Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Помош за мобилни - прашања - совети -генерална - дискусија

Milos007

hello world
1 август 2012
60
21
@the_maker телефонот кога ќе го ставам на полнење додека е уклучен, и тогаш ако го изгасам веќе не се пали и си се полни најнормално на исклучено. Но, кога ќе го исклучам и ќе го поврзам со полнач, тогаш се пали...

@dejan_str со све исклучено пак така прави, зборев со support од lg.com и ми рекоа дека тоа е default feature на телефонот и кај сите е така. Иначе фала ти многу за убавите зборови, телефонот е звериште :)

На крајот на краиштата мене не ми мења нишо посебно оваа опција, но ете ме занимаше дали е само мојот телефон таков или општо сите G4-ки се такви.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Знам дека нема да се смени, тоа е така хардкодирано во системот и нема менување.

Може само со рутирање и ако има некои модули на Xposed за LP 5.x за него, само тогаш. А искрено, тоа време може дури за некој месец да биде.. Така да пуштај си музиче навечер додека се полни :) :)

Milos007

hello world
1 август 2012
60
21
Знам дека нема да се смени, тоа е така хардкодирано во системот и нема менување.

Може само со рутирање и ако има некои модули на Xposed за LP 5.x за него, само тогаш. А искрено, тоа време може дури за некој месец да биде.. Така да пуштај си музиче навечер додека се полни :) :)
Да, ако е веќе така кај сите не вреди да се замарам... ќе си пуштам музиче :) фала ти иначе на исцрпните одговори :)

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
@the_maker телефонот кога ќе го ставам на полнење додека е уклучен, и тогаш ако го изгасам веќе не се пали и си се полни најнормално на исклучено. Но, кога ќе го исклучам и ќе го поврзам со полнач, тогаш се пали...

@dejan_str со све исклучено пак така прави, зборев со support од lg.com и ми рекоа дека тоа е default feature на телефонот и кај сите е така. Иначе фала ти многу за убавите зборови, телефонот е звериште :)

На крајот на краиштата мене не ми мења нишо посебно оваа опција, но ете ме занимаше дали е само мојот телефон таков или општо сите G4-ки се такви.
Глупава опција направиле LG со тоа но што е тоа е, ете битно немаш ти проблем туку така си е кај сите. Намести да не ти бара ПИН за да не те замра ако веке го исклуцуваш често што негледам потреба да се исклучува телефон целосно со денешниве опции на телефониве. И напрај некој фотки со камерата, постирај да видиме, гледам на ривјуа камерата е лудило и со s6 се тука така со камерите а другите модели се далеку од нив. И да те потсетам ,удри и еден антуту тест да си ги мериме :D. hehjee

jimmyMK

hello world
20 септември 2011
144
59
Melbourne/Ohrid
jimmyMK's setup  
Processor & Cooler
Intel i3
Motherboard
Gigabyte GA-P61-DS3-B3
Storage
1TB
PSU
Hantol 700W
RAM
4GB
Video card
Sapphire HD6570
Mouse
Atech
Keyboard
Atech
Audio
Realtek
Monitor
MAG 19
OS
Windows 7

jimmyMK

hello world
20 септември 2011
144
59
Melbourne/Ohrid
jimmyMK's setup  
Processor & Cooler
Intel i3
Motherboard
Gigabyte GA-P61-DS3-B3
Storage
1TB
PSU
Hantol 700W
RAM
4GB
Video card
Sapphire HD6570
Mouse
Atech
Keyboard
Atech
Audio
Realtek
Monitor
MAG 19
OS
Windows 7

Laik_sk

hello world
12 март 2010
179
59
знае ли некој колку чини менување на стакло/екран на ЛГ Г2 и која мобилара го прави најстручно? дали чепкаат само хардверски или мора и формат да направат? дали да направам бекап на податоци или нема потреба?

7 март 2014
1.297
751
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X + AMD Ryzen Wraith Prism RGB
Motherboard
ASUS TUF GAMING ATX B550-PLUS
Storage
500GB Samsung 980 NVMe M.2 + ADATA LEGEND 710 512GB
PSU
CoolerMaster Elite V3 500W
RAM
x2 Kingston 8GB 3200MHz DDR4 CL16 DIMM FURY Beast RGB
Video card
GeForce® GTX 1660 SUPER™ OC 6G
Case
ATX Midi Tower Case Deepcool CC560 Black
Mouse
ASUS ROG Strix Impact II Wireless
Keyboard
AOC GK500 Gaming Full RGB Mechanical Keyboard
Audio
AOC GH300 USB Gaming Headset
Monitor
AOC Gaming Monitor 24G2SAE 1080p/VA/165 Hz
OS
Windows 11 PRO
знае ли некој колку чини менување на стакло/екран на ЛГ Г2 и која мобилара го прави најстручно? дали чепкаат само хардверски или мора и формат да направат? дали да направам бекап на податоци или нема потреба?
Менување на екран во ibutik е 5000ден,поправката трае 1 ден макс квалитетот е одличен нема да се примети дека е сменет екранот,хардверски е така да немора формат.

own4me

read-only
17 април 2014
20
4
5s ми се извитка од удар го носев на 2 места кај мене во град,едниот ми рече дека телефонот не сака да комуницира со компјутерот,го пробав дома не даваше никаков сигнал кога ќе го поврзеш со компјутер,го однесов во Оне(имам гаранција) го земаа во сервис после 15 дена ми беше вратен ми рекоа дека за физичко оштетување не важело гаранција,сега го пробувам телефонот го приклучувам со кабел во компјутер дава сигнал ми се појавува (DFU MODE),што мислете дека е проблемот? дали е можно плочата да е изгорена,и кој во Скопје би можел да го среди? сите мислења се добредојдени. :)

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.742
4.362
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
некој искуство со wifi полнач? се наоѓа во скопје нешто такво и дали се ок полначите од али експрес?

xCorbe

hello world
1 мај 2014
249
203
Prilep
ne zemaj eftini ni od aliexpress ni od ebay ,polnac ispod 25-30 evra batali. Zedov 2 od ebay vika deka polni a ustvari jok.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Отишол јабана серискиот број на мобилниот.

Пробував Kitkat-и од овде и направив бекап на IMEI-то со Mobile Uncle Tools што го прочитав некаде, но при restore со него (или при некое од флешувањата) се избришал серискиот број. Повеќе мислам дека е од него, затоа што по restore-то и ресет, веќе не ми ја препознаваше СИМ картицата. Го вратив IMEI-то со одредени маки, но пак не воспоставува врска при телефонирање (пишува Mobile network not available). Според ова (чекор 1. и 2.) гледам дека SN ми е бланк.

Знаев (од коментарите под ромовите) дека може да се јават проблеми со IMEI-то, но не знаев дека воопшто постои сериски број на телефонот, а камо ли дека треба да внимавам на него.

Постапката со чекориве не можам да ја направам затоа што го нема во базата мојот телефон (има сличен, но со друга верзија на Baseband). Ако ја направам, сигурен сум дека ќе го доза*бам докрај.

Има ли некој друг начин за враќање на серискиот број?

Под батеријата го пишува IMEI-то, а под него CMIIT ID [некои бројки], можно е тоа да е бројот?

Последна промена:

aleksuperior

lurker
6 декември 2012
683
973
Отишол јабана серискиот број на мобилниот.

Пробував Kitkat-и од овде и направив бекап на IMEI-то со Mobile Uncle Tools што го прочитав некаде, но при restore со него (или при некое од флешувањата) се избришал серискиот број. Повеќе мислам дека е од него, затоа што по restore-то и ресет, веќе не ми ја препознаваше СИМ картицата. Го вратив IMEI-то со одредени маки, но пак не воспоставува врска при телефонирање (пишува Mobile network not available). Според ова (чекор 1. и 2.) гледам дека SN ми е бланк.

Знаев (од коментарите под ромовите) дека може да се јават проблеми со IMEI-то, но не знаев дека воопшто постои сериски број на телефонот, а камо ли дека треба да внимавам на него.

Постапката со чекориве не можам да ја направам затоа што го нема во базата мојот телефон (има сличен, но со друга верзија на Baseband). Ако ја направам, сигурен сум дека ќе го доза*бам докрај.

Има ли некој друг начин за враќање на серискиот број?

Под батеријата го пишува IMEI-то, а под него CMIIT ID [некои бројки], можно е тоа да е бројот?
Слободно следи ги чекорите на упатството, таму пишува дека ти треба ИЛИ "baseband .ini" ИЛИ "IMEI и сериски број" што ги има на кутијата. Ако ја имаш кутијата, брзо ќе си го решиш проблемот.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.964
8.495
Вие што имате лг ф60 како сте задоволни фб месинџер и сл. како ги тера и камерите како се?

Јaс јa фурaм Lite верзијaтa oд фејсбук и лизгa, немa никaкoв лaг ни кoчење. Неверувaм декa ке имa прoблем и сo нoрмaлнaтa фб aпликaцијa. Зaднaтa кaмерa вaди oк слики сo зaдoвoлителен квaлитет, дoдекa преднaтa е вгa и не е бaш зa сликaње. вoглaвнo тoa е, финo телефoнче.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Слободно следи ги чекорите на упатството, таму пишува дека ти треба ИЛИ "baseband .ini" ИЛИ "IMEI и сериски број" што ги има на кутијата. Ако ја имаш кутијата, брзо ќе си го решиш проблемот.

Ја имам кутијата, ваљда е тој бројот под баркодот. НО, во чекориве сепак секаде има да се отвори (load) NVRAM Database за мојот телефон, што го нема (или и да го има, не знам кој е точно за него). Не гледам опција само да се впише серискиот број.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Во ова гледам повеќе надеж (метод 2), но од каде да знам кој е (серискиот) број што треба да се стави? Имам три кандидати: тој под батеријата, тој на кутијата и тој што го кажува андроидот. Ниеден не е во хекс формат (или не мора да биде?) и не знам која должина треба да биде, два од нив ми изгледаат прекратки. Не можам никако да најдам податоци за ова.

Кога се вклучува телефонот и се внесува ПИН-от за отклучување, вика со ситни букви под него: Invalid IMEI и уште нешто.

Да не ме блокирале Т-Ебале?

aleksuperior

lurker
6 декември 2012
683
973
Во ова гледам повеќе надеж (метод 2), но од каде да знам кој е (серискиот) број што треба да се стави? Имам три кандидати: тој под батеријата, тој на кутијата и тој што го кажува андроидот. Ниеден не е во хекс формат (или не мора да биде?) и не знам која должина треба да биде, два од нив ми изгледаат прекратки. Не можам никако да најдам податоци за ова.

Кога се вклучува телефонот и се внесува ПИН-от за отклучување, вика со ситни букви под него: Invalid IMEI и уште нешто.

Да не ме блокирале Т-Ебале?
Внеси го тој што ти е на кутијата, и немаш утка. Кажи што си направил.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Не ме блокирале, пробав на друг. Ќе може без СИМ картичка да ја завршам процедурава или ќе треба да ја враќам?

Тој на кутијата е 13-тоцифрен (само бројки).

Сгенерирав и нов IMEI за вториот СИМ слот (никогаш немал), почнав да ги баратам мобилниве... :) Само уште да не закачам некој вирус од програмиве.

Edit: Неќе, не го наоѓа мобилниот. Треба да чистам и да барам драјвери...

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Не сака ни на XP (односно Сервер2003), тоа CDC нешто дивајс вика "cannot start" и програмов вика fail.

Кој ме терал да дигам андроид...

kirev

senior
31 мај 2010
9.115
7.801
Не сака ни на XP (односно Сервер2003), тоа CDC нешто дивајс вика "cannot start" и програмов вика fail.

Кој ме терал да дигам андроид...
Ја сум тазе на андроид (од лани зимата), а претходно чист ајфон 6 години. Арно ама, и за ова кратко време (5 андроид таблети, 5-6 телефони, безброј чачкано) научив - АПДЕЈТ за андроид е прикаска за мали деца (у најдобар случај) или катастрофа (у најлош).
Само првата верзија на фирмверот е добра. Истестирана како што треба, налицкана, напраена, спастрена. Све друго е само трка со време и празни муабети и на крај катастрофа невидена. Никад не апгрејдувај андроид телефон. Како е од фабрика, така е најдобар.
Втора поука - никад не поправај мобилен телефон/таблет. Нервозите и парите што ќе ги изгубиш у поправката никад нема да ги вратиш со продажба. Боље шитни го скршен, исчукан па колку и да му земеш отколку да го поправаш.
Трета поука - годинава Финландија ќе нема на наше море... Али тоа е надвор од темава. ;)

(ова не важи само за Xiaomi, еве уклучен е на ауто апдејт на стабилни верзии, и си свирка)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Па не е да немаше багчиња оригиналниот (кои сега радо би ги прифатил), најмногу ми беше за ТРИМ, а од друга страна понова верзија на Андроид = повеќе рестрикции. Поновата беше демек официјална (од Zopo mobile shop), но при флешување излета (прекина) на 90%, па едино чаре беше format all, па кога веќе го направив тоа, пробував и други неофицијални верзии... Се` уште мислам дека може да се среди, само треба време за пробување, што јас го немам...

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно