).
Епа се тестира деОва време требаше да се тестира платформата.![]()
Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
да требаше пред пред 2-3 год али тоа еОва време требаше да се тестира платформата.![]()
Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
хахаха а бе до кога да те учам.Ми се јавува некој лик пред некој ден..
Лик: Здраво Даниел, јас носев еднаш лаптоп кај тебе па сега те барам за нешто друго.
Јас: Добро повелете.
Лик: Каков компјутер да купам за детето за на школо?
Јас: Па да има барем 8гб рам и 240гб ссд, другото ви е горе долу небитно.
Лик: А од стариов компјутер може да извадиме слики и документи што ми требаат и да префрлиме на новиот?
Јас: За жал само вие си знаете кои податоци ви се потребни и јас не можам да ви ги селектирам место вас, ќе морате сами тоа да го направите.
Лик: (разочарано) аха, па добро (молк 10 секунди), а може да се инсталира се што треба на новиот компјутер?
Јас: Може не е проблем.
Лик: Ама ќе ми треба и пасворд да ми дадеш за ова онлајн наставата.
Јас: Господине јас не би можел никако да го знам вашиот пасворд, тоа ќе си се обратите во училиштето или во надлежните институции.
Лик: (повторно разочаран и молк од 10 секунди) Ама ќе дојдам и ќе те земам и ќе те вратам само да завршиме работа, да може детево да учи.
Јас: Жал ми е, не одам по терени и не работам веќе со компјутери.
Лик: Како не работиш, од кога тоа? Нели сега правевме муабет?
Јас: Од денес па натаму.
Лик: Добро тогаш ќе се чуеме.
Јас: Во ред, пријатно.
Ни чао ни поздрав ни пријатно не кажа, само спушти. Нормално, јас излегувам неспособен и неуслужлив во очите на вакви амеби.
Дневно имам по два три вакви повика и искрено смачено ми е од неписменост и немање желба да се научи нешто, да се превземе каква било иницијатива за сопствено дете освен расфрлање со пари и моќ.
Исти ташак се и професори и родители, тажно е колку сме неедуцирани и незаинтересирани за интелектуален напредок.
Се извинувам за офтопик.
ако веќе правиш било кој и3 или рајзен 3 со 8гб и ссд ќе му користи долги годиниКој најевтин процесор би го препорачале за платформава? Треба за братучеди да направам компјутери и не сум сигурен што да ставам. G4900 Интел ок би бил претпоставувам со 8гб рам и 240гб ссд?
ако веќе правиш било кој и3 или рајзен 3 со 8гб и ссд ќе му користи долги години
Предлог - Сурфинг конфигурацијаКој најевтин процесор би го препорачале за платформава? Треба за братучеди да направам компјутери и не сум сигурен што да ставам. G4900 Celeron ок би бил претпоставувам со 8гб рам и 240гб ссд?
i3 i рајзен 3 имаат солидни графички за сурф и офисИ јас мислам така ама тие си повлекуваат графичка што многу ќе качи цена. Евентуално со 9100 и3 да се направи.
Момци треба да се купува камера и микрофон за децава?
Немет а?Ако допрва купуваш...... нека ти е со среќа брат.
Нема ни званично ни незванично. Микрофон треба ајде да речеме ради зборење, камера и немора да речеме, ако ептен сака да го видат нека се уклучи паралелно од мобилен да речеме да го видат и чао пријатно. Камери има сега само од тие лев бубрег што коштаатНемет а?не разбрав дали и официјално треба или сите купуваат ради ако затреба...
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Зависи за што. Еве ќеркава учествува во натпревари и бараат видео конференција.Немет а?не разбрав дали и официјално треба или сите купуваат ради ако затреба...
Супер,фала ти...ваква информација ми требаше...Зависи за што. Еве ќеркава учествува во натпревари и бараат видео конференција.
Иначе ја прашувам сега сопругата она е наставник, вели дека со сила не можат да бараат камера, ама во интерес на квалитетот на наставата пожелно е да се има камера за наставникот да може да го гледа детето кога ќе одговара или кога ќе работат вежби.
Ако не можете да најдете камери користете мобилни телефони, имате апликации како DroidCam кој прави web camera service на телефонот и ја користиш камерата од телефонот со Skype, Teams или ватевер, функционира без проблем.
Платформата е повторно активна.
Од она кое начелно е споделено како информација, камерите ќе бидат исклучени заради заштеда на интернет проток. Пред се треба микрофон но дури и тоа не мора зашто ќе може децата да пишат во чет (да кренат рака). Не ме држете за збор. Ова е само начелно па ќе видиме.
Како и да е ќе мора некако децата да потврдат присуство на часовите. Сепак камера не е на одмет, па макар се користела повремено.
Бесплатна достава
VGA GIGABYTE RTX 5090 AORUS MASTER 32GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5090AORUS M-32GD
244.350,00 ден
Бесплатна достава
PLAYING CARDS PALADONE STRANGER THINGS 5
790,00 ден
Бесплатна достава
TOOL Extralink Turbo Jet Fan, Portable Multi-Function USB Blower
2.650,00 ден
Бесплатна достава
HEADPHONES POLY Blackwire 3320 w/microphone, MS Teams, USB-C + USB-C/A Adapter 8X220AA
3.170,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 DEX (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches), Pink, 910-007373
9.950,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 27" XIAOMI A27i (2026), 1920x1080, IPS, 300nits, 144Hz, HDMI, DP, VESA compatible, P27FDA-RAGL
6.130,00 ден