Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Помош за мобилни - прашања - совети -генерална - дискусија

MartinGR1MR

hello world
14 јуни 2014
165
71
Што мислите за телефониве... Галакси А3 и ХТЦ Оне .... добри ли се и слично некоја препорака....

Enis-Phantom

hello world
18 ноември 2013
352
537
Небитно
Што мислите за телефониве... Галакси А3 и ХТЦ Оне .... добри ли се и слично некоја препорака....
За А3 незнам искрено но, хтцто ти е флуидност и тоа огромна флуидност апдејти до денешен андроид и онака ок камера :)

Dinamit

hello world
25 мај 2013
439
615
Луѓе мoментaлнo сум вo грцијa и вo aпaртмaнoт кaј штo претстoјувaм никaкo немoжaм дa фaтaм wifi интернет.Сигнaл и лoзинкaтa е тaa нo при кoнектирaње дoбивaм нештo вo oвoј стил obtaining ip adrrese и вooпштo немaм интернет.Нaспрoти тoa oстaнстите кoи претстoјувaaт имaaт интернет.Имa ли нештo штo требa дa се пoдеси.дa не знaе некoј?

Дa нaпoменaм декa вo тaверните кaј и дa се зaкaчaм нa вифи имaм.Епa Мaкедoнци пoмaгaјте

Dinamit

hello world
25 мај 2013
439
615
Луѓе мoментaлнo сум вo грцијa и вo aпaртмaнoт кaј штo претстoјувaм никaкo немoжaм дa фaтaм wifi интернет.Сигнaл и лoзинкaтa е тaa нo при кoнектирaње дoбивaм нештo вo oвoј стил obtaining ip adrrese и вooпштo немaм интернет.Нaспрoти тoa oстaнстите кoи претстoјувaaт имaaт интернет.Имa ли нештo штo требa дa се пoдеси.дa не знaе некoј?

Дa нaпoменaм декa вo тaверните кaј и дa се зaкaчaм нa вифи имaм.Епa Мaкедoнци пoмaгaјте

kirev

senior
31 мај 2010
9.115
7.801

Според симптомите - DHCP серверот на рутерот е укомиран и не ти доделува динамички адреси. Фино лепо ѕирни кај другиве која им е IP адресата и гејтвеј и додели си статичка што е од тој опсег. Ако те испцуе дека веќе постои таква, смени ја за едно бројче. После некое време ќе се ресетира рутерот и ќе ти додели (ако те мрзи да чепкаш сам) и веќе ќе немаш проблем и пак ако се укомира.
Важи и во други земји, не само кај ружниот сосед.

Dinamit

hello world
25 мај 2013
439
615
Дaли ќе мoже некaкo пo прoстo дa ми oбјaсниш?Секoјa чест зa oвa aли не ми е бaш јaснo.
1.кaкo дa јa видaм ип aдресaтa.Нa мoбилен дaли мoже дa се види.Бидејќи сите кoристaт мoбилни,oсвен мене кoј случaјнo нoсaм и лaптoп пoкрaј мoбилниoт.

2.кoу чекoр дa гo изведaм пoтoa.мaлку пoпрoстo aкo мoже

omegaRED

Adeptus Astartes
13 септември 2011
2.521
3.525
Скопје
omegaRED's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7800X3D + Arctic Freezer III 360 ARGB
Motherboard
ASUS Rog Strix X670E-F
Storage
2TB Samsung 970 EVO Plus, 1TB Silicon Power P34A80, 6TB WD Red + 2TB Toshiba
PSU
CoolerMaster Vanguard V1000
RAM
2 x 16GB Kingston HyperX @ 6000 MHz
Video card
MSI RTX4090 Suprim X
Case
NZXT H9 Flow
Mouse
Logitech G903 Lightspeed
Keyboard
Keychron Q3
Audio
SteelSeries Arctis Pro Wireless & Logitech X540
Monitor
LG UltraWide 38WN95C-W
OS
Windows 10 x64 Pro
Settings > WiFi > Advanced WiFi. Требa негде дa ги јa пишувa IP aдресaтa.

Dinamit

hello world
25 мај 2013
439
615

треба да го направиш истово кај некој што е веќе конектиран...

да и после кај
Според симптомите - DHCP серверот на рутерот е укомиран и не ти доделува динамички адреси. Фино лепо ѕирни кај другиве која им е IP адресата и гејтвеј и додели си статичка што е од тој опсег. Ако те испцуе дека веќе постои таква, смени ја за едно бројче. После некое време ќе се ресетира рутерот и ќе ти додели (ако те мрзи да чепкаш сам) и веќе ќе немаш проблем и пак ако се укомира.
Важи и во други земји, не само кај ружниот сосед.

во ред кога ке ја видам што е следен чекор.Каде да ја внесам оваа статичка ?

АПДејт се оправи некако работава.Фала многу на помошта момци

kirev

senior
31 мај 2010
9.115
7.801
да и после кај

во ред кога ке ја видам што е следен чекор.Каде да ја внесам оваа статичка ?

АПДејт се оправи некако работава.Фала многу на помошта момци
Ти пишав и ја претходно - ако ти се оправи еднаш (да се ресетира рутерот), веќе ќе немаш проблем :) Ај со лесно, убав одмор

И еве повежбај за друг пат https://play.google.com/store/apps/details?id=com.farproc.wifi.statIc

Fredy

Ербап
12 октомври 2014
1.223
3.271
Skopje
Fredy's setup  
Processor & Cooler
AMD 7800x3d/Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte B850 DDR 5
Storage
970 evo plus 500gb + Kingston A2000 NvMe 1Tb + SSD Samsung 850 pro 256gb
PSU
EVGA SuperNova 750 G3
RAM
2x16GB DDR5 Kingston Fury Beast @6000Mhz
Video card
Gigabyte 5070ti windforce
Case
Thermaltake View 380 TG rgb black
Mouse
Logitech G502 X Lightspeed wireless
Keyboard
G.Skill Ripjaws KM780 RGB cherry mx brown
Audio
Sennheiser HD 518 + Kurzweil KS40A
Monitor
Asus RoG PG279Q 1440p 165Hz IPS + MSI Mag 273QP OLED 1440p 240hz
OS
Windows 11 Pro
Дечки имам еден проблем,ми треба помош!Имам Самсунг с3,батеријата не ми држеше,а у последно време почна и многу споро да се пуни.Си викам ај рикна батеријава скроз,си отидов фино лепо си земав батерија нова,си држеше топ вчера.Ја испразнив до крај за да ја полнам ама коа ја стаив на полнење - пак ист проблем!Пробав и со друг полнач и на друг штек - џабе!5-6 саати му требаат да се напуни!
Давајте совет што да праам?Дали треба на сервис да го носам?Ако има некој од ск тука сервисер нека пише
пс.Му напраив и Мастер ресет и пак џабе!
Фала однапред

Fredy

Ербап
12 октомври 2014
1.223
3.271
Skopje
Fredy's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte B850 DDR 5
Storage
PSU
EVGA SuperNova 750 G3
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Pro

aleksuperior

lurker
6 декември 2012
683
973
Дечки имам еден проблем,ми треба помош!Имам Самсунг с3,батеријата не ми држеше,а у последно време почна и многу споро да се пуни.Си викам ај рикна батеријава скроз,си отидов фино лепо си земав батерија нова,си држеше топ вчера.Ја испразнив до крај за да ја полнам ама коа ја стаив на полнење - пак ист проблем!Пробав и со друг полнач и на друг штек - џабе!5-6 саати му требаат да се напуни!
Давајте совет што да праам?Дали треба на сервис да го носам?Ако има некој од ск тука сервисер нека пише
пс.Му напраив и Мастер ресет и пак џабе!
Фала однапред
Најверојатно е до microUSB портот на телефонот, може да е разлабавен од користење или оштетен.

Многу важно е и дали проба со друг USB кабел на ист полнач, но и на друг полнач со различен кабел.

Fredy

Ербап
12 октомври 2014
1.223
3.271
Skopje
Fredy's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte B850 DDR 5
Storage
PSU
EVGA SuperNova 750 G3
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Pro
Најверојатно е до microUSB портот на телефонот, може да е разлабавен од користење или оштетен.

Многу важно е и дали проба со друг USB кабел на ист полнач, но и на друг полнач со различен кабел.
Пробав со 4 различни пуначи и кабли,изгледа е до усб портот.Да дадеш предлог за добар и брз сервис каде да го однесам?

anonimen12

hello world
7 јуни 2012
372
44
Здраво Ит пријатели. На мобилниот што си го користам ми се расипа тачот исто така цркна и екранот :( е сега во него има важни слики,видеа и сл. сакам да ги извадам од него ама кога ќе го уклучам на пц , како што е добро познато за да ја отвори меморијата моб бара pass, пошо тачот не работи не можам како да пишам. Сакам да прашам дали постои некоја програма или некој трик што ќе стигнам до внатрешната меморија.? фала однапред !

kirev

senior
31 мај 2010
9.115
7.801
Дај појќе податоци за хардвер и софтвер. И проба со тастатура?

anonimen12

hello world
7 јуни 2012
372
44
мој пропуст. Се работи за sony xperia miro android 4.0 иначе како мислиш со тастатура?

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно