Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Кога би бил твој IT.mk....

Маша

user
24 април 2007
1.053
2.830
Би објаснал некаде зошто Жирафа темата е затворена.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.810
4.526
Неготино
Фала. Работам support 3 години и за нешто вакво кога се затвара една работа и се отвара на друго место оставаме во поранешното инфо што се случило и линк до новата работа.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Фала. Работам support 3 години и за нешто вакво кога се затвара една работа и се отвара на друго место оставаме во поранешното инфо што се случило и линк до новата работа.

Тоа беше кога на модераторите не им се модерираше, па место добра тема со дискусија за највозбудливиот нов играч на пазарот да ја исчистат од глупи муабети - они ја бапнаа во офтопик со цел да не се замараат. После сфатија дека сите продолжуваат сами да ја наоѓаат во офтопик и да дискутираат, а може и на некои од нив им се нарачувало нешто од Жирафа, па ајде да ја вратиме како нормална тема. Само пак не им се чистело мислења, па затоа ја утепаа таа старата со десетици искуства на нарачки, па отворивме нова со 0 мислења.

Ако не им се модерира, нека не модерираат. Јас сум бил модератор порано и никогаш повеќе нема да го правам тоа, ама ако некој се нафати треба да си ја работи работава нели? Особено сега што имаат гратис 1337 членство за нивниот труд.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.340
5.366
Скопје
hackitfree.github.io
Тоа беше кога на модераторите не им се модерираше, па место добра тема со дискусија за највозбудливиот нов играч на пазарот да ја исчистат од глупи муабети - они ја бапнаа во офтопик со цел да не се замараат. После сфатија дека сите продолжуваат сами да ја наоѓаат во офтопик и да дискутираат, а може и на некои од нив им се нарачувало нешто од Жирафа, па ајде да ја вратиме како нормална тема. Само пак не им се чистело мислења, па затоа ја утепаа таа старата со десетици искуства на нарачки, па отворивме нова со 0 мислења.

Ако не им се модерира, нека не модерираат. Јас сум бил модератор порано и никогаш повеќе нема да го правам тоа, ама ако некој се нафати треба да си ја работи работава нели? Особено сега што имаат гратис 1337 членство за нивниот труд.
Глупи муабет и офтопик мислења секогаш ќе има - без разлика колку да внимаваме на тоа - сепак некогаш ти е расположението такво да се пошегуваш малку - а јас мислам добро е тоа да сме опуштени во изразувањето. Некој едноставно е таков и „толку му фаќа црпката„ па не значи дека треба да го омаловажуваме и казнуваме - туку да го прифатиме каков што е или евентуално да го поправиме, Злобни коментари апсолутно треба да се чистат и санкционираат - ама тие што се малку „послободни„ - нема потреба . И тие коментари придонесуваат да се чувствуваме послободни и прифатени !
А наместо тоа се воведуваат некои строги режими кои најискрено ме прават да не реагирам и постирам мислење . На крај краеви не сум овде само да прочитам огласи и само тоа што мене ми треба во моментот, туку и за да помогнам со совет и да се дружам !
Далеку од тоа дека не ги почитувам правилата на форумот и дека не сакам да се подобри квалитетот - ама не може да очекуваме да биде ова збирка на докторски дисертации и магистрати.

Последна промена:

toshex

the fool
18 септември 2013
6.608
8.255
Мелмак
Да беше мој форумот у скроз друга насока ќе идеа правилата а не да рушат и спречуваат дискусии, па макар и зезања и офтопик. Ама ете си знаат големи се.

I have spoken.

Сум кажал што сум кажал и стварно така излезе. Од тогаш до сеа скоро ич немам интерес за дискусии пошо знам дека има шанси некој модератор да цепидлачи. Ако имате приметено драстично ми е опадната дискусијата. Не знам дали е случај само со мене, во кој шо случај океј валјда јас сум outlier и се супер форумот ќе цвета.

Но ако и други членови се осеќаат исто пак се враќаме на тоа шо го кажав: да беше мој форумов ќе си ставев прст на чело што е корисно за ФОРУМ и за ДИСКУСИЈА а што е пукање во своја нога.

Не знам дали после банирањето на мене и други членови се банирани на по недела дена, мене без опомена а ставија као опомени после тоа - но знам дека офтопикот е ист ко порано и ако си ги следат своите правила 80% од активните членови треба да се банирани на некој период моментално пошо иделе офтопик.

Ако правилата диктираат 80% од тоа што се дискутира да се стиши и членовите кои дискутираат да се казнети - тоа не звучи ко добар форум нели?

Последна промена:

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.761
3.467
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Пошто почнаа и офтопик теми за теми како што е со жирафата, би направил опција да може custom да се додаде линкче до офтопик темата за таа тема, за полесно да може да се најде. Од прилика тука да стои, па така да некој кога ќе види нешто на главната тема, да може да пише во офтопик темата.
1649424280691.png

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.653
6.941
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Сега има: тема за дискусија околу Жирафа50, тема за добри зделки од Жирафа50, офтопик тема за дискусија околу Жирафа50 и офтопик тема за добри зделки од Жирафа50.. :unsure:

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Дечки, дајте стварно со темиве не знам што напраивте.
Погледнете го атачментот 112157

И тоа оваа кај што ни ги преместуваат мислењава е затворена. Ефективно модерирање, сега со темиве не се знае кој пие, кој плаќа.

Еве јас ќе олеснам да се скрати една од темиве - таа за добри зделки е само копирање на дневни зделки од Инстаграм. Затворете ја темата, бришете ги сите мислења и пишете го следното во READ ONLY:
Gjirafa50 е нова онлајн продавница која нуди дневни зделки на производи. Сите дневни зделки може да ги видите на нивниот Instagram профил.
Ако нема дискусија за зделките, тогаш нема ни поента посебна тема за зделки од Жирафа - нека има општи хардверски зделки во МК и надвор.
Мислењето е автоматски споено:

Сега има: тема за дискусија околу Жирафа50, тема за добри зделки од Жирафа50, офтопик тема за дискусија околу Жирафа50 и офтопик тема за добри зделки од Жирафа50.. :unsure:

Се чека сега нов наплив на теми:
  • Instagram story зделки од Жирафа (ЧИТАЈ ПРВ ПОСТ)
  • Што се подновивте од Жирафа по регулар цена
  • Што се подновивте од Жирафа со попуст
  • Офтопик мислења од Што се подновивте од Жирафа
  • Искуства од нарачки со жирафа преку ЕЛС
  • Искуства од нарачки со жирафа преку Фалкон
  • Офтопик мислења од нарачки со жирафа преку Фалкон/ЕЛС (ај една тема овде нема смисла да делиме)
  • Добри зделки на графички карти од Жирафа
  • Офтопик мислења од Добри зделки на графички карти од жирафа

Lokomotiva

hello world
10 јуни 2018
212
117
Bi stavil opcija toolbarot od gore da bide fiksen na ekranot, a ne da treba so strelkive celo vreme da gi vozam gore dole site postovi :cool:

giphy.gif

D

Администратор
31 март 2007
4.129
4.335
www.aqtos.com
Со оглед на популарноста прикажана преку број на теми, спомнувања и активност која Gjirafa50 ја доби, направена е една финална промена на оваа тематика, отворен е подфорум за Gjirafa50 во форумот Македонски ИТ продавници.

Дополнително, подфорумите за останатите македонски ИТ продавници се извадени на прво ниво во форумот МК ИТ продавници, наместо во Генерална дискусија како што беа до сега. IT.mk | Форум

Ако сметате дека треба да се отворат теми и за други релевантни ИТ продавници shoot.

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.573
1.062
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
Би ги организирал огласите за продажба во неколку подгрупи, би забранил празен бамп доколку не е измена на цена мин 5% и нормално не би ги прикажувал бампојте во нови мислења... Секој асален кога купува моит да пребара во соодветна група што му требат пошто сигурно а и подобро да не купува импулсивно...

Sent using Tapatalk

StefanPetrov

lurker
5 април 2016
527
939
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
12700F / Arctic Liquid Freezer II 240
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
1TB Firecuda 520 SSD / 500GB Kioxia Exceria SSD / 1TB WD HDD
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
32GB G.Skill Aegis 3200 MHz
Video card
EVGA 3080 FTW3 Ultra 10GB
Case
Modecom Volcano Amirani White
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Cooler Master MK730 Brown Switches
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu
Би средил проблемот со синхронизација на акаунтите оти гледам уште луѓе имаат проблем и мака со тоа и не можат да го користат форумот, вклучувајќи ме и мене од другиот акаунт. Морав да го користам овај од таа причина.

toplel

user
18 август 2016
1.061
1.546
Bi stavil opcija toolbarot od gore da bide fiksen na ekranot, a ne da treba so strelkive celo vreme da gi vozam gore dole site postovi :cool:

200w.webp
Имав сличен предлог, само што беше да биде вертикално лево кај што е празниот простор. Тука да имаме Home page, профил, пораки, пребарувач и команда за оди инстант најгоре е доволно.

Lokomotiva

hello world
10 јуни 2018
212
117
Имав сличен предлог, само што беше да биде вертикално лево кај што е празниот простор. Тука да имаме Home page, профил, пораки, пребарувач и команда за оди инстант најгоре е доволно.
Kje go sredi Dejan, seedno dali levo ili gore ;) Pozdrav.

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.967
6.065
Skopje
Постои ли начин да забранам челенови со 0 мислења да ми пишуваат по приватни пораки? Се зачленуваат со јасна намера да уловат ефтин храдвер, што го сметам за крајно иритирачко.

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.573
1.062
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
Би го освежувал постот дури и ако е припоено мислење, поради тоа што можеби внесува нова идеја во разговорот...
не секоја конструкција е и продажба, а секоја продажба не е конструкција...

Bate Sase

Баниран/a
27 мај 2021
638
826
Недојдија
Би пишал објаснување, причина на отварачот на огласот зашто се затвара неговиот оглас кога огласувачот не кажал дека продуктот е продаден или се повлекува од продажба! Фала, чао.

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.613
1.564
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
i5-2500K Quad 3.3GHz LGA 1155 6MB + Cooler Deepcool Gammaxx 200
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
WD 1ТB SATA3 Caviar Black 7200rpm 64MB + SSD 2.5" Samsung 850 Evo 250GB
PSU
460W Gigabyte Superb Real Power
RAM
2x4GB DDR3 1866Mhz Kingston CL11 HyperX Genesis
Video card
Sapphire ATI PCX R9 270X 2GB GDDR5
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
Dell UltraSharp U2311H 23" e-IPS
OS
Win 8.1
@Bate Sase извадок од IT.mk Огласник [change log, информации, забелешки]
Објавувањето огласи е бесплатно и секој оглас ќе биде валиден 60 дена. По истекот на овој период огласот автоматски се означува како завршен и не е возможно понатамошно менаџирање со истиот, доколку сакате да го излистате огласот пак - ќе треба да објавите нов оглас.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Би го тргнал копчето за повеќе опции ако веќе нема повеќе опции кога прегледувам оглас.

1657895130402.png

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.508
7.814
Скопје
www.facebook.com
Не може да се прикачуваат слики директ од мобилен пребарувач ( гугл хром ) со кликање на полето Прикачете фајлови, односно сликата воопшто не сака ни да се прикаче. Овоа е веќе овака 2-3 месеца . Претходно си функционираше.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.205
18.884
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech MX Master 4
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
I beg to differ! Си му тргнал ти привилегии на хромот да пристапува до слики во телефонот.
85281BC8-2269-4549-80D3-25D5E4088886.jpeg

членови онлајн
мислења
теми
членови

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно