Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

mdeni

senior
24 септември 2012
6.096
6.040
Поко нема амолед и нема камера. Затоа е и таа цена.

Штета. Да имаше амолед и стабилизација на камера ќе беше топ макар и да беше нешто поскап од сега.

Штета.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.183
16.292
Ама ОП6 нема батерија, што за мене е многу битно а за нив е голем срам у 2019-та година.
Што рече @Sharlovski , мене MIUI ме бендисува, навикнат сум и работи одлично.
Каде се продава ОП6 кај нас и колку пари е?

mdeni

senior
24 септември 2012
6.096
6.040
Токму така. Срам е. Голем. Сакаат да замачкаат очи со брзото полнење.

cipiripi

hello world
7 септември 2010
334
321
Ама ОП6 нема батерија, што за мене е многу битно а за нив е голем срам у 2019-та година.
Не е битна (толку) бројката на батерија (Mah), туку и како се покажува во реални услови.
Сигурен сум дека 3400 на ОП6, повеќе држат од 4000 на Xiaomi. Па Xiaomi никако да го среди standby drainage со години уназад.

Споредба со С8 со ОП6 , 3000 вс 3400мах, нели 10% е разлика во капацитет, а во реални и исти услови на користење, Оп6 ми има (држи) двојно повеќе батерија т.е. во бројки да го претвориме мојот случај, е како да се 3000 вс 6000 Мах, С8 вс Оп6.

Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk

mdeni

senior
24 септември 2012
6.096
6.040
Самсунг си е посебен случај со батеријата.

Може да држи феноменално, може и да е решо во џеб со 3 саата стендбај се на се, може и да е на средина.

Шаоми обично се многу добри со менаџмент и бајаги блиску до максимумот како ОП6. Нема шанси оп6 да надјача поко.

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Околу тоа каде се продава ОП6.
Јас го видов во Мобеликс, а слушнав и дека и Мејкер и Фрозекс носеле по некое парче.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448
Мејкерот мислам дека батали ОП. Само Шаоми носи стрикно на операторите.

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Имате прочитано нешто во врска со Миуи 10 Глобален стабилен за Редми 4 про?

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647

Друже ова твоето може да се протолкува како:

- „Имам буџет 3000Евра максимум за кола. Планирам да земам Форд Фиеста.“
(ти) - „Батали Фиеста, земи си Мерцедес."

сериозно со некои констатации и компарации забегуваш на моменти.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.183
16.292
Не е битна (толку) бројката на батерија (Mah), туку и како се покажува во реални услови.
Сигурен сум дека 3400 на ОП6, повеќе држат од 4000 на Xiaomi. Па Xiaomi никако да го среди standby drainage со години уназад.

Миииислам дека не си во право.
Последниве 3 шаоми што ги имам никаков дреиниџ нема. Преку ноќ губам само два до три проценти батерија. Имам комотни 2 цели дена батерија и тоа со постојано чепкање.

На пример Huawei P20 Lite колегава зема со 3000 батерија, ни под разно нема теорија да издржи два дена и тоа со штедење. Со неговиот начин на користење, вадење од џеб 10 пати на ден, Шаомито би издржало три дена комотно.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com

Споредба со С8 со ОП6 , 3000 вс 3400мах, нели 10% е разлика во капацитет, а во реални и исти услови на користење, Оп6 ми има (држи) двојно повеќе батерија т.е. во бројки да го претвориме мојот случај, е како да се 3000 вс 6000 Мах, С8 вс Оп6.

Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk

На кој телефон имало „standby drainage“? Се се ама некој да се пожали на батерија од шаоми....

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448
На кој телефон имало „standby drainage“? Се се ама некој да се пожали на батерија од шаоми....
Еве ти жив пример. Редми Про знаеше да лапне по 10-15% за неколку часа. Толку неоптимизиран чипсет, немам видено подоцна. Катастрофа. Изгледа баш затоа Шаоми одлучија да не користат повеќе Медиатек чипсет (освен редми 6 )

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Еве ти жив пример. Редми Про знаеше да лапне по 10-15% за неколку часа. Толку неоптимизиран чипсет, немам видено подоцна. Катастрофа. Изгледа баш затоа Шаоми одлучија да не користат повеќе Медиатек чипсет (освен редми 6 )
За Редми про конкретно 100% ти е на место моабетов, посебно ако го користиш со 2 сим картички. А и Медиатек процесор воопшто несакам од повеќе причини веќе образложени погоре. Така да Снапдрагон и Шаоми се добитна комбинација за перформанси, опенсорс софтвер, кастом ромови и батерија.

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
И Редми 3 на МИУИ знаеше преку ноќ да исцица 10-15% батерија. Еден апдејт ќе беше топ, друг ќе цицаше батерија како лудо. Па затоа му имав ставено Lineage и еве го до ден денес топ си работи :)
Можеби бил привремен дефектен ром.

9 август 2018
1.172
477
Хахаха жити све.
OnePlus веќе не се тие што беа.
И они по патот на Apple тргнаа за жал.
Веќе OnePlus не е тој евтин бренд кој што сите го знаевме.
OP6T нема да има џек за слушалки, и со трагањето на тоа многу репутација и корисници ќе изгубат. Едноставно не вреди.
Optical In - Display Fingerprint Scanner а не Ultrasonic.
Долниот chin (Долната Рамка) неможеа да го тргнат демек скапа работа било. IP Water & Dust Resistance исто така скапа работа било. 600 USD$, и пак и со тргање на џекот за слушалки 3,700mAh батерија, а не минимум 4,000.
Погледнете ги Samsung и Xiaomi. 4,000mAh батерија на телефон од 300USD$, Џек за слушалки, слог за Micro SD картица.
А каде се OnePlus, никогаш нит имале скот за Micro SD картица.
Samsung нуди и IP 68 рејтинг, и тоа дури уште од S7. А OnePlus неможат.
Можеле Xiaomi, Samsung и други компании, можат и OnePlus ама нејќат.
Тотално не вреди да зимаш нит OnePlus 6,нит 6T.
Едино добро е што имаат добра поддршка за исечоци на екранот, и чист систем, а за другото дури имаат да се покажат колку ќе отидат у минус.
Според мене OnePlus 5T беше последниот најдобар OnePlus уред. Од тогаш со OnePlus 6 кога почнаа со исечокот, знаев дека ќе тргне работата наопаку, како што не треба. А и плус и цената оди нагоре.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448
Чекај малку. Тој исечок во 6Т ке биде минимален што речиси и нема да се забележува. Аудио џекот само прашање на време е кога сите ке го исфрлат. Едкоставно на некоја технологија му дошол крајот и време е да се замени со друга подобра во овој случај. Трето се шпекулира дека 6Т ке има и слот за картица. Колку е точно ке видиме. За ИП рејтингот не коментирам зошто го немаат. Веројатно да добијат на цена. Четврто можеби оптичкиот читач за отисок ке биде подобар и попрецизен. Коростев ултрасоничен на Ми5s и не беше баш прецизен. Затоа сум скептик кога ке се спомне ултрасоничен читач.

goran_oh

user
26 април 2013
1.468
1.223
Ohrid
Хахаха жити све.
OnePlus веќе не се тие што беа.
И они по патот на Apple тргнаа за жал.
Веќе OnePlus не е тој евтин бренд кој што сите го знаевме.
OP6T нема да има џек за слушалки, и со трагањето на тоа многу репутација и корисници ќе изгубат. Едноставно не вреди.
Optical In - Display Fingerprint Scanner а не Ultrasonic.
Долниот chin (Долната Рамка) неможеа да го тргнат демек скапа работа било. IP Water & Dust Resistance исто така скапа работа било. 600 USD$, и пак и со тргање на џекот за слушалки 3,700mAh батерија, а не минимум 4,000.
Погледнете ги Samsung и Xiaomi. 4,000mAh батерија на телефон од 300USD$, Џек за слушалки, слог за Micro SD картица.
А каде се OnePlus, никогаш нит имале скот за Micro SD картица.
Samsung нуди и IP 68 рејтинг, и тоа дури уште од S7. А OnePlus неможат.
Можеле Xiaomi, Samsung и други компании, можат и OnePlus ама нејќат.
Тотално не вреди да зимаш нит OnePlus 6,нит 6T.
Едино добро е што имаат добра поддршка за исечоци на екранот, и чист систем, а за другото дури имаат да се покажат колку ќе отидат у минус.
Според мене OnePlus 5T беше последниот најдобар OnePlus уред. Од тогаш со OnePlus 6 кога почнаа со исечокот, знаев дека ќе тргне работата наопаку, како што не треба. А и плус и цената оди нагоре.
Абе друже да те прашам јас нешто тебе,имаш ти користено one plus телефон па што викаш дека не вреди и не добар за парите?

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

ит маркет

На врв Дно