Редовно им фали фактура. Експортирај ја страницата до детали од нарачка и прати им ја по мејл. Не ја мисли многу. Секако ќе те заколат.И кај мене ми пишува на тракинг за една пратка дека недостасува фактура. Што точно да им испратам по меил за да помине глатко? Да не се ебавам да одам до царина и назад па пак за да си го земам пакетот...
Си имал среќа. Царина не признава поклони бтњ. Не го отвориле пакетот кначе било што да пишат џабе е.update od mene:
Телефоните и двата ми стигнаа , си поминав без царина и во топ форма се..
Друго е тоа што си поминав ептен поефтино од мк , едниот ми испадна 5к а другиот 2к поефтино.
Едниот беше од gearbest другиот од aliexpress. На пратките без мое барање ги направиле (како gift)
и 27$ напишале , би ви рекол на сигирно пред да земете телефон да му напоменете да ви направат и вас така.![]()
Да, ROxxxxxxxxxCNТи дадоа ли бројче?
И да го царинат и даночат нема да биде над 500-600 денари.Сакам да нарачам часовник,и имам одбрано веќе,цената му е 55 долари,па сакам да знам дали ќе го царинат и дали треба да се плати данок?
Дечки, сакам да си купам гитарче онлајн од Thomann ама незнам колку ке ме репнат на царина. Некој да сподели искуство со ваков тип на онлајн нарачка?
Царина за аудио е 15%, плус 18% ддв. Плус мислам дека околу 1000 ден складишнина. За ова последново не сум 100% сигурен.
Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација
Електрична, секакоА какво гитарче?
Укулеле, акустично, електрично и.т.н..
Јас гледам еден Водич за царинење на стоки на customs.gov.mk на кој стои дека жичани инструменти се со царинска стапка 9. Е сега, дали е ова само нумерација или се проценти?
Погледнете го атачментот 71617
Јас гледам еден Водич за царинење на стоки на customs.gov.mk на кој стои дека жичани инструменти се со царинска стапка 9. Е сега, дали е ова само нумерација или се проценти?
Погледнете го атачментот 71617