mnogu smesnoне им се тазе, седени по магацини
mnogu smesnoне им се тазе, седени по магацини
Поко веќе не е модел туку посебен бренд, сега ќе има многу поко телефони, само ф2 моделот е шаоми бренд сега наредните ќе бидат поко, овој е само Редми К30 со ново име ништо повеќе.Еве зошто новиот поко ја нема 865ката.
Тлдр: Пари.
здраво. ми истекува договор на А1 предлог за шаоми телефон до 15 000 па надоле.. позз
Испратено од Redmi 5 Plus преку IT.mk форум апликација
znae nekoj zasto hiaomi mi a3 e 10.000 vo ledikom a vo drugive prodavnici kako setwec i anhoc 12.000? ima nekoja razlika ili ne?
Разлика нема во моделите, има во трошоците на фирмата. Поголем број на вработени, продажни салони на поатрактивни локации, вклучен дилерски попуст и слично.znae nekoj zasto hiaomi mi a3 e 10.000 vo ledikom a vo drugive prodavnici kako setwec i anhoc 12.000? ima nekoja razlika ili ne?
Канал на набавка, гаранција и сервис, итн...Разлика нема во моделите, има во трошоците на фирмата. Поголем број на вработени, продажни салони на поатрактивни локации, вклучен дилерски попуст и слично.
Разлика нема во моделите, има во трошоците на фирмата. Поголем број на вработени, продажни салони на поатрактивни локации, вклучен дилерски попуст и слично.
Да знам ама поскапо ќе му дојде. Освен ако не иде со попусти и субвенции.Мислам човекот бараше од А1 да земе.
Sent from my TELEFON using Tapatalk
Не знам како поинаку може да се разбере, освен дека бонусот за продолжувањето на договорот сака да го искористи за да земе Шаоми телефон?ми истекува договор на А1 предлог за шаоми телефон до 15 000 па надоле
Го нема веќе xiaomi mimic2s? Мислам помала беше онлајн доплатата за микс 2с.
Од ледиком 3 патисум купил тел и секогаш ми дале фискална. Не верувам дека некој денес не дава фискална, ако не дава фискална можеш да не му го платеш и нема начин да те гони освен да се грабнете машки по салонот лол.Само ДДВ е разликата. Не даваат фискална.
Од ледиком 3 патисум купил тел и секогаш ми дале фискална. Не верувам дека некој денес не дава фискална, ако не дава фискална можеш да не му го платеш и нема начин да те гони освен да се грабнете машки по салонот лол.
Во мобеликс немам пазарено но во ледиком прв тел беше галакси с4 со фискална и гаранција комплет, незнам зошто не ви даваат гаранции и фискални. Не би купил воопшто тел без фискална.А не сум прв, и другар зема ајфон 6 од ледиком и си доби фискална знам пошто заедно бевме. Последниве 2 год скоро не сум бил во ледиком па ако се сменало нешто.Ако не се лажам ти си прв кој земал фискална од лејдиком/мобелиск
Пошто ако ти го продаде 500 евра, треба 100 евра на држава да даде. Оди прашај ги сега за фискална ке ти кажат - Дечко тогаш цената на уред е 20 посто поскапа бидејќи данок треба да се плати, и кога ќе ги додадеш тие проценти цената иде иста како преку кој било оператор. Но бидејќи нив исто им е дали ке ти продадат 400 евра телефон без данок и 500 евра телефон со данок, тие со намалена цена привлекуваат муштерии, а воедно и не куцаат повеќе од 2милиони денари годишно, со што не станува даночен обврзник, што значи и тоа што го искуцале за да пуштат плати и останати трошоци им е ослободено од данокВо мобеликс немам пазарено но во ледиком прв тел беше галакси с4 со фискална и гаранција комплет, незнам зошто не ви даваат гаранции и фискални. Не би купил воопшто тел без фискална.А не сум прв, и другар зема ајфон 6 од ледиком и си доби фискална знам пошто заедно бевме. Последниве 2 год скоро не сум бил во ледиком па ако се сменало нешто.
Едит, и гаранција да не не даваат?
Ledikom - Еве ме и мене со две фискални за еден телефон.
Инсистирав да ми дадат фискална по што дечкото што ми наплати ми рече не ми требала фискална за гаранцијата ама ќе ми дале сепак. Ми дадоа две за еден телефон ама на фискалните беа наведени други телефони.
За телефон по цена од 14.500 две фискални, едната за телефон по цена од околу 12-13к и другата за цена од околу 1.300. На лице место не приметив што направиле, дома дури отворив очи. Скенирањето на фискалните (МојДДВ) помина успешно и не се замарав повеќе.
Значи Ледиком го заебаја и ал капоне! Ова само кај нас успева изгледа.Пошто ако ти го продаде 500 евра, треба 100 евра на држава да даде. Оди прашај ги сега за фискална ке ти кажат - Дечко тогаш цената на уред е 20 посто поскапа бидејќи данок треба да се плати, и кога ќе ги додадеш тие проценти цената иде иста како преку кој било оператор. Но бидејќи нив исто им е дали ке ти продадат 400 евра телефон без данок и 500 евра телефон со данок, тие со намалена цена привлекуваат муштерии, а воедно и не куцаат повеќе од 2милиони денари годишно, со што не станува даночен обврзник, што значи и тоа што го искуцале за да пуштат плати и останати трошоци им е ослободено од данокWIN - WIN - WIN
мислам 18%Колку е ДДВ на фискалната? Чисто информативно.
Бесплатна достава
MONITOR 27" AOC 27B31H IPS, 16:9, 1920x1080, HDMI, VGA, 1ms, 120Hz
5.460,00 ден
Бесплатна достава
VGA GIGABYTE RTX 5090 AORUS MASTER 32GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5090AORUS M-32GD
244.350,00 ден
Бесплатна достава
HDD 3,5" 12TB WD PURPLE PRO 7200RPM 512MB 24x7 SATAIII WD122PURP
30.120,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE BOYA BY-M1 PRO II, 1x 3.5mm jack, 6m length, Black, BY-M1 Pro II
1.490,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C2 Pro 8K QMK RGB, Full Size, Super Red switch, C2PX-M1
4.640,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) A-RGB BLACK Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00198A
2.010,00 ден