Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Телекабел пишува енглисх!

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.112
305
www.gorjan.rocks
Од делото мени на страната на телекабел (www.telekabel.com.mk) видов FAQ's па си реков, дај да видам што има:

Внимавајте на се што е италиц :)

4. Имам еден компјутер во детска соба и еден во дневна и ми се поврзани во ЛАН мрежа. Сакам да имам кабелски интернет на двата компјутери ипак да ми бидат во мрежа.
- Друго решение е наместо сњитцх да користите broadband роутер за поврзување на компјутерите во мрежа и излез на интернет.
(A broadband го напишале на латиница !)

10. Дали со приклучување на интернет се зголемува опасноста, компјутерот да ми се наполни со вируси?
- Со приклучувањето на кабелски интернет вашиот компјутер добива постојана конекција со глобалната интернет мрежа и поради тоа потребно е да имате инсталирано соодветен фирењалл. Овој фирењалл и доколку вашиот броњсер е подесен да не отвара сомнителни извршни програми од интернет се доволна заштита, во спротивно ќе ви биде потребен и соодветен антивирусен програм.
:D:D:D

Изгледа дека почнале да употребуваат само кирилица!

tonk@

hello world
17 февруари 2008
193
2
Ги мрзело на менуваат од кирилица на латиница. СРАМОТА :ua::ua: Кога се прави нешто треба да се направи како што треба не вака.

Romanticen

hello world
6 јануари 2008
206
9
romanticni.com.mk
Ова е страна која има по 1500-2000 клика дневно. ОК сега, сите понекогаш правиме грешки, ама на официјална веб страна?:ua:

CyberSpic

lurker
14 април 2007
823
26
howtoformatacomputer.com
Ова е страна која има по 1500-2000 клика дневно. ОК сега, сите понекогаш правиме грешки, ама на официјална веб страна?:ua:

Зборуваќи за официјална веб страна....http://altrasat.com.mk/
Кабелски оператор во охрид

2719914998_6bc7d93e86_b.jpg

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.033
550
devforge.mk
се прајт нова страна :)
пишите на [email protected]

па овој неписмен некој бе
ме потсетува на еден дечко на мсн што ми пишува:)
не верувам дека е исти овој е NooB-че

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.244
674
Хехе, па така зборвет во Охрид :)
Требит да се напрајт нова страна :)

vik

user
14 април 2007
1.936
32
Е поради ова Македонија ќе пропадни за неколку години. :ua:

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.033
550
devforge.mk
vik да те поправам

ВЕЌЕ е пропадната само толку не се гледа т.е. не излегло се на виделина :)

milevskiz

hello world
9 април 2007
214
5
Тоа со кириличните имиња е според новите измени за употреба на наши имиња на локали и сл.... тоа се вика дупка во законот :LOL::)))))

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.244
674
Не сум јас од Охрид па да знам до толку ;)
sorry за оф-топик

Но како и да е ако некој го знае човекот нека му каже да смени, срамота е вака :)

Очигледно е дека чоекот намерно напишал така, зашто на крајот ставил и смешко :)

Romanticen

hello world
6 јануари 2008
206
9
romanticni.com.mk
Очигледно е дека чоекот намерно напишал така, зашто на крајот ставил и смешко :)

Тоа е ОФИЦИЈАЛНА ВЕБ СТРАНА на кабелски оператор во Охрид. Не изгледа професионално да пишува на дијалект или да користи смешковци кога ги известува читателите дека веб сајтот е во изработка.
Како би било сега еве it.com.mk прават надоградба на серверот и да пишат: " Aбе пеери ние прајме надоградба на сервериве, се враќаме шо е можно побрзо ;) "

нема да личи на ништо тоа :chudenje:

П.С. Не ја отвара странава кај мене http://altrasat.com.mk/ :S :zbunet3:

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно