Ibrakadabra
hello world
Ај да не навлегуваме, глеам мудруваш многу...
ИНФОРМАЦИЈА
Очекувајте наскоро(по CeBIT - Hannover) Авира и нејзините продукти да се продаваат во Македонија(Скопје)...... Во една од реномираните ИТ фирми:bravo:
Но доколку во иднина BitDefender-от изненадно покаже слабости, тогаш без двоумење го менувам за Symantec Norton :bravo:.
Не очекувај таква промена од BitDefender во иднина. Незнам од која верзија го користиш, но статистички гледано од 9 па наваму, BitDefender станува се помоќен, за разлика од Kaspersky каде што седмицата за тоа време беше повеќе од добра за тогашните вируси, но во сооднос денешниве вируси со денешнава Kaspersky, дефинитивно вирусите водат.
Единствено што ме плаши се претензиите со ресурси од страна на BitDefender. Реално си ја извршува работата за тие ресурси, но сепак би можел да е малку по скромен.
9-ката беше стандарден со ресурси. Само кога скенираше малку ја забавуваше работата на системот. 10-ката беше најскромен од сите BitDefender излезени до сега. Сеуште го редам на компјутери со слаби перформанси.
BitDefender 2008 претставува најголемиот потрошуваш од низата, а додека 2009 повторно си бара ресурси, но малку поскромно од предходната верзија.
Во секој случај BitDefender 4 ever.
Па така помеѓу Norton и BitDefender, коишто впрочем се меѓу моментално 3те најдобри АВ програми, се одлучив да купам BitDefender Total Security 2009:bravoska: па така сега сум далеку позадоволен од што бев претходно со NOD32.
@trakilaki и сите остали
Нека не се претвори темава во „Овој АВ е најбоље :bravoska: „. Такви теми се бескорисни. Едноставно наведете кој АВ го користите, и зошто баш тој сте го одбрале, кои карактеристики ги има тој, а ги немаат другите.
Пошто рече дека се меѓу 3-те најдобри (што не е точно ... Norton е очаен) зошто не го избра најдобриот од тие три .... Avira AntiVir?![]()
Оди кажи им го тоа во Телеком. Не се сигурно мутави да одберат лош АВ за цела фирма (кога имаат безмалку неограничени сретства (читај пари) на располагање)!
![]()