Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Кој антивирус го користите

Кој антивирус го користите?

• Nod 32

Гласови: 131 28,1%
  • McAfee

Гласови: 8 1,7%
  • Kaspersky

Гласови: 93 19,9%
  • BitDefender

Гласови: 39 8,4%
  • Zone Alarm antivirus

Гласови: 8 1,7%
  • AVG

Гласови: 38 8,1%
  • Avira

Гласови: 43 9,2%
  • Norton

Гласови: 27 5,8%
  • Некој друг (наведете кој)

Гласови: 80 17,1%

• Вкупно гласале
    467

RFox

hello world
13 септември 2008
380
31
Па и мене ме чудеше како не фати толку време вирус без АВ:zbunet3: зашто обично се пуштам ли ја на интернет и не работи ли АВот почуваат проблеми

Stefan.Taz

hello world
30 април 2008
285
43
Куманово
www.lookup.mk
Stefan.Taz's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-760 Processor (8M Cache, 2.80 GHz) | DeepCool GamerStorm Gabriel
Motherboard
Asus P7P55 LX
Storage
HDD
RAM
10 GB
Video card
ATI Radeon™ HD 5570 Graphics - AMD
Mouse
NEOCOM
Keyboard
China, Made by 2001
Audio
Zvucnici
Monitor
Philips
OS
Win7
имав avg на едниот компјутер, а на лап-топ ставив nod 32 3. По извесно време од пола сат avg-то го заменив со nod. Не дека avg не ваља али ова некако боље е :bravo:

AntonioJ

read-only
17 февруари 2009
17
2
Користам KIS, сметам дека има јака заштита. А што се однесува до NOD32 не се ни приметува дека го имаш инсталирано, али колку толку спасува компјутери со слаба конфигурација.

Luidgi

lurker
24 февруари 2008
854
938
ESET NOD32 на доста јака конфигурација :))))

Иначе задоволен сум, одма го најде тројан тест фајлот. :muahaha:

XAKEP

read-only
19 февруари 2009
38
8
XAKEP's setup  
Processor & Cooler
i7-4710HQ
Storage
Samsung SSD 860 EVO 500GB + 1TB Toshiba
RAM
16GB
Video card
Radeon R9 M265X + Intel HD 4600
Mouse
A4 Tech Bloody R80
OS
Windows 10 Pro
Моментално сум на Avira.

ernesto

hello world
8 април 2008
175
10
Kumanovo
ernesto's setup  
Processor & Cooler
Intel (R) Core (TM) i3-5005U CPU @ 2.00GHz
Storage
1 TB
RAM
4 GB
Video card
Intel
Mouse
Gembird
OS
Windows 10
До сега (до вчера) го користев AVG 8.0 и од вчера инсталирав Avast 4.8 Professional за да го пробам да видам што е и каков е, ама според постовите од форумов и од други форуми се решавам да го инсталирам Kaspersky Internet Security 7 па ке видам како ке биде :rolleyes:

trakilaki

user
15 мај 2008
1.084
18
ИНФОРМАЦИЈА

Очекувајте наскоро(по CeBIT - Hannover) Авира и нејзините продукти да се продаваат во Македонија(Скопје)...... Во една од реномираните ИТ фирми:bravo:

filipvselena

poweruser
7 април 2007
2.934
193
ИНФОРМАЦИЈА

Очекувајте наскоро(по CeBIT - Hannover) Авира и нејзините продукти да се продаваат во Македонија(Скопје)...... Во една од реномираните ИТ фирми:bravo:

WOW време беше за ваков чекор:bravo:.Знам дека е рано но се знаат ли цените нешто?

Powerslave

read-only
23 февруари 2009
8
0
BitDefender all the way.....

Имам користено во изминативе 10 години повеќе АВ програми, и тоа: Kaspersky, ESET NOD32, Panda, AVG, McAfee.....

Па така се одлучив за NOD32, којшто го користев во изминативе 2-3 години, и бев презадоволен, но кон крајот на 2008 почна да покажува слабости и морав да барам чаре/совет од поискусно и постручно лице од мене.

Па така помеѓу Norton и BitDefender, коишто впрочем се меѓу моментално 3те најдобри АВ програми, се одлучив да купам BitDefender Total Security 2009:bravoska: па така сега сум далеку позадоволен од што бев претходно со NOD32.

Но доколку во иднина BitDefender-от изненадно покаже слабости, тогаш без двоумење го менувам за Symantec Norton :bravo:.

fuUuUzZzZy

poweruser
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
Но доколку во иднина BitDefender-от изненадно покаже слабости, тогаш без двоумење го менувам за Symantec Norton :bravo:.

Не очекувај таква промена од BitDefender во иднина. Незнам од која верзија го користиш, но статистички гледано од 9 па наваму, BitDefender станува се помоќен, за разлика од Kaspersky каде што седмицата за тоа време беше повеќе од добра за тогашните вируси, но во сооднос денешниве вируси со денешнава Kaspersky, дефинитивно вирусите водат.

