DarkEnchanter
user
Само што не пишале која година.МК до крај на година… дупка…
Само што не пишале која година.МК до крај на година… дупка…
Сите имаат iPhone бе другарА бре каков Apple Pay, не се будалете веќе, никогаш нема да го видиме. Ќе си добие Босна кај и да е, а Република Северно Мочуриште ќе сонува за една таква веќе банална работа. Евентуално на Св. Никогаш Кешовски.
А, зошто - ќе си прочитате овде:
![]()
Google Pay и Garmin Pay дојдоа во Македонија – дали граѓаните ги користат?
Паметните апликации за плаќање преку мобилен телефон или друг уред станаа широко достапни во Македонија, но дали граѓаните ги користат? Од минатата година, во земјава станаа достапни и плаќањата преку Google Pay и Garmin Pay, а и од претходно домашните банки им нудат на клиентите можност за брзи...bankarstvo.mk
Па нормално дека никој нема да премине да плаќа преку телефон кога пос терминалите се до вработените, далеку од дофат на купувачите. Џабе се надевате на Apple Pay кога на неколку места ќе го користите.А бре каков Apple Pay, не се будалете веќе, никогаш нема да го видиме. Ќе си добие Босна кај и да е, а Република Северно Мочуриште ќе сонува за една таква веќе банална работа. Евентуално на Св. Никогаш Кешовски.
А, зошто - ќе си прочитате овде:
![]()
Google Pay и Garmin Pay дојдоа во Македонија – дали граѓаните ги користат?
Паметните апликации за плаќање преку мобилен телефон или друг уред станаа широко достапни во Македонија, но дали граѓаните ги користат? Од минатата година, во земјава станаа достапни и плаќањата преку Google Pay и Garmin Pay, а и од претходно домашните банки им нудат на клиентите можност за брзи...bankarstvo.mk
off.net.mk
Така е - ја учев, ама наставничката не ме сака! Ааабеее бееегај таму, да фатиме во едно огледало да се погледнеме конечно во животот!Па нормално дека никој нема да премине да плаќа преку телефон кога пос терминалите се до вработените, далеку од дофат на купувачите. Џабе се надевате на Apple Pay кога на неколку места ќе го користите.
И не би се согласил дека народот не сака да плаќа со картичка (барем луѓето околу мене преферираат), проблемот главно е до недостапноста (30 посто од местава кај нас немаат пос терминал, некои 5 посто не прифаќаат плаќање со картичка ако сметката не е над 150 денари и слични застарени работи).
П.С. Симнете Wise за помалку од 5 мин. ќе имате картичка на Apple Pay. Ептен лесно се ставаат пари (јасно ми е дека провизијата е проблем)
Ако сакам и 5 денари ќе платам со картичка![]()
Биди корисен, плаќај со кеш
Математиката е следна: ако платиш нешто со банкнота од 50 долари, сто трансакции подоцна таа банконота ќе остане цели 50 долари. Ако платиш 50 долари со картичка, 30 трансакции подоцна останале само 5 долари од првичните 50 заради надоместокот што банките го наплаќаат за секоја трансакција преку...off.net.mk
Ќе го оставам ова тука да стои за оче наш на овие што бараат 150 денари да платат со картичка.
Треба да имаш бизнис за да знаеш што значи ова што го зборуваат на видеото.Ако сакам и 5 денари ќе платам со картичкаТ.е веќе го направив тоа у Чешка, платив 12 круни (30 денари) за фотокопирање со Apple Pay. Convenience rules.
Колку само погрешно размислувашСите имаат iPhone бе другар))

Живееме во ера на дигитална револуција и олеснување на начините за плаќање со цел да се спречи трговијата на црно.Ваљда ја сфати иронијата
Wooow! Ццц!Супер е се тоа додека не уништуваш мали бизниси заради твојата желба да ја покажеш твојата брзина на плаќање.
ит форум е, мислам тука IQ е над нашиот просек од 80, гарант е 90 тука и доволно да се разбере. Банките се најголемите профитери во сиромашна држава, можам да се борам така што наместо 100 еур месечно што ми ја колат фирмата нема да им дозволума уште 100 еур да ми земат преку провизии ( мене и на продавниците каде одам)@gamon тешко е ова за разбирање))
Не ми ја сфативте поентата - ние бараме Apple Pay, а нема каде да го користиме во 50 посто од случаите.
Прво да се осовремиме да плаќаме со картичка, еден чекор да мрднеме напред.
И повторно ќе кажам, дефинитивно не е вината кај народот ( секој нормален човек би преферирал картичка, кој сака да се замара со ситни пари и бактерии, кога може само да ја помине картичката)

На пластичарска ми извадија пос терминал.Извини вака ама некој од вас заборавате кој уведе и сакаше повеќе користење ПОС терминали. Плус јас сегде сум користел пос терминал само Пекарите немаат другите сите имаат незнам дали живеете во некое село или пустина 95% сегде се користи ПОС проблем се банките кој толку се спори во издавање ПОС терминал на нови бизниси.
Sent from my iPhone using Tapatalk
На пластичарска ми извадија пос терминал.

Бесплатна достава
GAME FIGURINE PALADONE FORTNITE WALL MOUNTABLE LOGO LIGHT, PP14621FOVN
2.170,00 ден
Бесплатна достава
HEADPHONES JABRA EVOLVE2 30 SE MS Stereo USB-C/USB-A w/mic 23189-999-779
5.450,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM RED switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M1
15.770,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE FIFINE K658 DYNAMIC RGB, USB Type-C, Black
4.880,00 ден
Бесплатна достава
BAG EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BAG 51X20X33CM - KM05 COSMETIC BAG, LIGHT GREY
1.970,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V6 ULTRA 8K Full Size QMK/VIA, HS, RGB, Silk POM BROWN Switch, Black, 2.4Ghz/BT/Wired, w/knob, V6U-D3
8.100,00 ден