Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Каде можам да купам добра, не профи штрафилица

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.879
5.590
ке пукнеш од хејт друже :)
Немам ама баш никаква причина за хејт. Освен што ме нервираат глупи образложенија и рибарски приказни од пред кооперација кога пробува некој да ми ги продава.
Еве ај ти со не хејт одговори му на дечкото и објасни му зошто е тоа така само кај нас?

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

chroot

lurker
12 ноември 2021
781
1.114
Скопје
Еве јас не хејтам, ама стварно лошо е за бизнисот да не можеш да нарачаш онлајн, а да не збориме да не знаеш цена кога живееме во ера каде информацијата е најбитна, а уште побитно да ја добиеш брзо.

Навистина би било добро да си креирате ценовник, освен ако имате политика на дневно менување на цени па да ви претставува голема обврска да правите нов ценовник.

BESKO

hello world
9 јуни 2015
278
413
Еве јас не хејтам, ама стварно лошо е за бизнисот да не можеш да нарачаш онлајн, а да не збориме да не знаеш цена кога живееме во ера каде информацијата е најбитна, а уште побитно да ја добиеш брзо.

Навистина би било добро да си креирате ценовник, освен ако имате политика на дневно менување на цени па да ви претставува голема обврска да правите нов ценовник.
во тек е изработка на web страната, за 10 дена макс ке може сите артикли да се проверат цена итн итн.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.879
5.590
во тек е изработка на web страната, за 10 дена макс ке може сите артикли да се проверат цена итн итн.
Аииики, а бизнис моделот што ми го објаснуваше овде пред некое време Уствари ја дека хејтам па изгледа затоа... Ако треба кажи ќе ти цитирам кај што викаше дека не треба веб страна, и ценовник онлајн, па дилери, па камо ли е-продавница скраја да е.
Не мора да одговориш, јас ова од хејт само така.

BESKO

hello world
9 јуни 2015
278
413
Аииики, а бизнис моделот што ми го објаснуваше овде пред некое време Уствари ја дека хејтам па изгледа затоа... Ако треба кажи ќе ти цитирам кај што викаше дека не треба веб страна, и ценовник онлајн, па дилери, па камо ли е-продавница скраја да е.
Не мора да одговориш, јас ова од хејт само така.

абе ја ти кажав, како што викаш ти така е.

BESKO

hello world
9 јуни 2015
278
413
@BESKO Со крипто мојт ли?
И до колку саат си на работа?
не можам да ти одговорам тука, бидејки овој хејтерот над тебе ке ме пријавува после HYHY. ај додека си тука објасни му малце како си поминал со нашата фирма ,услуга,квалитет и цена ? да му дадам материјал да не спие до сабајле од омраза

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.506
7.812
Скопје
www.facebook.com
Па ги имам скоро сите типови алати од пред 3 год земени, достава лично од тебе и пари на рака :D

Со ниеден алат досеа сум немал проблеми и сеуште ме служаат. А имам преку 30тина алати само од кај тебе купени. Плус тоа и батериските штрафилици од Тотал и Инкцо.

Цената си е ептен коректна а и ти како газда којшто си ги ценеш редовните купувачи :love:

StefanPetrov

lurker
5 април 2016
527
931
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
12700F / Arctic Liquid Freezer II 240
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
1TB Firecuda 520 SSD / 500GB Kioxia Exceria SSD / 1TB WD HDD
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
32GB G.Skill Aegis 3200 MHz
Video card
EVGA 3080 FTW3 Ultra 10GB
Case
Modecom Volcano Amirani White
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Cooler Master MK730 Brown Switches
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu
Ако е некој од Битола кај Шурбе има Ингко, и штрафилици и ударни.

Јас зедов 850Nm ударен, пуфка се прај. 11к денари со 2 х 5Аh батерии и полнач. Овај модел

А од Ефтинија Скопје пред 2 години зедов обична штрафилица 66Nm или така нешто, без проблем си тера уште и ја работам барем еднаш неделно.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.879
5.590
Те вовлече во тотално ирелевантен муабет. Тотално надвор од темата за која беше повикан, победен во дискусија и мора да навредува и шифта муабет.

fcwizard

hello world
26 март 2018
66
72
Ќе биде тоа одлично оти ние од помаливе градови немаме баш пристап до цел асортиман, btw можеш ли да ми кажеш дали го имате донесено некогаш или дали го имате на залиха столниов абрихтер/дихт од Ингко, кодот му е JAP15001.

JAP15001.jpg

dashbog

lurker
24 јуни 2008
575
817
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Професионалност на ниво. И да имав желба да купам нешто од Ингко, сега тотално ја изгубив.
Исто и јас.
Ќе отвори лидл ќе донесат парксајд, ќе имат конкуренција и нема да е како сега.

BESKO

hello world
9 јуни 2015
278
413
Да бидеме јасни , јас Форумот го користам за мој кејф, значи, јас не гледам да правам бизнис тука. На кого имам време да му помогнам,ке му помогнам на прва прилика, на кого немам време слободно нека иде во дуќанот да купува, COMBO.

А ако во COMBO не ве служат како што треба слободно пишете ми. се трудам што повише да има квалитет на услуга. ама сеа не значи да ми пишува некој , НЕ ЗНАЕЛО ДОБРО МАКЕДОНСКИ, кога ти треба нешто да завршиш работа , макар и Англиски ке зборам само за да се заврши работава како што треба.
1.Квалитет
2.Услуга
3.Цена

На пример има членови што ми се јавиа да им помогнам нешто што му требало информација,не сум можел во моментот да одговорам, и сум имал разбирање дека има луѓе што стварно ја разбират ситуацијата.

Професионалност на ниво. И да имав желба да купам нешто од Ингко, сега тотално ја изгубив.
тоа комплекси ,не беше за тебе,туку за членот погоре , што го има тоа стандарниот балкански хејт!

Исто и јас.
Ќе отвори лидл ќе донесат парксајд, ќе имат конкуренција и нема да е како сега.
Слободно нека отвори и Лидл и Мидл и Дидл , што повише има конкуренција толку подобро нели ? да не постоеше конкуренцијата Анхоч до сега ке имаше само еден дуќан у цела СМ. а не у секој град да има. Значи Конкуренцијата е Позитивна во секоја смисла. а реално на пример INGCO да ги имаше некоја друга фирма ,да сте сигурни дека нема да беа овие цени моментални, најмалце уште 30% поскапи ке беа. така да не се плашиме многу од конкуренцијата,бидејки се трудиме на највисоко ниво крајниот купувач да добие што повише за парите, тоа што другите го немат. нудиме НАЈДОБРА ЦЕНА,КВАЛИТЕТ,УСЛУГА , и најбитното за еден мајстор,ГАРАНЦИЈА!
Мислењето е автоматски споено:

Ќе биде тоа одлично оти ние од помаливе градови немаме баш пристап до цел асортиман, btw можеш ли да ми кажеш дали го имате донесено некогаш или дали го имате на залиха столниов абрихтер/дихт од Ингко, кодот му е JAP15001.

JAP15001.jpg
За жал вакво немаме нарачано , ама до крајот на годината ке се потрудиме да ја донесеме. Може би тогаш нема да ти треба, ама треба да ја имаме, ни сам не знам како ни избегнало овој артикал да не ја нарачаме. Фала за сугестијата

Vlecka

hello world
28 јуни 2013
462
247
Vlecka's setup  
Processor & Cooler
i5-3570k w/ stock
Motherboard
Gigabyte Z77-DS3H
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB EZEX
PSU
Cooler Master B Series 600W
RAM
2x4GB Kingston HyperX Blue 1600 MHz
Video card
Nvidia GT1030
Case
Cooler Master N200
Mouse
A4Tech X-748K
OS
Windows 7 Ultimate
, НЕ ЗНАЕЛО ДОБРО МАКЕДОНСКИ, кога ти треба нешто да завршиш работа , макар и Англиски ке зборам само за да се заврши работава како што треба.

што повише има конкуренција толку подобро нели ?
Не ни го цитирам “СМ”...

Продавницата е во Македонија, со таргет македонски купувачи (меѓу другите). Сакам да завршам работа без да се чувствувам како странец.

Ете кога веќе спомна конкуренција, “емтоп” што го увезува синпекс се излезени од иста фабрика со ингко само се со различна боја (како и тотал и вадфов). Значи квалитетот е ист.

Цените им се јавно достапни, а ги има и на ананас така да често се фаќа и поубава цена.

И за крај,кога одам во продавницата на синпекс (кај крстот во Аеродром) секогаш сум услужен на македонски.

Заклучокот е - немам потреба да се плукам себеси пазарејќи ингко од комбо.

BESKO

hello world
9 јуни 2015
278
413
Не ни го цитирам “СМ”...

Продавницата е во Македонија, со таргет македонски купувачи (меѓу другите). Сакам да завршам работа без да се чувствувам како странец.

Ете кога веќе спомна конкуренција, “емтоп” што го увезува синпекс се излезени од иста фабрика со ингко само се со различна боја (како и тотал и вадфов). Значи квалитетот е ист.

Цените им се јавно достапни, а ги има и на ананас така да често се фаќа и поубава цена.

И за крај,кога одам во продавницата на синпекс (кај крстот во Аеродром) секогаш сум услужен на македонски.

Заклучокот е - немам потреба да се плукам себеси пазарејќи ингко од комбо.
WADFOW, е 2 нијанси послабо од Ingco i Total.

а за подобри цени, тоа не е можно. сеа кога ке се активира COMBO.MK, ке можете слободно да видете и цени и све.

а за македонски јазик, кај нас нема човек што не знае Македонски, бидејки крај краева тука си живееме сите, ама сеа што му се случило на членот што според него продавачот бил за 2-ка оценка тоа е хејт. За нас кај ти сака душата пазарувај, на нас битно е купувачот да биде задоволен. така да се тргам од ова дискусија дека со ваков хејт не може да се дискутира.

Titanium

hello world
1 март 2024
362
196
Ако некој друг изрази мислење кое е спротивставено на сопственото, тогаш е балканштина, хејт, искомплексираност. Ама затоа етикетирање и навредување се ,,свецки" вредности и примери за успешен бизнис. Без разлика на кого му се упатени.
Симнувам капа!

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.613
1.564
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
i5-2500K Quad 3.3GHz LGA 1155 6MB + Cooler Deepcool Gammaxx 200
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
WD 1ТB SATA3 Caviar Black 7200rpm 64MB + SSD 2.5" Samsung 850 Evo 250GB
PSU
460W Gigabyte Superb Real Power
RAM
2x4GB DDR3 1866Mhz Kingston CL11 HyperX Genesis
Video card
Sapphire ATI PCX R9 270X 2GB GDDR5
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
Dell UltraSharp U2311H 23" e-IPS
OS
Win 8.1
@BESKO колку што се сеќавам уште пред 8-9 години, кога луѓе постираа за штрафилици, се понуди кај него да даде попуст од 20% за луѓе од форумов... знам дека тогаш бев првпат кај него и набавив штрафилица со 2 батерии и тоа Ni-MH и уште си работи топ... плус и поклон од неколку битови....

За мешање на бизнис стратегија... дали да кажува цена, или ги задржува не толку јавно достапни - заради што не сака директно да влијае на тие што снабдуваат од него... тоа си е негова бизнис стратегија. Добра или лоша - тој зи знае... а со оглед дека ќе има наскоро онлајн продавница, очигледно ја менува стратегијата...

Ама за односот кон муштериите кај него во дуќан имам само пофални зборови...

15 септември 2012
1.164
1.300
@BESKO Не ми одговори на приватната порака од 01.06.2023 година.
Не сакам да те критикувам, ама во тој момент како иден купувач заслужував одговор.

Поентата ми е дека во овој регион нема ништо идеално, колку и да сакаат продавачите како такви да се претстават. А коментарите треба да се сфатат како посочување на недостаток кој треба во иднина да се корегира.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.879
5.590
А ако во COMBO не ве служат како што треба слободно пишете ми. се трудам што повише да има квалитет на услуга. ама сеа не значи да ми пишува некој , НЕ ЗНАЕЛО ДОБРО МАКЕДОНСКИ, кога ти треба нешто да завршиш работа , макар и Англиски ке зборам само за да се заврши работава како што треба.
Ама ти стварно не знам дали се читаш сам што зборуваш. Ако за тебе е нормално во МАКЕДОНИЈА, во продавница, јавно место, продавачот да незнае да врзе проширена реченица на МАКЕДОНСКИ онда навистина имаме проблем.

WADFOW, е 2 нијанси послабо од Ingco i Total.
Ама ЕМТОП е еднаков и со ИНГКО и со ТОТАЛ. Сите 3 се реплики, близнаци, како сакаш кажи ги.

а за македонски јазик, кај нас нема човек што не знае Македонски, бидејки крај краева тука си живееме сите, ама сеа што му се случило на членот што според него продавачот бил за 2-ка оценка тоа е хејт.
Ја не реков дека не знае, реков дека имал максимум 2ка, а основно реков дека ми се обрати на Албански иако фино лепо го повикав и му се обратив на македонски. Муабетот после што ни следеше личеше како да сме у Танзанија и да пробуваме да се разбереме на Англиски, за да на крај викне колега и си отиде. И сега ти ако мислиш сѐ уште дека сѐ ова е ОК и никому ништо и да кажеш уште некоја дијагноза и досетка, или да кажеш дека е Хејт, би требало да се преслушаш и тоа добро.

Замисли било Хејт дека дошол потрошувач во македонска продавница и не можел да биде услужен од персоналот на официјалниот службен јазик во таа наша Македонија. Ако е ова ХЕЈТ онда важи, има да хејтам колку сакам, бидејќи и според правилата на форумов тој ист јазик е официјален овде и неговото кирилско писмо.

BESKO

hello world
9 јуни 2015
278
413
@BESKO колку што се сеќавам уште пред 8-9 години, кога луѓе постираа за штрафилици, се понуди кај него да даде попуст од 20% за луѓе од форумов... знам дека тогаш бев првпат кај него и набавив штрафилица со 2 батерии и тоа Ni-MH и уште си работи топ... плус и поклон од неколку битови....

За мешање на бизнис стратегија... дали да кажува цена, или ги задржува не толку јавно достапни - заради што не сака директно да влијае на тие што снабдуваат од него... тоа си е негова бизнис стратегија. Добра или лоша - тој зи знае... а со оглед дека ќе има наскоро онлајн продавница, очигледно ја менува стратегијата...

Ама за односот кон муштериите кај него во дуќан имам само пофални зборови...
ех тие времиња фала ти многу за убавите зборови.

@BESKO Не ми одговори на приватната порака од 01.06.2023 година.
Не сакам да те критикувам, ама во тој момент како иден купувач заслужував одговор.

Поентата ми е дека во овој регион нема ништо идеално, колку и да сакаат продавачите како такви да се претстават. А коментарите треба да се сфатат како посочување на недостаток кој треба во иднина да се корегира.
како што пишав погоре, форумот не го користам за бизнис бидејки немам време да се занимавам и во форум за бизнис. ама штом не сум ти одговорил , еве и јас да испаднам фер , ке ти нудам попуст од 20% на целиот асортиман.
Ама ти стварно не знам дали се читаш сам што зборуваш. Ако за тебе е нормално во МАКЕДОНИЈА, во продавница, јавно место, продавачот да незнае да врзе проширена реченица на МАКЕДОНСКИ онда навистина имаме проблем.

Ама ЕМТОП е еднаков и со ИНГКО и со ТОТАЛ. Сите 3 се реплики, близнаци, како сакаш кажи ги.

Ја не реков дека не знае, реков дека имал максимум 2ка, а основно реков дека ми се обрати на Албански иако фино лепо го повикав и му се обратив на македонски. Муабетот после што ни следеше личеше како да сме у Танзанија и да пробуваме да се разбереме на Англиски, за да на крај викне колега и си отиде. И сега ти ако мислиш сѐ уште дека сѐ ова е ОК и никому ништо и да кажеш уште некоја дијагноза и досетка, или да кажеш дека е Хејт, би требало да се преслушаш и тоа добро.

Замисли било Хејт дека дошол потрошувач во македонска продавница и не можел да биде услужен од персоналот на официјалниот службен јазик во таа наша Македонија. Ако е ова ХЕЈТ онда важи, има да хејтам колку сакам, бидејќи и според правилата на форумов тој ист јазик е официјален овде и неговото кирилско писмо.
а ти џабе се трудиш да ја натераш темата да иде на националистички начин,нема да ти успер.

од сега ти целосен игнориран си од мене штом го имаш овој менталитет.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно