Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.673
13.728
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Упс, заборавив дека во 17:00 наполнив две години парачки стаж.

iKM62mO.gif

Mihajlo Micho

hello world
25 март 2015
225
324
Цените на Инавера се слични со Молин,
али за мој вкус VG-то и PG-то од Молин се 3 класи над Inawera.
Плус Inawera "бутаат" и вода и многу им е поретко VG-то на Инавера,бар ова јас што го имам.
Вкусот на базите е тип-топ и кај Инавера и кај Молин односно немањето вкус пошто се нели unlflavoured :)

da6eaacbf74b755e45301e616a534202.jpg

Edit:
И јас земав од тоа VPG 70:30
И коа стигна ,
гледам,
процентите обратни WTF :)
односно има
70% PG
30% VG
Циркус :)

6340b135c318581cac277a857ccf0937.jpg

a000b0c4d2c9f4e956f23e03a286de3a.jpg

Btw
Никотинскава 50:50 VPG Plus Baza
12mg/100ml
Е топ за мој вкус.
a4a400b286088a343d2fe50db6690921.jpg

72bd08a711837709e922cd8081953723.jpg
Od evropa bazi imam probano:
molin
inawera
i http://hisvape.net/ preku bugarija od diler od sofija.
Od pogore spomenatite i plus Hangsen imam koristeno nikotin.
Neznam dali od patriotski pricini ili od toa sto mi se preceneti od atmos lab neam probano nisto od bazi i sl. osven aroma smokva.
Za bazi neprikosnoveni se od molin pogotovo VG-to a i PG-to.
Nikotin dosega najdobar i najstabilen od Hisvape.
Za aromi preferiram USA (TPA, West Flavor, Capela) i Inawera.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.673
13.728
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Ај проверка од искусните

Многу ти се, со 12 ароми добиваш од 3,6 до 6 литри готова течност. Иако се препорачува да испробаме што повеќе нови течности, а и мерак ни е да го правиме тоа, ми се случило некои ароми со долго стоење да поцрнат (ретко), а и зошто да ги чуваме повеќе години.

Јас би намалил (би ги исфрлил) барем Tuscan Garden и Inawera Blend затоа што ЈАС никогаш не сум чул за нив, но од друга страна можеби тебе би ти се допаднале, а би ги задржал во секој случај Burley, Gold Ducat, Camtel (ми се допаднале) или Latakia, Cuba Cigar, Parliament, French Pipe, Virginia (познати имиња, но не можам да се сетам дали баш тие од Inawera се оние добрите).

Треба да развиеме берза за разменување ароми.

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.149
3.023
Треба да развиеме берза за разменување ароми.
A треба и налик на wine tasting да се организираме за vapor aromas tasting. Тоа ќе биде експлозија на вкусови. Само никој локал нема да не прими, пожарна ќе им дојде

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Од Inawera (и другите 2 бренда на inaweraflavors.com) сум пробал ова:

Camtel, Camtast, Duntast и Don Hill (Inawera) - се многу слични и мене ми мирисаат на круши. Не се лоши ама не сум нешто навлечен на нив.
Nutty Cream (Inawera) - ми е апсолутно најдобар вкус од инавера. Има вкус на печени-солени кикирики и првпат кога пробав мислам дека дури и солта ја осеќав. 5+
Cherry - Brandy (Duets) и Cherry (Tino D'Milano) - се исто слични и мене ми беа одвратни. Се осеќа цреша, ама како женски парфем, а не како вкусот на овошјето.
Chocomint (Inawera) - не ми се допадна баш многу. Премногу е изразен ментолот, а чоколадото слабо.
Sahara (Inawera) - Ова е многу специфичен вкус и името ептен одговара. Некоја мешавина на ружи и тутун. Малце е јак вкусот и не е за секого. Розева е по боја.
Orient Express (Inawera) - Ова е нешто послаба верзија на Camtel/Camtast, лесна за пушење ако сакаш тутунски ароми. Онака Light и мирисот на крушата тука го нема.
US Blend (Tino D'Milano) - Тутунска арома исто Light вкус, мене ми беше сличнана Traditional Tobacco од Ritchy Liqua.

Али вкус ко вкус, неможе баш да се опише и не е за секого ист.

Bambuca

lurker
12 декември 2015
563
580
Кавадарци
Може од овие да ми продадеш некоја!
Готова... Нормално!
да стигнат ке направам и ке ти дадам од сите да ги пробаш али не ти продавам затоа што си ми колега парач , ме премислија па вади ставај во корпа :D

xnickx

lurker
20 декември 2014
619
851
xnickx's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 6500 3.2MHz & Stock
Motherboard
ASUS ROG Maximus VIII Hero
Storage
Samsung 850 Evo 250Gb / WD Blue 1Tb
PSU
Thermaltake TR2 500W Bronze
RAM
Kingston Hyper X Fury 8Gb DDR4 2666MHz
Video card
ASUS Strix GTX960 DC2 4GD5
Case
SAMA Black Widow
Mouse
Steel Series Rival 100
Keyboard
Cooler Master QuickFire Ultimate
Audio
Labtec 2.1
Monitor
Samsung Syncmaster 2032Bw 20"
OS
Windows 8.1
Колеги парачи, да вам ја питам за совет: VTC mini или Cuboid, прашањето е зш?

Ај на купоров што не работи ТЦ, него многу габаритен и тежок мамата. Не можам ни до кај девојка ми да одам на piratebay and chill без да ми се смкнат тренерките на пола пат на скали. Знам дека кубоидот е тежичок ама бар е покомпактен, мене само ме нервира таа вратничката што не седи на место, не сакам да ми откаже. А VTC има клацкав 510, ама па е компактен и има доволно снага. Нешто трет избор?

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.193
1.645
Скопје
Колеги парачи, да вам ја питам за совет: VTC mini или Cuboid, прашањето е зш?

Ај на купоров што не работи ТЦ, него многу габаритен и тежок мамата. Не можам ни до кај девојка ми да одам на piratebay and chill без да ми се смкнат тренерките на пола пат на скали. Знам дека кубоидот е тежичок ама бар е покомпактен, мене само ме нервира таа вратничката што не седи на место, не сакам да ми откаже. А VTC има клацкав 510, ама па е компактен и има доволно снага. Нешто трет избор?
Од тие 2, втцто.Покомпактен е , а реално сумњам дека некогаш ќе ти требаат повеќе од 75 вати?
Кубоидот у предвид само ако ти е многу личен па од љубов, или не ти стига една батерија дур си излезен од дома а не ти се носи резервна. Мада пак е покомпактна опција втц + резервна батерија во џеб отколку кубоид.

Трета опција(и опција што ја преферирам пред втц) визмек преса 75.
Малку каснат со фирмвер во споредба со втц, мада веќе и за него е излезен најновиот со тцр и сс316.
Имав преса 40, и по мене позгодно копче не постои.

cacko1

hello world
18 март 2015
338
420
vtc mini i presa 75 ти е едно па исто само различно паковање па и за кубоидот ти е е втц мини пута 2. во однос на тежината кубоид е скоро исто како релоу со 3 батерии така да ако ти е тежината пресудна заобиколи мод со 2-3 батерии.
И јас го разгледував Кубоидот ама сумљив ми е капакот на батериите иако викаат дека е подобро решение од магнети. За компактност јас би идел на ИПВ Д3 или ајстик 30-40 вати или кбокс мини .

инаку вчера баш го имав во рака хкубе 2 и е одличен а мислев дека е мноооогу поголем, така да може и смок икскубе2 мини а влезе во избор

Поздрав

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.673
13.728
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
За леснотија, само LiPo батерија, односно Ајстик со таква.

Mihajlo Micho

hello world
25 март 2015
225
324
vtc mini i presa 75 ти е едно па исто само различно паковање па и за кубоидот ти е е втц мини пута 2. во однос на тежината кубоид е скоро исто како релоу со 3 батерии така да ако ти е тежината пресудна заобиколи мод со 2-3 батерии.
И јас го разгледував Кубоидот ама сумљив ми е капакот на батериите иако викаат дека е подобро решение од магнети. За компактност јас би идел на ИПВ Д3 или ајстик 30-40 вати или кбокс мини .

инаку вчера баш го имав во рака хкубе 2 и е одличен а мислев дека е мноооогу поголем, така да може и смок икскубе2 мини а влезе во избор

Поздрав
Cube 2 e odlicen samo e tezok, minito kje mi stigne za nedela dena pa kje vidime kakov e vo sporedba so dvojkata, za mala razlika od vtc to x cube minito e nekolku usd poskap a vo izrabotka e daleku pocvrst.
Polnac i bat imas za eftini pari a i da investiras vo poskapi varijanti sekogas kje ti se najdat za bilo koj od pogore spomnatite modovi so removable baterii, za polnenje na rezervna baterija.

xnickx

lurker
20 декември 2014
619
851
xnickx's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 6500 3.2MHz & Stock
Motherboard
ASUS ROG Maximus VIII Hero
Storage
Samsung 850 Evo 250Gb / WD Blue 1Tb
PSU
Thermaltake TR2 500W Bronze
RAM
Kingston Hyper X Fury 8Gb DDR4 2666MHz
Video card
ASUS Strix GTX960 DC2 4GD5
Case
SAMA Black Widow
Mouse
Steel Series Rival 100
Keyboard
Cooler Master QuickFire Ultimate
Audio
Labtec 2.1
Monitor
Samsung Syncmaster 2032Bw 20"
OS
Windows 8.1
Мене ми беше муабетот да земам што помало и полесно со што повеќе снага (ај и функционален ТЦ), со променливи батерии. Сега сум исклучиво на СС316 или клаптон кантал, и двете жици бараат доста снага, сега сум на 50 вати во моментов, така да ајстик нема да брка работа. Имам 50 ватен ајстик, ама вејпот не е ист со купорот, сигналот е по smooth.

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.193
1.645
Скопје
Важи до 31 јануари (непотврдено).

Шљуууп... (пауза) Puff :cool:

(mouth2lung) :hay:

fasttech.jpg

Потврдено до 31 Важи . Ете што ми пратија
И да не ве видам да го користел некој , пошто како што пишале само за привилегирани е купонов "top affiliate only" :p
НА сите ви стигна вакво? , или да почнам да се секирам дека болеста ептен ми напреднала чим во топ афилиејтс ме ставиле :)

Упс, заборавив дека во 17:00 наполнив две години парачки стаж.

iKM62mO.gif
Ај среќна нова година :)

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.193
1.645
Скопје
Него го мерачам ова , али за 12$+ можам да земам руло па на 3 ума сум.
На слики што го гледам рулото и ми изгледа широчко и згодно, али у живо го немам видено.
Па ако може фидбек од вас горди власници, дали е ептен згодно рулото да се користи како база за правење греачи и драј брн ?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.673
13.728
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Фала за честичките до сите.

Не ми стигнало ништо на мејл директ од Фастек, и не сум нивни афилиливец :hay: иако:

FQ4KKmy.png

Руле е широчко и стабилно, но сепак е малку височко за градење, иако јас немам проблем ни на Сигелеи 100ват кој е како домино.

Јас тоа tab-от никогаш не би зел, барем не по цена поголема од 15 долари, затоа што не може да се користи за вејпање (може, ама чуму?). Попрво би зел уште подлоги или би си ги направил од капачки за кока-кола + добар омметар (што мери ситни отпори, а ко за беља, не знам кој е таков на ФТ). И да знам, пак не би дал повеќе од 10 долари за него, плус 5 долари за другите функции на tab-ов и толку.

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.193
1.645
Скопје
Фала за честичките до сите.

Не ми стигнало ништо директ од Фастек, и не сум нивни афилиливец :hay: иако:

FQ4KKmy.png

Руле е широчко, но сепак е малку височко за градење, иако јас немам проблем ни на Сигелеи 100ват кој е како домино.

Јас тоа tab-от никогаш не би зел, барем не по цена поголема од 15 долари, затоа што не може да се користи за вејпање (може, ама чуму?). Попрво би зел уште подлоги или би си ги направил од капачки за кока-кола + добар омметар (што мери ситни отпори, а ко за беља, не знам кој е таков на ФТ). И да знам, пак не би дал повеќе од 10 долари за него, плус 5 долари за другите функции на tab-ов и толку.

Имам од подлогите, али малечки се и не стојат на место ако не се на гумена површина.
Знам дека е прескапо за тоа што содржи и баш ради тоа се мислам за руло место него. Али прави ќеф што е се на едно место.Више со све се снабдив, сега се иде на оптимизација на работен процес :). Истите функции ги има само фул мод, со тоа што како бонус на ова може да се мерат греачите без да се стават на атомизер(со тоа штипките) . Не да не ми се даваат 28$ за тоа , ама чеша рука маме му :). Ако не предложи некој попаметна(поефтина или пофункционална опција како на пример мод) , изгледа ќе загризам . ПОМООООШШ :)

Инаку земав UD Coil Jig .
1.Се ослободува место во кутијата со алат пошто е со едно капаче и сите шипчиња за мотање се во самата цефка.
2.Се вадат шипчињата и може да се користат да се фиксира греачот при местење.
3.Пошироко му е дупчето за жица него на куро, и не се растегнува/подрастура греачот при вадење.
4.Ради жлебовите што ги има на шипчињата може перфектно да се стисне за да се направи микро греач без да се одмотува првиот навој кој кај курото искача раздвоен.
5.Од што е тешко капачето, цефката треба да се држи хоризонтално при мотање али по инерција од тежината пола работа коилерот ти ја врши.

TOOП . Ја мислам дека повеќе на ситница се немам радувано ,и едно 30 греачи направив од мерак :), што микро што спејсд све перфектни искочија.
Ако некој планира да зема коилер, куро или коил мастер нека ги заборави. Ова е тоа правото. А и да има човек куро или коилмастер, сигурен сум дека нема да зажали ако го земе ова.

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно