Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.622
19.361
И да хаиоми е хиаоми според тоа што не нуди телефони по оператори. Ако го сменат тоа, цените на телефоните ке им рипнат и нема да бидат веќе тоа по што се познати.
Океј се телефоните ама ептен им даваш големина.

И ај те молам објасни како тоа ќе им пораснат цените ако продаваат повеќе телефони? (пошто сега и оператерите ќе ги продаваат)

17 август 2014
1.867
1.380
Скопје
Па цените им се такви како што се поради фактот што не ги продаваат телефоните на препродавачи во кои тука спаѓаат и операторите, нивната продажба се одвива строго онлајн.
Ако почнат да нудат телефони на препродавачи цената на телефоните ке им рипне 20-30 посто автоматски...а да не зборам за кај нас после цената.

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Полека бе луѓе спуштете ја топката, жаоми тек сега влезе во прва лига, рано им е нив за шампиони да се борат, првен лига на шампиони ги чека калификации :)

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.698
5.492
@Dark HaCkeR
Затоа реков неофицијални извори, но има преговори. Ке видиме дали ке има некаков апдејт околу таа информација.

@xenon
Незнам, но штом почнат официјално да го нудат на пазарот со конкретна цена, веројатно после месец дена одприлике.

mviktors

user
25 октомври 2012
1.144
1.719
mviktors's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5600X & Noctua NH-D15
Motherboard
ASUS TUF GAMING B550-PLUS
Storage
1TB 970 Evo + Samsung SSD 500gb + WD10EZEX 1TB
PSU
CM Vanguard 750W
RAM
2x8GB Kingston HyperX Predator
Video card
EVGA GeForce RTX 3070 Ti FTW3 ULTRA
Case
CM Storm Scout 2
Mouse
Logitech G305
Keyboard
A4Tech B120 Bloody
Audio
JBL LSR305 & HyperX Cloud Pro
Monitor
LG 27GL850 & Dell U2412M
OS
Win 11 x64
Одлична статија околу тоа како Xiaomi ја формира цената на нивните телефони, објаснување за нивното позиционирање на пазарот и ред други одговори на често поставуваните прашања што ги имаше и на темава.
http://yourstory.com/2014/09/xiaomi-pricing-strategy-hugo-barra/

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.433
5.590
Пред 15+ години и на самсунг и на лг се гледаше со потценување и потсмев како сега на xiaomi, а сега се креваат во ѕвезди. Тогаш се признавање само јапонска и германска технологија, никако тоа „ѓубрето“ од Кореа.

kirev

senior
31 мај 2010
9.140
7.821
Пред 15+ години и на самсунг и на лг се гледаше со потценување и потсмев како сега на xiaomi, а сега се креваат во ѕвезди. Тогаш се признавање само јапонска и германска технологија, никако тоа „ѓубрето“ од Кореа.
LG настана од Lucky и Gold Star...

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Неможе шаоми одма да тера кампањи и да се рекламира рано им е,сега се фокусирани за да лапаат корисници да земат повеќе парче торта е после тоа им е целта сега за сега кога ке направат пари ке имаат и да фрлаат и на реклами и на концерти

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Благодарност до it.com.mk за прогресивното мислење и можноста да се изнесат фактите, кои се надевам ќе нарават промена во начинот на размислување на овие простори.

Прочитајте повеќе на линкот:
http://it.com.mk/k-e-mozhe-li-xiaomi-da-go-osvoi-makedonskiot-pazar/

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Цена за новиот Note уште не се знае ?
Не уште, таму во кина лупаат цени, ама од денес почнува некоја пред нарачка таму, за тука ќе се знаат количините и цените до Среда мислам..

kamenko

hello world
3 јануари 2011
118
40
go gledam MI4 poeftin kaj nas odkolku u EU.
pa ke si go kupam dole.mislam u Mkd ,koga ke si dojdam.
samo ne gledam kolku Gb prostor e.

Revolution

read-only
12 јануари 2015
2
2
Zdravo
Da prasam da ne ima nekoj Redmi Note 4G imam eden problem instalirav verzija 5.1.30 ama ne valja nema APP store od android ima nekoja kineska verzija i sga sakam da se vratam na 5.1.10 ama koa idam na updejtot se pojavuva problem REPORT TO MIUI i nemoze da go instlairam verzijata 5.1.10.
Da ne znae nekoj kako na drug nacina da se vratam na starata verzija?

17 август 2014
1.867
1.380
Скопје
Неможеш така, мора да најдеш фастбут ром ако сакаш да се вратиш на поназад верзија.
Јас ти препорачувам вака.
Најди го последниот фастбут ром за ноте 4г, симни тука.
Флешни го, упатство тука.
Симни го најновиот апдејт од тука.
Преименувај го во update.zip и флешни го преку рикавери.
Овој е европски фирмвер, и ке имаш плејстор...

Enis-Phantom

hello world
18 ноември 2013
352
537
Небитно
Бидејќи сум немал шанса порано првин голема благодарност до @the_maker што се залага за ми телефоните и менување на македонското "стереотипско" мислење најискрено кажано да не беше до форумов и темава немаше до волку да се заинтересирам за телефониве. Уште еднаш тенкју. онтопик знам дека има официјална тема за тоа но некоја идеја кога би пристигнале редми 2. :)

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
[Неделна надградба] MIUI ROM 5.2.6

[Календар]
НОВО - Поддршка за проверка на детална временска прогноза во месечниот преглед во Календарот (02-03)
НОВО - НОВ интерфејс на Календарот (02-03)

[Камера]
Исправка - HHT модусот не работеше (01-07)

[Галерија]
Исправка - Понекогаш галеријата FC кога бришете многу слики континуирано (02-03)

[Музика]
НОВО - Кратенка за да ги гледате Артистите и Албумите на почетната страна (02-05)
Оптимизација - Поддрчка за 192K FLAC (01-07)
Оптимизација - Паѓачки опции за Симни/Додади во Фаворити кога сте на листата на песни (02-05)
Оптимизација - Намален UI нивоа и зголемена брзина на стартување (02-05)
Оптимизација - Подесена позицијата на popup прозорот 'Повеќе' на страната 'Моментално Свири' (02-05)
Оптимизација - Автоматски симнете ги песните на внатрешната SD меморија кога надворепната SD картичка нема повеќе место (02-05)

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Xiaomi ќе отвара продавница, но не за телефони во USA, туку за нивните додатоци и ситни уреди. Идејата е да се почне со етаблирање на брендот и запознавање на потенцијалните клиенти.

Ќе се продаваат Mi Power Bank, Mi Band како и Mi Headphones и Mi Earphones.

Повеќе на линкот подолу. http://www.theverge.com/2015/2/12/8...n-shop-in-the-us-this-year-but-not-for-phones

20147231331204421115.jpg pic2.png 1.jpg

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно