Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

стб ад скопје мобилна апликација

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
801
619
Пред неколку дена апликацијата на СТБ АД Скопје на мобилен не ми функционира, верзија 4.7.10
Мобилен Redmi Note 13 Pro 5G со отклучен бутлоадер
го користам веќе две години досега немало проблем, дали е до тоа дека е отклучен бутлоадерот, со новиве безбедносни ограничувања?

Chiller

user
8 март 2012
1.550
1.158
Скопје Аеродром
Јас имам отклучен bootloader ама на телефонот имам ставено crDruid Аndroid 15.
Стопанска работи зашто имам опција FixIntegrity во самиот crDruid, но кога сакам да инсталирам апликација на NLB банка, воопшто не ми ја дава на Playstore, преку веб ми вика дека не ми е компатибилен телефонот.
NLB има поголеми рестрикции за оклучен bootloader.
99% ти е заради отклучен bootloader.

Мислам дека од Септември ќе престане да работи и оваа од Стопанска кај мене, зошто Google планира да зајакне рестрикции да неможат отклучени телефони да користат банкарски апликации.

Steam.

user
31 мај 2011
1.084
1.000
Чаир
Steam.'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5700X3D w/ Arctic Freezer 36
Motherboard
ASUS TUF B550M-PLUS
Storage
Samsung 970 EVO PLUS 1TB + 2TB WD20EZRX x2 + WD SN770 1TB
PSU
Corsair RM1000e
RAM
32GB DDR4@2666MHz
Video card
Gigabyte RTX 5070 Ti WINDFORCE OC SFF
Case
CoolerMaster MasterBox NR600
Mouse
LAMZU Atlantis Mini Pro
Keyboard
LEOBOG A75
Audio
JCally JM20 MAX w/ AKG K371
Monitor
AOC Q27G4ZR + BenQ EX240N
OS
Windows 11
До тоа е. Фамилијарно со истиов проблем, телефонот на кој што е пробано да се стави има отклучен bootloader и xiaomi.eu ром, но нејќе ни со него. На таблет што не е пипнат воопшто апликацијата пројде одма.
Мислењето е автоматски споено:

Јас имам отклучен bootloader ама на телефонот имам ставено crDruid Аndroid 15.
Стопанска работи зашто имам опција FixIntegrity во самиот crDruid, но кога сакам да инсталирам апликација на NLB банка, воопшто не ми ја дава на Playstore, преку веб ми вика дека не ми е компатибилен телефонот.
NLB има поголеми рестрикции за оклучен bootloader.
99% ти е заради отклучен bootloader.

Мислам дека од Септември ќе престане да работи и оваа од Стопанска кај мене, зошто Google планира да зајакне рестрикции да неможат отклучени телефони да користат банкарски апликации.
Најјакото е што ако си ја имал инсталирано пред ова да го направат сеуште ќе ти работи. Ама не дај боже reinstall да ти треба..

Chiller

user
8 март 2012
1.550
1.158
Скопје Аеродром
До тоа е. Фамилијарно со истиов проблем, телефонот на кој што е пробано да се стави има отклучен bootloader и xiaomi.eu ром, но нејќе ни со него. На таблет што не е пипнат воопшто апликацијата пројде одма.

Најјакото е што ако си ја имал инсталирано пред ова да го направат сеуште ќе ти работи. Ама не дај боже reinstall да ти треба..
Ако треба реинстал, имам спремено нов телефон што само чека кога ќе престане стариов да функционира и да се префрлам на новиот.

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
801
619

Беше инсталирано сѐ функционално и работеше до пред неколку дена, најверојатно апликацијата со својот апдејт прекина да функционира на неофицијалниот Xiaomi.eu rom...
На контакт центарот никој не знае за ова а се јавуваш за дигитално банкарство да прашаш каде е проблемот... Сношти во 22 часот батката не знаеше што му зборувам на телефонот... :(

Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk

Cyb3rAng3l

hello world
16 октомври 2016
60
101
Берово
Истото и кај мене се случи со стб апликацијата на верзија 4.7.10. Користам Шаоми 10Т Про, LineageOS 23.2, отклучен бутлоадер. Решението е да се избрише апликацијата инсталирана од плеј стор, симнување на апк една верзија назад (4.7.4) од uptodown и гасење автоматски апдејти во плеј стор на стб. Засега работи на таа верзија, а до кога не се знае...

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно