Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

gremlin

Octogenarian/2
18 октомври 2009
2.931
2.522
Скопје
gremlin's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 9700X
Motherboard
Gigabyte B850 Gaming Wifi6
Storage
WD SN850X 1TB
PSU
750W NZXT CX
RAM
32GB Kingston Renegade 6000Mhz CL30
Video card
Gigabyte RX 9070 16GB Gaming OC (3100Mhz, 240W+10%, -100mv, +400 core)
Case
CM H500 ARGB
Mouse
Logitech G703
Keyboard
SteelSeries TKL
Audio
Realtek
Monitor
27" Mi 2K 165Hz
OS
Windows 11 Pro 64Bit
Еве зошто новиот поко ја нема 865ката.
Тлдр: Пари.
Поко веќе не е модел туку посебен бренд, сега ќе има многу поко телефони, само ф2 моделот е шаоми бренд сега наредните ќе бидат поко, овој е само Редми К30 со ново име ништо повеќе.

Happy

user
21 јуни 2010
1.578
751
Во природа
www.conspirazzi.com
Happy's setup  
Processor & Cooler
G630 Sandy Bridge 2.7Ghz
Motherboard
H61
Storage
500Gb Hitachi 7200RPM
PSU
Gambird 700W
RAM
4Gb DDR3
Video card
Sapphire 6770 1Gb GDDR5
Mouse
Gigabyte 6800
Keyboard
Diana
Audio
Lampashko (prodavam ako ima zainteresirani)
Monitor
Belinea
OS
XP; Vista; 7

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.962
6.054
Skopje
znae nekoj zasto hiaomi mi a3 e 10.000 vo ledikom a vo drugive prodavnici kako setwec i anhoc 12.000? ima nekoja razlika ili ne?
Разлика нема во моделите, има во трошоците на фирмата. Поголем број на вработени, продажни салони на поатрактивни локации, вклучен дилерски попуст и слично.

tonii29

Баниран/a
4 октомври 2018
17
8
koristam xiaomi mi 8 lite sakam nesto nov tel se dumam pomejgu mi 9 lite mi 8 pro mi 9 pro nesto mi matat mozok a tel se zakon lijeee pomagajteeeeee

Последна промена:

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.818
5.525
Разлика нема во моделите, има во трошоците на фирмата. Поголем број на вработени, продажни салони на поатрактивни локации, вклучен дилерски попуст и слично.
Канал на набавка, гаранција и сервис, итн...

Sent from my TELEFON using Tapatalk

DelphiUser

user
2 март 2011
1.709
1.637
Drachevo

Само ДДВ е разликата. Не даваат фискална.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.387
5.531
ми истекува договор на А1 предлог за шаоми телефон до 15 000 па надоле
Не знам како поинаку може да се разбере, освен дека бонусот за продолжувањето на договорот сака да го искористи за да земе Шаоми телефон?

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Само ДДВ е разликата. Не даваат фискална.
Од ледиком 3 патисум купил тел и секогаш ми дале фискална. Не верувам дека некој денес не дава фискална, ако не дава фискална можеш да не му го платеш и нема начин да те гони освен да се грабнете машки по салонот лол.

DelphiUser

user
2 март 2011
1.709
1.637
Drachevo
Од ледиком 3 патисум купил тел и секогаш ми дале фискална. Не верувам дека некој денес не дава фискална, ако не дава фискална можеш да не му го платеш и нема начин да те гони освен да се грабнете машки по салонот лол.

Ако не се лажам ти си прв кој земал фискална од лејдиком/мобелиск

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Ако не се лажам ти си прв кој земал фискална од лејдиком/мобелиск
Во мобеликс немам пазарено но во ледиком прв тел беше галакси с4 со фискална и гаранција комплет, незнам зошто не ви даваат гаранции и фискални. Не би купил воопшто тел без фискална.А не сум прв, и другар зема ајфон 6 од ледиком и си доби фискална знам пошто заедно бевме. Последниве 2 год скоро не сум бил во ледиком па ако се сменало нешто.
Едит, и гаранција да не не даваат?

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar
Во мобеликс немам пазарено но во ледиком прв тел беше галакси с4 со фискална и гаранција комплет, незнам зошто не ви даваат гаранции и фискални. Не би купил воопшто тел без фискална.А не сум прв, и другар зема ајфон 6 од ледиком и си доби фискална знам пошто заедно бевме. Последниве 2 год скоро не сум бил во ледиком па ако се сменало нешто.
Едит, и гаранција да не не даваат?
Пошто ако ти го продаде 500 евра, треба 100 евра на држава да даде. Оди прашај ги сега за фискална ке ти кажат - Дечко тогаш цената на уред е 20 посто поскапа бидејќи данок треба да се плати, и кога ќе ги додадеш тие проценти цената иде иста како преку кој било оператор. Но бидејќи нив исто им е дали ке ти продадат 400 евра телефон без данок и 500 евра телефон со данок, тие со намалена цена привлекуваат муштерии, а воедно и не куцаат повеќе од 2милиони денари годишно, со што не станува даночен обврзник, што значи и тоа што го искуцале за да пуштат плати и останати трошоци им е ослободено од данок :) WIN - WIN - WIN

conquaestor

hello world
9 октомври 2010
346
312
Ledikom - Еве ме и мене со две фискални за еден телефон.

Инсистирав да ми дадат фискална по што дечкото што ми наплати ми рече не ми требала фискална за гаранцијата ама ќе ми дале сепак. Ми дадоа две за еден телефон ама на фискалните беа наведени други телефони.

За телефон по цена од 14.500 две фискални, едната за телефон по цена од околу 12-13к и другата за цена од околу 1.300. На лице место не приметив што направиле, дома дури отворив очи. Скенирањето на фискалните (МојДДВ) помина успешно и не се замарав повеќе.

Последна промена:

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar
Ledikom - Еве ме и мене со две фискални за еден телефон.

Инсистирав да ми дадат фискална по што дечкото што ми наплати ми рече не ми требала фискална за гаранцијата ама ќе ми дале сепак. Ми дадоа две за еден телефон ама на фискалните беа наведени други телефони.

За телефон по цена од 14.500 две фискални, едната за телефон по цена од околу 12-13к и другата за цена од околу 1.300. На лице место не приметив што направиле, дома дури отворив очи. Скенирањето на фискалните (МојДДВ) помина успешно и не се замарав повеќе.

Ти дале тоа што куцнале дента, за да имаат на сметка промет да си пуштат плати, ти се погодил моментот

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Пошто ако ти го продаде 500 евра, треба 100 евра на држава да даде. Оди прашај ги сега за фискална ке ти кажат - Дечко тогаш цената на уред е 20 посто поскапа бидејќи данок треба да се плати, и кога ќе ги додадеш тие проценти цената иде иста како преку кој било оператор. Но бидејќи нив исто им е дали ке ти продадат 400 евра телефон без данок и 500 евра телефон со данок, тие со намалена цена привлекуваат муштерии, а воедно и не куцаат повеќе од 2милиони денари годишно, со што не станува даночен обврзник, што значи и тоа што го искуцале за да пуштат плати и останати трошоци им е ослободено од данок :) WIN - WIN - WIN
Значи Ледиком го заебаја и ал капоне! Ова само кај нас успева изгледа.

Martin Arsov

hello world
17 октомври 2016
234
126
Што е разлика од Поко Х2 и К30. Едниот е глобал а другиот е за Индија така? Кој ќе се продава кај нас и која цена се очекува одприлика?

Happy

user
21 јуни 2010
1.578
751
Во природа
www.conspirazzi.com
Happy's setup  
Processor & Cooler
G630 Sandy Bridge 2.7Ghz
Motherboard
H61
Storage
500Gb Hitachi 7200RPM
PSU
Gambird 700W
RAM
4Gb DDR3
Video card
Sapphire 6770 1Gb GDDR5
Mouse
Gigabyte 6800
Keyboard
Diana
Audio
Lampashko (prodavam ako ima zainteresirani)
Monitor
Belinea
OS
XP; Vista; 7
членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно