Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

Happy

user
21 јуни 2010
1.578
751
Во природа
www.conspirazzi.com
Happy's setup  
Processor & Cooler
G630 Sandy Bridge 2.7Ghz
Motherboard
H61
Storage
500Gb Hitachi 7200RPM
PSU
Gambird 700W
RAM
4Gb DDR3
Video card
Sapphire 6770 1Gb GDDR5
Mouse
Gigabyte 6800
Keyboard
Diana
Audio
Lampashko (prodavam ako ima zainteresirani)
Monitor
Belinea
OS
XP; Vista; 7
Се гледа кој е осамен, па ги барата терминиве...
Онтопик:

На секое ревју ги читам, само ги стокмив убаво

Офтопик:

Термините ги знам уште од средно учев во сомнителна паралелка... Од женско научив што е б*каке.

Иначе на таа фора што женски паднале..

"И да имам сВе нешто мора да фали."

" Имам женска, ама сум некако осамен у душата.."

Носталгии за добри стари времиња.

Сега вака се бориме со осаменост:

IMG_20190814_204521.jpeg

Испратено од LYA-L09 преку IT.mk форум апликација

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Best Android Phones: Q3 2019

The Galaxy S10/S10+ remain the top recommendation for the best Android flagship devices on the market right now. What differentiates the S10s from other flagship devices this year is the fact that they really have no weaknesses in any particular area. Samsung this year has been able to minimize discrepancies between the Snapdragon and Exynos variants to the point that I can actually recommend the phone to users in European markets- whereas I wouldn’t have felt comfortable doing this for last year’s SoC. The phone retains excellent performance, battery life, while offering essentially no compromises when it comes to the phone’s features, a successful formula Samsung unfortunately decided to seemingly abandon in the newer phones such as the recently announced Note10.

9 август 2018
1.172
477
Епаа дојде време да го сменам и јас мојот уред.
Се мислам измеѓу A50 и A70. Не сум многу некој хардкор гејмер, за тоа си имам добар PC.
Тукуу A70 6,7" тоа колбаса немогуче у џеб да ја носам.
Гледам A70 4,500mAh, 25W Fast Charging, 4k снимање и подобар чипсет ама како што напоменав многу е голем.
Дали у опште да се замарам со таков, или да одам со по-компактниот A50.
Дојде човек со A70, и ги споредив со мојот J7, малце поголем од целиот мој уред. Го ставив и во џеб и не беше толку лошо колку што очекував.
Дали сепак има драстична разлика измеѓу двете, освен тие ствари што ги наведов и величината?
Некој што користи A50 купен од Телеком, дали има добиено Night Mode?
Фигерпринт Скенерот под екранот, брз е? Дали ќе работи ако му земам стаклена фолија, пр. од пазарче? Пошто читав само на Whitestone Dome работел (или како и да се викаше тој Screen protector).

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Се мислам измеѓу A50 и A70. Не сум многу некој хардкор гејмер, за тоа си имам добар PC.
Гледам A70 4,500mAh, 25W Fast Charging, 4k снимање и подобар чипсет ама како што напоменав многу е голем.
Дојде човек со A70, и ги споредив со мојот J7, малце поголем од целиот мој уред. Го ставив и во џеб и не беше толку лошо колку што очекував.
Дали сепак има драстична разлика измеѓу двете, освен тие ствари што ги наведов и величината?
Фигерпринт Скенерот под екранот, брз е? Дали ќе работи ако му земам стаклена фолија, пр. од пазарче? Пошто читав само на Whitestone Dome работел (или како и да се викаше тој Screen protector).
Ако ти е проблем големината земи си А50,доволно е голем не преголем,има Night Mode,фингерот работи добро,поготово со јулскиот абдејт ке биде уште подобар,ке работи и преку стаклена фолија нормално од пазарче и да земеш,а50 е доста продаван телефон,така што да бил лош сигурно нели не би бил продаван.Иако не сум чепкал А70,и неможам да ти кажам лично искуство,џабе се видеа и све,додека во живо не се види телефонот.

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.036
2.075
Скопје, Македонија
Ѕирни го и A60 ;)

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.036
2.075
Скопје, Македонија
9 август 2018
1.172
477
реков дека не ми треба Mi9t. Не сум некој хардкор user. Имам доста солиден компјутер дома, и колку за сликање и ситници. Игри нема многу да играм, ваљда едно 2-3, ништо повеќе.
A60 не е лош, ама сепак, нема AMOLED, нит па џек за слушалки, а тоа мене баш ми треба.
Евентуално A50 ќе го земам.

DelphiUser

user
2 март 2011
1.709
1.637
Drachevo

A50 е моментално бест бај од Самсунг.Не треба ни денар повеќе за телефон да се даде.

9 август 2018
1.172
477

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
PUBG Mobile од сабаље до вечер, YouTube константно, Reddit memes, музика, сликање портрети, bokeh селфиња, Netflix стримање, Instagram, Messenger, Twitter, Samsung Health.
Не гледам тука што е хардкор јузер.

Ако телефонот ти е за ало ало, не гледам причина од толку замарање, гледање ривјуа, споредби, тестови...
За ало ало, и "глуп" телефон од 1000 денари ќе ти врши работа.

cyberbaze

hello world
20 јуни 2009
291
250
во моментот кога човек ќе сознае дека за 10-20% подобри реални перформанси во чип/камера/меморија... се плаќа 50-100-150% повисока цена ќе утврди која е главата а кој е ѕидот :)

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
во моментот кога човек ќе сознае дека за 10-20% подобри реални перформанси во чип/камера/меморија... се плаќа 50-100-150% повисока цена ќе утврди која е главата а кој е ѕидот :)
Тој што има пари, не прашува за перформанси. Оди и купува она што е најскапо. Пружи си ги нозете колку што ти е долга чергата.

gremlin

Octogenarian/2
18 октомври 2009
2.930
2.522
Скопје
gremlin's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 9600X
Motherboard
Gigabyte B850 Gaming Wifi6
Storage
WD SN850X 1TB
PSU
750W NZXT CX
RAM
32GB Kingston Renegade 6000Mhz CL30
Video card
Gigabyte RX 9070 16GB Gaming OC (3100Mhz, 240W+10%, -100mv, +400 core)
Case
CM H500 ARGB
Mouse
Logitech G703
Keyboard
SteelSeries TKL
Audio
Realtek
Monitor
27" Mi 2K 165Hz
OS
Windows 11 Pro 64Bit
Ако големината на А70 ти е проблем тогаш џабе муабети што има што нема, А70 е подобар телефон секако и односот цена/вредност на А70 е ист како и на А50, така финалниот избор е дали сакаш помал телефон како А50 или малце поголем но и подобар во сите тие работи што ги наброја (ако ти требаат) за малце повисока цена. И двата се супер опција за парите и бест бај а за се друго над А70 ќе треба значително повеќе пари да дадеш.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно