба прво Tampermonkey екстензија да се инсталира, па овие после како скрипти за таа екстензија? Мислам така нешто беше. Знам на мозила порано сум користел некои вакви работи. Сега гледам има и за Хром тоа...

Точно така, ти треба Greasеmonkey екстензијата која е подлога, и преку која може да се инсталираат/извршуваат најразлични JS скрипти.

kirev

senior
31 мај 2010
9.036
7.707
Некој администратор расположен да ги префрли Deezer пораките во посебна тема?

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Windows 10, Windows Server 2016
За спуштање музика од Deezer во 320kbps, прогуглајте за едно софтверче наречено Deezloader. Си пастираш линк до албум/плејлиста, и ти ги спушта сите песни во 320кбпс мп3 формат.

Ако го имаш прати го по приватна порака.

EDIT: Се снајдов.

Последна промена:

BlueBaron

hello world
19 јануари 2016
288
253
Скопје
Чекајте малце, сега чика Барон ке ви објасни.

Ако веќе сакате некако да се снајдете бесплатно, тогаш АКО имате Андроид телефон, симнете "Spotify Hacked APK". Со ова ке добиете целосно функционален Спотифај, без ограничување, висок квалитет на звук, све освен симнување на музика за оф-лајн слушање. Колку што знам, за Deezer нема вакви финти, ОСВЕН Deezloader. Ама тоа веќе не е за streaming, но програма преку која можете само да симнувате музика во мп3. формат со солиден квалитет (128 или 320 кб не сум сигурен) директно од серверите на Deezer.

Е сега ако веќе давате пари, најдбро би било да идете со Deezer. Kако прво, Дизер може кај нас во Македонија а Спотифај неможе. Да можеше Спотифај кај нас е тоа веќе ќе беше друга прича. А второ, повеќето функции се исти, Спотифај има подобри плеј-листи, а Дизер повисок квалитет на звукот и поголем каталог на песни. Сега ако имате некој роднина во Америка, може да го замолите он со нивна картичка да ви плати за Спотифај а ти само со некој УСА ВПН, и ќе терате секој месец по 9.99$.. Инаку, бек он топик, како што прочитав во Дизер имате добар попуст до 31 Декември, 1 евро за 3 месеци и плус HiFI quality за десктоп верзијата. Не е ништо скапо, земете и пробајте како ви се свиѓа. Ако не, онда - cancel subscription и чао пријатно. :D

kirev

senior
31 мај 2010
9.036
7.707
Звукот е СТРАВА! Фрлете едно евро и слушнете го. Зборам за десктоп апликацијата на Дизер.
Мојот проблем со Спотифај е што го нема во Македонија, а финти со ВПН не им правам за да им дадам пари. Исто и Нетфликс не го мирисам зашто нема титлови на нашки, па си користам HBO GO (претходно и Pickbox). И легалниве сервиси ме бројат дека сум во Македонија, па тоа им е показател за популарноста и пуштаат нови локални сервиси, за разлика од овие преку ВПН.

Nightingale

lurker
28 јануари 2014
618
533
Чекајте малце, сега чика Барон ке ви објасни.

Ако веќе сакате некако да се снајдете бесплатно, тогаш АКО имате Андроид телефон, симнете "Spotify Hacked APK". Со ова ке добиете целосно функционален Спотифај, без ограничување, висок квалитет на звук, све освен симнување на музика за оф-лајн слушање. Колку што знам, за Deezer нема вакви финти, ОСВЕН Deezloader. Ама тоа веќе не е за streaming, но програма преку која можете само да симнувате музика во мп3. формат со солиден квалитет (128 или 320 кб не сум сигурен) директно од серверите на Deezer.

Ам кај си ти бе чика до сега :)

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно