ФалааНене само за телеком за цела европа нема уште,пуштен е само за русија,азија и јужна америка
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
ФалааНене само за телеком за цела европа нема уште,пуштен е само за русија,азија и јужна америка
Има. Читај го мојот пост.Нене само за телеком за цела европа нема уште,пуштен е само за русија,азија и јужна америка
Онтопик:Се гледа кој е осамен, па ги барата терминиве...
The Galaxy S10/S10+ remain the top recommendation for the best Android flagship devices on the market right now. What differentiates the S10s from other flagship devices this year is the fact that they really have no weaknesses in any particular area. Samsung this year has been able to minimize discrepancies between the Snapdragon and Exynos variants to the point that I can actually recommend the phone to users in European markets- whereas I wouldn’t have felt comfortable doing this for last year’s SoC. The phone retains excellent performance, battery life, while offering essentially no compromises when it comes to the phone’s features, a successful formula Samsung unfortunately decided to seemingly abandon in the newer phones such as the recently announced Note10.
Ако ти е проблем големината земи си А50,доволно е голем не преголем,има Night Mode,фингерот работи добро,поготово со јулскиот абдејт ке биде уште подобар,ке работи и преку стаклена фолија нормално од пазарче и да земеш,а50 е доста продаван телефон,така што да бил лош сигурно нели не би бил продаван.Иако не сум чепкал А70,и неможам да ти кажам лично искуство,џабе се видеа и све,додека во живо не се види телефонот.Епаа дојде време да го сменам и јас мојот уред.
Се мислам измеѓу A50 и A70. Не сум многу некој хардкор гејмер, за тоа си имам добар PC.
Тукуу A70 6,7" тоа колбаса немогуче у џеб да ја носам.
Гледам A70 4,500mAh, 25W Fast Charging, 4k снимање и подобар чипсет ама како што напоменав многу е голем.
Дали у опште да се замарам со таков, или да одам со по-компактниот A50.
Дојде човек со A70, и ги споредив со мојот J7, малце поголем од целиот мој уред. Го ставив и во џеб и не беше толку лошо колку што очекував.
Дали сепак има драстична разлика измеѓу двете, освен тие ствари што ги наведов и величината?
Некој што користи A50 купен од Телеком, дали има добиено Night Mode?
Фигерпринт Скенерот под екранот, брз е? Дали ќе работи ако му земам стаклена фолија, пр. од пазарче? Пошто читав само на Whitestone Dome работел (или како и да се викаше тој Screen protector).
Ѕирни го и A60Епаа дојде време да го сменам и јас мојот уред.
Се мислам измеѓу A50 и A70. Не сум многу некој хардкор гејмер, за тоа си имам добар PC.
Гледам A70 4,500mAh, 25W Fast Charging, 4k снимање и подобар чипсет ама како што напоменав многу е голем.
Дојде човек со A70, и ги споредив со мојот J7, малце поголем од целиот мој уред. Го ставив и во џеб и не беше толку лошо колку што очекував.
Дали сепак има драстична разлика измеѓу двете, освен тие ствари што ги наведов и величината?
Фигерпринт Скенерот под екранот, брз е? Дали ќе работи ако му земам стаклена фолија, пр. од пазарче? Пошто читав само на Whitestone Dome работел (или како и да се викаше тој Screen protector).
Искрено не би го препорачал а60 ради дисплејот. Pls (самсунг верзијата на ips) е инфериорен во однос на амоледот кај а50Ѕирни го и A60![]()
баш ме заинтересира и прееска проверив на samsung-firmware искочил на 10.08 скоро за сите веропски земји,така да кај и да е ќе го пуштат и за телекомИма. Читај го мојот пост.
Искрено не би го препорачал а60 ради дисплејот. Pls (самсунг верзијата на ips) е инфериорен во однос на амоледот кај а50
A60 e осетно подобар, амолед само е фрка.
реков дека не ми треба Mi9t. Не сум некој хардкор user. Имам доста солиден компјутер дома, и колку за сликање и ситници. Игри нема многу да играм, ваљда едно 2-3, ништо повеќе.MI9T > A70
Епаа дојде време да го сменам и јас мојот уред.
Изглеа рендерирање фотошоп и аутокад.@The Geek Boy @Balanar Можи една дефиниција на хардкор мобилен јузер, навистина не знам.
PUBG Mobile од сабаље до вечер, YouTube константно, Reddit memes, музика, сликање портрети, bokeh селфиња, Netflix стримање, Instagram, Messenger, Twitter, Samsung Health.@The Geek Boy @Balanar Можи една дефиниција на хардкор мобилен јузер, навистина не знам.
Не гледам тука што е хардкор јузер.PUBG Mobile од сабаље до вечер, YouTube константно, Reddit memes, музика, сликање портрети, bokeh селфиња, Netflix стримање, Instagram, Messenger, Twitter, Samsung Health.
Тој што има пари, не прашува за перформанси. Оди и купува она што е најскапо. Пружи си ги нозете колку што ти е долга чергата.во моментот кога човек ќе сознае дека за 10-20% подобри реални перформанси во чип/камера/меморија... се плаќа 50-100-150% повисока цена ќе утврди која е главата а кој е ѕидот![]()
Ако големината на А70 ти е проблем тогаш џабе муабети што има што нема, А70 е подобар телефон секако и односот цена/вредност на А70 е ист како и на А50, така финалниот избор е дали сакаш помал телефон како А50 или малце поголем но и подобар во сите тие работи што ги наброја (ако ти требаат) за малце повисока цена. И двата се супер опција за парите и бест бај а за се друго над А70 ќе треба значително повеќе пари да дадеш.Епаа дојде време да го сменам и јас мојот уред.
VGA ACER RX 9070 Predator BiFrost Radeon OC 16GB GDDR6 256-bit, HDMI, 3xDP, DP.Z4GWW.P01
40.790,00 ден
PSU 750W SEASONIC CORE BC 750 ATX3.1 w/PCIE 5.1 80+ BRONZE
4.790,00 ден
NET ACCESS POINT UBIQUITI U7 Pro 6GHz, PoE, 2.4 - 6.0GHz, U7-Pro
16.600,00 ден
NET LAN WIRELESS PCI-E CUDY BE9300 Tri-Band WiFi 7, BT 5.4, WE9300S
2.590,00 ден
VGA GIGABYTE RTX 5090 AORUS MASTER 32GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5090AORUS M-32GD
244.350,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Banana switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M4
5.450,00 ден