Не е битна (толку) бројката на батерија (Mah), туку и како се покажува во реални услови.Ама ОП6 нема батерија, што за мене е многу битно а за нив е голем срам у 2019-та година.
Што рече @Sharlovski , мене MIUI ме бендисува, навикнат сум и работи одлично.
Каде се продава ОП6 кај нас и колку пари е?
Околу тоа каде се продава ОП6.Ама ОП6 нема батерија, што за мене е многу битно а за нив е голем срам у 2019-та година.
Што рече @Sharlovski , мене MIUI ме бендисува, навикнат сум и работи одлично.
Каде се продава ОП6 кај нас и колку пари е?
Ете можност плус за купување на ОП6
даИмате прочитано нешто во врска со Миуи 10 Глобален стабилен за Редми 4 про?
Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
Хммм значи трајно да се префрлам на еу ром.да
нема да го добие никогаш
xD
се шалев, не знамХммм значи трајно да се префрлам на еу ром.
OP6/T лапај.
Не е битна (толку) бројката на батерија (Mah), туку и како се покажува во реални услови.
Сигурен сум дека 3400 на ОП6, повеќе држат од 4000 на Xiaomi. Па Xiaomi никако да го среди standby drainage со години уназад.
Да, во мобеликс има.Околу тоа каде се продава ОП6.
Јас го видов во Мобеликс, а слушнав и дека и Мејкер и Фрозекс носеле по некое парче.
Не е битна (толку) бројката на батерија (Mah), туку и како се покажува во реални услови.
Сигурен сум дека 3400 на ОП6, повеќе држат од 4000 на Xiaomi. Па Xiaomi никако да го среди standby drainage со години уназад.
Споредба со С8 со ОП6 , 3000 вс 3400мах, нели 10% е разлика во капацитет, а во реални и исти услови на користење, Оп6 ми има (држи) двојно повеќе батерија т.е. во бројки да го претвориме мојот случај, е како да се 3000 вс 6000 Мах, С8 вс Оп6.
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
Еве ти жив пример. Редми Про знаеше да лапне по 10-15% за неколку часа. Толку неоптимизиран чипсет, немам видено подоцна. Катастрофа. Изгледа баш затоа Шаоми одлучија да не користат повеќе Медиатек чипсет (освен редми 6 )На кој телефон имало „standby drainage“? Се се ама некој да се пожали на батерија од шаоми....
За Редми про конкретно 100% ти е на место моабетов, посебно ако го користиш со 2 сим картички. А и Медиатек процесор воопшто несакам од повеќе причини веќе образложени погоре. Така да Снапдрагон и Шаоми се добитна комбинација за перформанси, опенсорс софтвер, кастом ромови и батерија.Еве ти жив пример. Редми Про знаеше да лапне по 10-15% за неколку часа. Толку неоптимизиран чипсет, немам видено подоцна. Катастрофа. Изгледа баш затоа Шаоми одлучија да не користат повеќе Медиатек чипсет (освен редми 6 )
Можеби бил привремен дефектен ром.И Редми 3 на МИУИ знаеше преку ноќ да исцица 10-15% батерија. Еден апдејт ќе беше топ, друг ќе цицаше батерија како лудо. Па затоа му имав ставено Lineage и еве го до ден денес топ си работи![]()
Хахаха жити све.OP6/T лапај.
Абе друже да те прашам јас нешто тебе,имаш ти користено one plus телефон па што викаш дека не вреди и не добар за парите?Хахаха жити све.
OnePlus веќе не се тие што беа.
И они по патот на Apple тргнаа за жал.
Веќе OnePlus не е тој евтин бренд кој што сите го знаевме.
OP6T нема да има џек за слушалки, и со трагањето на тоа многу репутација и корисници ќе изгубат. Едноставно не вреди.
Optical In - Display Fingerprint Scanner а не Ultrasonic.
Долниот chin (Долната Рамка) неможеа да го тргнат демек скапа работа било. IP Water & Dust Resistance исто така скапа работа било. 600 USD$, и пак и со тргање на џекот за слушалки 3,700mAh батерија, а не минимум 4,000.
Погледнете ги Samsung и Xiaomi. 4,000mAh батерија на телефон од 300USD$, Џек за слушалки, слог за Micro SD картица.
А каде се OnePlus, никогаш нит имале скот за Micro SD картица.
Samsung нуди и IP 68 рејтинг, и тоа дури уште од S7. А OnePlus неможат.
Можеле Xiaomi, Samsung и други компании, можат и OnePlus ама нејќат.
Тотално не вреди да зимаш нит OnePlus 6,нит 6T.
Едино добро е што имаат добра поддршка за исечоци на екранот, и чист систем, а за другото дури имаат да се покажат колку ќе отидат у минус.
Според мене OnePlus 5T беше последниот најдобар OnePlus уред. Од тогаш со OnePlus 6 кога почнаа со исечокот, знаев дека ќе тргне работата наопаку, како што не треба. А и плус и цената оди нагоре.
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM BANANA switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M4
15.770,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 BLACK (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A1
4.030,00 ден
Бесплатна достава
GAMING CHAIR CORSAIR TC100 RELAXED FABRIC, 120KG MAX, Black/Grey, CF-9010052-WW
17.220,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X15 CM - KM02 COSMETIC BAG, BLACK
1.460,00 ден
Бесплатна достава
PLAYING CARDS PALADONE STRANGER THINGS 5
790,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 DEX (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches), Pink, 910-007373
9.950,00 ден