А за што би ми користело е-сим?
Можам постоечкиот сим да го заменам со е-сим? Или да додадам втор број како е-сим?
Да, постоечкиот сим можеш да си го замениш со е-сим.А за што би ми користело е-сим?
Можам постоечкиот сим да го заменам со е-сим? Или да додадам втор број како е-сим?
Сигурно неможе двата броја да се активни? Тоа гледаш, незнаев, а гледам две мрежи ми појавува во горниот лев агол.Можеш да додадеш втора картичка, но не може двете да ти бидат активни истовремено.
Зошто не би можело двата броја да се активни истовремено, тоа е поентата. Единствена маана беше што до пред иОС 14.5 неможеше да се користи 5Г ако има имаш два сима, ама сега веќе може.
Сакаш да ми кажеш дека функционира и појма немаат???
Најбитно е за Епл Воч. За да се користи без телефон да мкнеш.Значи Телеком ги хендла е-сим исто као и физички сим, си имаат број, тарифа/пакет за претплата и се тоа - така?
Со тоа што немаш физичка сим картичка и го врзуваат директ за телефонот некако и после јас у телефонот може да немам сим картичка воопшто - или пак ако сакам можам да имам 2 е-сим или 1 е-сим и еден физички и така натаму?
Дали ова дава некоја предност ако на пример некој ти го украде телефонот и проба да ти го извади симот - е-сим не би можел да го извади така шо дали би придонело до полесно find my phone со тракинг и се тоа?
Тие Volte support немаат за ајфон, за епл воч не се ни надевам дека ќе има во блискава иднинаНајбитно е за Епл Воч. За да се користи без телефон да мкнеш.
Можеш да додадеш втора картичка, но не може двете да ти бидат активни истовремено.
Значи Телеком ги хендла е-сим исто као и физички сим, си имаат број, тарифа/пакет за претплата и се тоа - така?
Со тоа што немаш физичка сим картичка и го врзуваат директ за телефонот некако и после јас у телефонот може да немам сим картичка воопшто - или пак ако сакам можам да имам 2 е-сим или 1 е-сим и еден физички и така натаму?
Дали ова дава некоја предност ако на пример некој ти го украде телефонот и проба да ти го извади симот - е-сим не би можел да го извади така шо дали би придонело до полесно find my phone со тракинг и се тоа?
Не... Сосема нов есим ти даваат со друг број и друга тарифа за часовникот.Сакаш есим на Галакси Воч 3 ЛТЕ, поставуваш есим и добиваш друг број?
Ситуација каде сакаш да го оставиш телефонот дома, а да излезиш само со саатот.
Се јавуваш од саатот, на другата страна излегува друг број, не истиот кој ти е на телефонот.
Не... Сосема нов есим ти даваат со друг број и друга тарифа за часовникот.
Јас на 2-3 слики ми има извадено као светла зелена точка без да користам блиц. Изгледа е lens flair од сијалиците пошо сликав сцена осветлена со incandescent сијалици.
Исто така ме нервира ова со апле и third party кабли за аудио. Купив AUX кабел од UGREEN (со кои шо иам ептен позитивно искуство низ годините со USB-C кабли) пошо директива нели lightning -> 3.5mm за у кола, и подугачок кабел со sleeving со се (демек подолго да трае од ова тенкиве каблиња на апле) - но ништо не работи reliable.
Работеше саат време без проблем и наеднаш престана. Ќе го ставиш пак и пак работи но овој пат 15тина минути само.
Мислам дека има нешо у iOS шо детектира неоригинал кабли и ги кине у поим. Така шо мора да е оригинален кабелот за да работи аудио - а баш у последнава генерација престанаа да ги вклучуваат донглињата и слушалките во пакет и треба да си ги докупиш за сулуди суми.
Ако си го купил од нив ти следува замена. Ако си го купил од друго место барај од продавачот. Или причека. Вкупно ако ти се сервисира над 30 дена - нов.Не, дефинитивно е проблем до камерата.
Сервисирањето е 10-15 РАБОТНИ ДЕНА. What?
И ако сакам заменски уред се плаќа.
Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација
MONITOR 25" AOC 25G3ZM/BK , VA, 1ms, 240Hz , Full HD, 2xHDMI, DP
8.190,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset Virtuoso Max Wireless RGB w/microphone, 2.4Ghz/Bluetooth/Type-C, Black, CA-9011372-WW
18.540,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, White, CC-9011345-WW
6.130,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower NORTH MOMENTUM EDITION, 3x120mm Momentum 4-pin PWM fans, w/WINDOW, Front wood panel, Charcoal Black, FD-C-NOR1C-05
11.950,00 ден
SSD M.2 2TB CRUCIAL E100 NVMe Gen4 4.500MB/s/5.000Mb/s CT2000E100SSD8
16.580,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 4x male, White, ZUAD-1633
380,00 ден