Единствено што ме плаши се претензиите со ресурси од страна на BitDefender. Реално си ја извршува работата за тие ресурси, но сепак би можел да е малку по скромен.

9-ката беше стандарден со ресурси. Само кога скенираше малку ја забавуваше работата на системот. 10-ката беше најскромен од сите BitDefender излезени до сега. Сеуште го редам на компјутери со слаби перформанси.
BitDefender 2008 претставува најголемиот потрошуваш од низата, а додека 2009 повторно си бара ресурси, но малку поскромно од предходната верзија.

Во секој случај BitDefender 4 ever.

Powerslave

read-only
23 февруари 2009
8
0
Не очекувај таква промена од BitDefender во иднина. Незнам од која верзија го користиш, но статистички гледано од 9 па наваму, BitDefender станува се помоќен, за разлика од Kaspersky каде што седмицата за тоа време беше повеќе од добра за тогашните вируси, но во сооднос денешниве вируси со денешнава Kaspersky, дефинитивно вирусите водат.

Единствено што ме плаши се претензиите со ресурси од страна на BitDefender. Реално си ја извршува работата за тие ресурси, но сепак би можел да е малку по скромен.

9-ката беше стандарден со ресурси. Само кога скенираше малку ја забавуваше работата на системот. 10-ката беше најскромен од сите BitDefender излезени до сега. Сеуште го редам на компјутери со слаби перформанси.
BitDefender 2008 претставува најголемиот потрошуваш од низата, а додека 2009 повторно си бара ресурси, но малку поскромно од предходната верзија.

Во секој случај BitDefender 4 ever.

Користам BitDefender Total Security 2009 :). Кога скенирам со АВ програмот, не го преоптоварувам системот со други непотребни процеси...

Најчесто пред спиење го пуштам да скенира (пошто max. 2-3 пати месечно го гасам лап-топот:LOL:)...., или пак дури сум afk, и така избегнувам потенцијално успорување. :)

Иначе нормално дека очекувам се помоќен да станува BitDefender-от, но чисто хипотетички, доколку не постоеше Defender-от, би користел без сомнеж Symantec Norton.
-Македонски Телеком го користи Norton-от, а и од познаници и други јаки фирми во МК има слушано само позитивни мислења за него... (+ рецензиите по PC магазини зборат све во суперлатив...) :bravo:

trakilaki

user
15 мај 2008
1.084
18
Па така помеѓу Norton и BitDefender, коишто впрочем се меѓу моментално 3те најдобри АВ програми, се одлучив да купам BitDefender Total Security 2009:bravoska: па така сега сум далеку позадоволен од што бев претходно со NOD32.

Пошто рече дека се меѓу 3-те најдобри (што не е точно ... Norton е очаен) зошто не го избра најдобриот од тие три .... Avira AntiVir? :)

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.112
305
www.gorjan.rocks
@trakilaki и сите остали
Нека не се претвори темава во „Овој АВ е најбоље :bravoska: „. Такви теми се бескорисни. Едноставно наведете кој АВ го користите, и зошто баш тој сте го одбрале, кои карактеристики ги има тој, а ги немаат другите.

trakilaki

user
15 мај 2008
1.084
18
@trakilaki и сите остали
Нека не се претвори темава во „Овој АВ е најбоље :bravoska: „. Такви теми се бескорисни. Едноставно наведете кој АВ го користите, и зошто баш тој сте го одбрале, кои карактеристики ги има тој, а ги немаат другите.

Претпоставувам се пријави за модератор.......и сега малку вежбаш:D
Шала:bravo:

Powerslave

read-only
23 февруари 2009
8
0
Пошто рече дека се меѓу 3-те најдобри (што не е точно ... Norton е очаен) зошто не го избра најдобриот од тие три .... Avira AntiVir? :)

Оди кажи им го тоа во Телеком :). Не се сигурно мутави да одберат лош АВ за цела фирма (кога имаат безмалку неограничени сретства (читај пари) на располагање)! :LOL:

П.С. Иначе понекогаш и пиратските верзии не функционираат како што треба (не се ажурираат доволно често, заклучени им се некои опции/функционалности...) заради х причини, па така корисниците доаѓааат до погрешни заклучоци базирани врз перформанси на програм за којшто не дале ниту 1 денар од својот џеб! (зборам општо, не лично за тебе)
smiley2.gif

Но, секој за себе си знае што е најдобро, јас само се произјаснив за прашањето на темава, со причините зошто користам баш тоа што користам :D

trakilaki

user
15 мај 2008
1.084
18
Оди кажи им го тоа во Телеком :). Не се сигурно мутави да одберат лош АВ за цела фирма (кога имаат безмалку неограничени сретства (читај пари) на располагање)! :LOL:

Друже си слушнал што е тоа тендер?
Или пак што е тоа реклама?

Тој што ќе понуди највеќе пари добија све.:p
А не тој што е најдобар.

А телеком од што многу знаат .... затоа имаат волку многу проблеми.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно