Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Имаш идеја за нов дизајн на IT.com.mk? Пиши!

Статус
Затворена за нови мислења.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.881
34.181
roka.mk
@Портал

Може ли да ставите речник, и секој што сака и може да го ажурира со нови зборови !!!

Идата за онлајн речник ја имав ја предложено пред некое време али беше одбиена....можеби со новиов дизајн ќе с енајде место во database-от и за ова...Иначе ако се прифати имам веќе спремна база од некои си 200 поими како за почеток.:)

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.498
572
@Портал

Може ли да ставите речник, и секој што сака и може да го ажурира со нови зборови !!!
Исто така да линкувате до некоја страница со интернет телевизија како што е Zulu.mk
И дали може да ставате дневно по едно 5 најкул клипчиња од YouTube :)

добра идеа е речник да и добро би било речникот да од областа на компијутерите интернет такви зборови:bravo:

а исто би било добро да се направи it.com.mk tv не телевизија класично на интернет како што е него како во BUG Хрватското списание што има youtube видео емисија со расни трикови и совети и многу тестирања на софтвери, оперативни системи, мобилни ,компјутери ,mp3ки и др работи

sdarko

user
28 септември 2008
1.051
64
Марко твојата идеја постои од поодамна но мислам дека порани недостато на ресурси ја ставија во мирување. Инаку би можеле да направите нешто интересно како на mashable што има share на сликите. Погледнете ке ви биде јасно за што зборувам (иако мислам дека веќе знаете на што мислам), се разбира не Ctrl+C >>> Ctrl+V туку некој интересен систем за ерување на содржините на социјалните мрежи да биде поинтересно.

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.642
Може да се смени начинот на одговарање на некои теми... на пр да не се пишуваат кодови кога се одговара на некоја тема туку директно при одговарањето да се види што и како е дали има грешки и сл. а онака во главно супер дизајн ви е форумов:):skuter:

fuUuUzZzZy

poweruser
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
Ми дојде уште една идеја..

При постирање, прво да се проверува дали веќе има ново мислење, и ако има да те извести..

Не ретко се случува да постираш одговор на прашање, кое пред тебе неколку секунди некој друг одговорил..

Значи, пред да се постира постот, да известува дали некој друг има постирано предходно, доколку не, тогаш нека си се постира...

StenmarC

lurker
16 април 2007
716
13
stenmarc.blog.com.mk

При постирање, прво да се проверува дали веќе има ново мислење, и ако има да те извести..

Не ретко се случува да постираш одговор на прашање, кое пред тебе неколку секунди некој друг одговорил..

Значи, пред да се постира постот, да известува дали некој друг има постирано предходно, доколку не, тогаш нека си се постира...

Добра работа е тоа. vBulletin и SMF го имаат

JunkieMKD

poweruser
3 декември 2008
2.400
1.175
Ке Пенине

Добра идеја,или пак нека си се постира автоматски мислењето.Пример додека пишуваш мислењето да си се постира од другиот.

theurednik

Sensei Модератор
23 февруари 2009
499
136
it.com.mk
@ficosmile

Речници има колку сакаш, а поимник за ИТ зборови ќе најдеш на mio.gov.mk

Нема потреба да линкаме до ТВ сервиси чија адреса ја знаете.

5 најкул клипчиња од YouTube можеш да ги најдеш на YouTube.

:bravoska:

Инаку би можеле да направите нешто интересно како на mashable што има share на сликите. Погледнете ке ви биде јасно за што зборувам (иако мислам дека веќе знаете на што мислам)

yes, знаеме за sharing опцијата, и е интересна идеја.

theurednik

Sensei Модератор
23 февруари 2009
499
136
it.com.mk
Инаку би можеле да направите нешто интересно како на mashable што има share на сликите. Погледнете ке ви биде јасно за што зборувам (иако мислам дека веќе знаете на што мислам), се разбира не Ctrl+C >>> Ctrl+V туку некој интересен систем за ерување на содржините на социјалните мрежи да биде поинтересно.

Додадено, ќе го има во новиот It.com.mk :bravoska:

kapsarovb

read-only
13 август 2008
32
2
It.com.mk има супер потенцијал, незнам за што сте размислувале и не успеав да прочитам се од листава туку директно отидов на крајот се надевам дека нема да ми замерите.
Според мене визуелната комуникација на IT.com.mk би била поблиска до постетителите доколку концептот на елементите изгледа вака: http://www.techradar.com
Тука не мислам дека треба да се земе истиот дизајн, со исите бои и ист фонт, туку да се земе концептот на распоредот на содржината, големина на ударни вести, малку линкови во навигационото мени генерално се што мислам за тоа го има веќе таму решено пристојно. Се надевам дека ќе помогнам...

Goroner

hello world
28 април 2007
313
13
#форум..

Мислам дека би било интересно ако се додаде некој дел во корисничките акаунти каде секој корисник може да си постави што како има изработено на кое поле , на пр ако е графички дизајнер да стави слики , како негова галерија и да можат другите да ја разгледуваат неговата работа ,или пр програмче или со знам со друго ,

- друга работа што ке биде мошне корисна е да се направи online chat апликација преку која корисниците ке имаат директен контакт ако тоа е потребно , нешто како на facebook , секако ако е во можност , пр да е некој јава аплет преку кој ке можат сите корисници да пристапат на chat-от и да контактира директно , ова би било мошне корисна работа особено за форум од овој тип :D

друго немам замерка , it.com.mk само напред :bravo:

поз!

sdarko

user
28 септември 2008
1.051
64
Еве ти ситуација. Се става чет. И имам проблем околу Линукс одма на четот ке ги барам gdamjan, Новица или Xenor(тие веќе ми имаат помогнато така да знам дека ке мо помогнат.) ете ти една тема и десетина поста помалку на форумот.

Имам проблем со програмирње..... Ма само првиот што ке налети на чет ке си го прашам и готово пошто врие од дечки што се разбираат. ете ти уште една тема и уште постови кои што би завршиле на форумот.

Теми и постови=сообраќај, импресии=рејтинг на форумот++=поголема цена на рекламите.

Да ти објаснувам повеќе зошто шансите да се стави четот се помалку од 10%?

theurednik

Sensei Модератор
23 февруари 2009
499
136
it.com.mk
Чатот нема да функционира од проста причина - Што ако некој го има истиот проблем, па наместо да го најде на форумот и да ја прочита дискусијата, да мроа повторно да прашува луѓе на чет.

Форумот е отворен и не го користат само регистрираните членови, туку и гостите читаат за некои проблеми изнаоѓаат решение. Со чат тие луѓе ќе бидат изоставени.

eldiablo

Баниран/a
21 октомври 2008
820
48
Прво средете има мал милион проблеми, па после прајте муабет за дизајнот.

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.616
1.572
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
i5-2500K Quad 3.3GHz LGA 1155 6MB + Cooler Deepcool Gammaxx 200
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
WD 1ТB SATA3 Caviar Black 7200rpm 64MB + SSD 2.5" Samsung 850 Evo 250GB
PSU
460W Gigabyte Superb Real Power
RAM
2x4GB DDR3 1866Mhz Kingston CL11 HyperX Genesis
Video card
Sapphire ATI PCX R9 270X 2GB GDDR5
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
Dell UltraSharp U2311H 23" e-IPS
OS
Win 8.1
@eldiablo

Јас колку што видов од коментарите, ќе има промена на платформата за порталот.
Значи промената ќе биде целосна.
Потоа, дизајн, со дизајнот се подобрува и функционалноста односно распоред на елементите, потенцирање на повеќе потребните елементи и слично....

theurednik

Sensei Модератор
23 февруари 2009
499
136
it.com.mk
Прво средете има мал милион проблеми, па после прајте муабет за дизајнот.

:plachko2:

Да, ке има промена на платформата на порталот, и со тоа нов форум. (сеа содржина ќе е тука no worres)

Учевме и ги знаеме грешките на актуелниот дизајн, и ги знаеме проблемите на кои наидовме. Така да голем дел од нив ќе бидат решени. Сега, не барајте да бидеме магионичари и да направиме совршен продукт. Не е интересно така. :ninja2:

sdarko

user
28 септември 2008
1.051
64
Дали фактот дека отпочна и четвртиот ден откако последната статија беше напишана на порталот се должи на скорешната промена на дизајнот. Претпостаувам дека ке е набргу штом престанавте да пишувате. btw до кај сте со дизајнот?

theurednik

Sensei Модератор
23 февруари 2009
499
136
it.com.mk
nope сплет на околности :) Дизајнот се работи само поспоро поради празнициве.

Во меѓувреме споделите некоја идеја?

FiC DoGG

user
17 април 2007
1.049
1.114
www.behance.net
FiC DoGG's setup  
Processor & Cooler
i7 2600k Noctua NH D14
Motherboard
Asus Sabertooth P67