Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Дали ти полнеше со тој кабел па престана или нејќе да полни од старт со тој кабел?

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Пред малце го земав,не сака воопшто да полни фаст,иначе си полни,али без фаст.

Наместено е во сетинзи,да си полни фаст,проблемот е што немам друг кабел,за да пробам.

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Пред малце го земав,не сака воопшто да полни фаст,иначе си полни,али без фаст.

Наместено е во сетинзи,да си полни фаст,проблемот е што немам друг кабел,за да пробам.
Тоа е,до кабелот е.Јас си полнам со оригиналот и нема гајле.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Тоа е,до кабелот е.Јас си полнам со оригиналот и нема гајле.

Имам дома оргинал кабел од С7,ако му ставам USB Type-C to Micro,ке работи ли фаст?

Иначе ке купам USB Type-C to Micro,ако ми работи нема потреба да купувам нов кабел.

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220
Имам дома оргинал кабел од С7,ако му ставам USB Type-C to Micro,ке работи ли фаст?

Иначе ке купам USB Type-C to Micro,ако ми работи нема потреба да купувам нов кабел.

Ќе полни фаст со адаптер за кабел од микро на усб - ц, под услов секако и тој кабел да е фаст.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Ќе полни фаст со адаптер за кабел од микро на усб - ц, под услов секако и тој кабел да е фаст.
Кабелот е од оргинал С7 и главата(полначот),девојками со тој си го полни С7 и си полни фаст,пошто немам оргинал од Самсунг тајп Ц,ке земав овој од пазар,од другар од тезга,гага ми го даде,ама не полни фаст,ке морам да земам адатеп за да го направам овој кабел оргиналниот во тајп ц.

zelenko

hello world
3 април 2009
213
217
Кабелот е од оргинал С7 и главата(полначот),девојками со тој си го полни С7 и си полни фаст,пошто немам оргинал од Самсунг тајп Ц,ке земав овој од пазар,од другар од тезга,гага ми го даде,ама не полни фаст,ке морам да земам адатеп за да го направам овој кабел оргиналниот во тајп ц.
Кабелчето и те како игра улога во фаст чарџинг. Со с7 кабел и адаптер би требало да работи.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Кабелчето и те како игра улога во фаст чарџинг. Со с7 кабел и адаптер би требало да работи.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Искрено кабелов и на поглед е многу чкарт,ептен е дебел,и некако чуден ми беше уште од кога го земав,ама викам ај да не го навредам(пријателот),сепак ми го даде гаге.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Фала ви дечки,ке земам додаток за тупе ц,да го направам кабелот,па ке пишам дали сум завршил работа.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Дечки земав од Анхоч додаток,и го направив усб тајп Ц,полначот од С7,и секако со оргиналниот кабел од С7,си полни фаст без проблем.Сепак проблемот бил,во кабелот кој не е наменет за брзо полнење.

Последна промена:

Скоти

user
15 октомври 2013
1.280
2.366
Знае ли некој што инсталирал One UI да ми каже како да не се појавува Navigation Bar? Значи ко што си беше претходно, со слајд нагоре да се појавува и после некоја секунда да го снемува?

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.145
1.543
Скопје
А мене што прекина да ми полни fast Note8. Пробано со 2 полначи од Note8 и S6 и 2 кабли добри. На работа го полнам со type c адаптер од лаптоп и без гајле си тера на fast. Имате идеја што може да е проблемот?

Испратено од SM-N950F преку IT.mk форум апликација

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220
А мене што прекина да ми полни fast Note8. Пробано со 2 полначи од Note8 и S6 и 2 кабли добри. На работа го полнам со type c адаптер од лаптоп и без гајле си тера на fast. Имате идеја што може да е проблемот?

Проба да исклучиш и вклучиш фаст софтверски?

Скоти

user
15 октомври 2013
1.280
2.366
Со новиот апдејт е овозможено на Full screen Gestures, и не е толку лошо. Друга заприметлива работа е Night Mode, која значително ја штеди батеријата, иначе досега е стабилен.

9 август 2018
1.172
477
Прашање, за тие што имаат One UI.
Дали може да се вратат старите икони (или барем некои слични на тие) од Samsung Experience, бидејки новиве се некако, ко деца да ги цртале искрено.

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar

Пробај исчисти го портот од прашина. Со сим eject tool или некое друго тапо игличе. Type C портовите се затнуваат многу често. Исто така може ти е разлабавен конекторот на кабелот, и нема добар контакт.

Скоти

user
15 октомври 2013
1.280
2.366
Прашање, за тие што имаат One UI.
Дали може да се вратат старите икони (или барем некои слични на тие) од Samsung Experience, бидејки новиве се некако, ко деца да ги цртале искрено.
Мислам дека не може, бар јас не видов можност до сеа, да, и мене не ми се свиѓаат нешто посебно али јбг.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.088
14.199
Јас останувам на ова старово дур се може. Ич не ме бендиса парадата на Самсунг со новиот дизајн. Жими еден најт мод кој ионака не е идеален. И ај да речеме работа со една рака.

Иконите се ретерирање и некако ми наликува на сток Андроид ама уште повеќе на Ајфон. Посебно скролот низ отворени апликации. Ова е дефинитивно фејл дизајн.

View: https://www.youtube.com/watch?v=84hXxMORK44

Да биде комплетно.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

ИТ маркет

На врв Дно