Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Имаш идеја за нов дизајн на IT.com.mk? Пиши!

Статус
Затворена за нови мислења.

theurednik

Sensei Модератор
23 февруари 2009
499
136
it.com.mk
tnx за идеите elektrikz.

Натпревари и други настани кои би ги стимулирале членовите се секогаш поставени на масата со идеи. Но, доколку правиме натпревар сакаме да го направиме како што треба и со добри награди. Сега за сега остануваме на објавуваме туторијали, совети и статии како Photoshop креации. Многу бргу ќе објавам уште една колекција од декстпите. Исто со новиот дизајн планираме и да ги истакнеме повеќе темите на форумов.

Што се однесува за маичките... одлична идеја :). Ќе се обидеме да приредиме уште едно такво изненадување.

:friends:

theurednik

Sensei Модератор
23 февруари 2009
499
136
it.com.mk
@dare_ku
јес, може да се отвори едно мада планираме некако да го скраиме бројот на подфоруми, но ќе смислиме нешто.

@Стане и сите други поврзани со маичките

Бидејќи се ОТ тука сите постови поврзани со маичките се преместени во друга тема.

wack0

hello world
15 септември 2009
84
0
дефинитивно позадинската боја ве молам ставете некоја по темна
од оваа белава очоравев:)))
без разлика на каков монитор да седиш од 5-10 минути читање на постови очите ти бидат тупан :))

sdarko

user
28 септември 2008
1.051
64
Кога сме веќе кај позадианта еве една идеја (многу ке кажат дека е глупа)

Позадината да се направи статичка и на форумов имаше туториал како да се направи да се менува дизајнот на вашиот сајт во однос на саатот колку е. Например насабајле нешто утринско кафе мафе, после нешто друго навечер нешто као ноќна шема. И сето тоа пак да се менува по годишни времиња.

Пошто некако вака форумов ми е недоволно динамичен се е некако исто!

fuUuUzZzZy

poweruser
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
Обавезно да се среди search engine, оти ептен не работи.
Тоа речиси работи, ако се работи за еден збор, и тоа напишан на латиница. Се друго паѓа во вода :)

Имам таква тема отворено уште на 16-08-08, т.е пред една година, 5 месеци, и 2 дена, но ништо до ден денес :)

discodancer

hello world
12 јануари 2009
66
14
openID, povekje Python i Ruby, regrupiranje na forumite (vo povekjeto temi se zbori za ista rabota), po moznost poseriozni sodrzini za programeri.

JcOaCrO

read-only
10 март 2008
33
5
Незнам дали сте во можност али мобилна верзија на сајтот би била добра. Подобрите телефони највероватно и немаат проблем али има и корисници што идат на нет и со опера мини на послаби телефони. Така да ако има шанси и заинтересирани ... би било одлично :bravo:

Vlatzki

user
1 мај 2008
1.281
340
И јас би рекол да се смени позадината во потемна. Но да има едно дроп мени со кое можеш да бираш каква позадина сакаш... Пошто не има секој ист вкус. :)

Master4e

hello world
11 мај 2007
242
9
Во сегашниот дизајн секоја слика ви е рефлексии, металик... Тоа и најмногу не ми се допаѓа. Не значи дека е web 2.0 се што сјае. Целите кон едноставност и прегледност. Почетната страна ви е пренатрупана. Главните вести збуткани од лево и треба да ги барам наместо да ми излезат пред очи. Тоа личните блогови да исфрлите под итно. Или пак дајте ни можност на сите членови да можат имаат.

И најважно. Потрудете се малку во квалитетот на содржината. Па секоја втора статија ви е во врска со Facebook или Twitter. Еве и во моментов. :ua:

theurednik

Sensei Модератор
23 февруари 2009
499
136
it.com.mk
regrupiranje na forumite (vo povekjeto temi se zbori za ista rabota)

Toa најверојатно ќе се случи.

Па секоја втора статија ви е во врска со Facebook или Twitter.

1. 1/4 од Македонија е на FB. 2. Тwitter се покажува како многу корисна алатка. 3. Не секоја втора е за нив. :) http://it.com.mk/index.php/Vesti/

Но да има едно дроп мени со кое можеш да бираш каква позадина сакаш... Пошто не има секој ист вкус.

Не верувам дека ќе направиме да се менуваат позадини. Не е важен како изгледа форумот се додека има што да се чита на него. Но... ќе биде потемен форумов.

Незнам дали сте во можност али мобилна верзија на сајтот би била добра.

Кога ќе го одиш на It.com.mk на мобилен аФтоматски се префрлате на мобилната верзија m.it.com.mk . Доколку не се отвара pls пиши да видиме дали може да се среди.

eldiablo

Баниран/a
21 октомври 2008
820
48
И јас сметам дека се објавуваат премногу информации во врска со Facebook. Би требало во иднина да се избегнуваат (што е можно повеќе) теми поврзани со Facebook.

Поздрав.

theurednik

Sensei Модератор
23 февруари 2009
499
136
it.com.mk
хехе Зошто да се избегнува Facebook? Тоа е актуелна мрежа која ја користат сите (1/4) и мрежа на која луѓето поминуваат многу многу време, мрежа каде се појавуваат вести и мрежа каде се објавуваат вести.

Зарем ќе игнорираме што прави Google бидејќи ни е смачено од него?

:bravo:

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.881
34.181
roka.mk
#forum
А што викате за нови title-ови...мислам дека овие веќе не се интересни.Избирањето за нови нека биде во посебна тема каде секој ќе може да каже своја идеа за имињата па најдобрите нека се озберат или од повеќе нека се изберат најдобрите.Малце да озвежи нешто :)

iMan

read-only
1 септември 2009
42
2
сменете го ова со 5.000 членови сварно е смешно.:))
извадете го тагирањето боде на очи. и нека биде посебно форумов
само логото нека се линкува до IT.com.mk вака ептен се мешам. и многу често ке стиснам Дома онака коа не ми работи мозокот.. нека биде како на кајгана.. само логото се линкува до кајгана.ком и од таму се бира а не вака :))

sdarko

user
28 септември 2008
1.051
64
@iMan мислам дека вака е далеку подобро од тоа што ти го предлагаш. А за кое тагирање зборуваме??

theurednik

Sensei Модератор
23 февруари 2009
499
136
it.com.mk
сменете го ова со 5.000 членови сварно е смешно.

Зошто е смешно iMan? Тоа е почитување за тие 5к членови. Не се трудиме да имаме десетина илјади членови, туку се трудиме да направиме креадивна и продуктивна ИТ заедница.

Ги почитуваме сите 5к членови заедно со гостите-посетители, без врска на нивната активност. И ќе продолжиме да ги почитуваме.

Затоа dont touch my 5k friends! :taz:

П.С. Инаку ќе го вратиме на нормално бидејќи стои веќе еден месец.
п.с.с. За дома и посебно форум - „вака ептен се мешам“ = ствар навике. :))

neW1

lurker
10 мај 2007
679
126
Мој предлог:
Сменето го системот за коментари, има подобри опции од Facebook connect според мене, на пример Disqus :)

28 декември 2009
61
1
Мислам дека опција за креирање на блог би била добредојдена.Инаку сегашниов дизајн мене ми се допаѓа и тоа многу...Јас се надевам дека ако ставите нов скин(А знам дека ке има)Да постои опција сеуште на го користиме овој скин.:)

Статус
Затворена за нови мислења.
— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно