Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Т-Home оптика

И

Избришан член 42370

Гостин
Сите што се префрлаат од бакар на оптика имаат 60/30 со тарифа М магента и М интернет.

Па тогаш зошто ми рекоја во контакт центар дека ќе останам на иста брзина 30/5? И јас нормално одбив.
П.С оваа информација колку што гледам никаде не е достапна на нивниов сајт.
Мене вакви потези многу ме нервираат.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.630
1.798
Па тогаш зошто ми рекоја во контакт центар дека ќе останам на иста брзина 30/5? И јас нормално одбив.
Колку што знам од порано, имаат агенти што одат по домовите, и нудат добри услови. Е сега ако во тој момент не си дома, не си отворил врата, а соседот во соседниот стан отворил во тој момент, ќе има подобар пакет од тебе за помали пари. Овие луѓе работат независно за Телеком и добиваат бонуси за секој нов корисник. А официјално е понудата на веб страната, и тоа е единствено валидно, што и вработените ќе ти го посочат. Е сега зошто не се трудат да те задржат не знам. И ова не е случај само кај нас еве скоро на оној подкастот на Линус, имаше баш таков случај, стар договор потпишан по промотивна цена, останува да се наплаќа по фул цена, операторите се такви, не им одговара, засекогаш да бидеш на поефтина тарифа и да не обновуваш договор да си тече на неопределено.
На 9:20 во видеото
View: https://youtu.be/9s_MdievoS8

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Пиши ми ако сакаш у пп,л ознака или фиксен телефон,и ке проверам брзини све и ке ти кажам,кои понуди ке ги добиеш на оптика ако направиме миграција.

П.С немам никаков бенефит од ова да си кажам веднаш,него чисто да помогнам во она што можам.

Pej4o

hello world
12 ноември 2015
98
97
Прават тестирање некое ,за вработени во Т имат гига со гига брзина пуштено за оптика.Други корисници на од бакар на оптика сега имат 60/30 .Еве како е кај мене на ВДСЛ првин 30/5 имав еден ден ,после си зголемив брзина и зависи од линијата каква да ли подржува толку.
Како е сега : Screenshot_2022-09-10-19-53-14-352_com.telekom.telekommk.jpg

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.239
665
Потполно те разбирам,но инфлацијата ке си го направи своето.Ке има покачување во другите оператори наскоро.
Магента ќе оди нагоре? Секоја година остваруваат нереални профити, а не можат да издржат една година криза. Да не зголемуваат цени и во Германија? Начекале тука село без кучиња и прават што сакаат.

И

Избришан член 42370

Гостин
Колку што знам од порано, имаат агенти што одат по домовите, и нудат добри услови. Е сега ако во тој момент не си дома, не си отворил врата, а соседот во соседниот стан отворил во тој момент, ќе има подобар пакет од тебе за помали пари. Овие луѓе работат независно за Телеком и добиваат бонуси за секој нов корисник. А официјално е понудата на веб страната, и тоа е единствено валидно, што и вработените ќе ти го посочат. Е сега зошто не се трудат да те задржат не знам. И ова не е случај само кај нас еве скоро на оној подкастот на Линус, имаше баш таков случај, стар договор потпишан по промотивна цена, останува да се наплаќа по фул цена, операторите се такви, не им одговара, засекогаш да бидеш на поефтина тарифа и да не обновуваш договор да си тече на неопределено.
На 9:20 во видеото
View: https://youtu.be/9s_MdievoS8

По таа логика другар, договорот ми е поминат, да ги откажам, па за 2 месеци да поднесам нов приклучок и да се водам како нов корисник? Може?
П.С ич не ми е проблем да обновам договор, но не добивам ништо плус, всушност во минус сум ако потпишам наново за исти услови. Се обврзувам 2 години да им плаќам.

Прават тестирање некое ,за вработени во Т имат гига со гига брзина пуштено за оптика.Други корисници на од бакар на оптика сега имат 60/30 .Еве како е кај мене на ВДСЛ првин 30/5 имав еден ден ,после си зголемив брзина и зависи од линијата каква да ли подржува толку.
Како е сега :Погледнете го атачментот 116542

Како си зголемил брзина?

Јас им понудив да земам 100/100 оптика, но поради што немам технички можности каде што живеам моментално (нема сеуште оптика но е во процес колку што знам), и место 60/10, да имам брзина барем 100/10. Повели каква линија имам, страмота е да ме фарбаат дека нема технички можности бла-бла.

2022-09-10 21_17_47-Window.png

wolverine

user
27 јуни 2012
1.344
1.583
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
По таа логика другар, договорот ми е поминат, да ги откажам, па за 2 месеци да поднесам нов приклучок и да се водам како нов корисник? Може?
П.С ич не ми е проблем да обновам договор, но не добивам ништо плус, всушност во минус сум ако потпишам наново за исти услови. Се обврзувам 2 години да им плаќам.

Како си зголемил брзина?

Јас им понудив да земам 100/100 оптика, но поради што немам технички можности каде што живеам моментално (нема сеуште оптика но е во процес колку што знам), и место 60/10, да имам брзина барем 100/10. Повели каква линија имам, страмота е да ме фарбаат дека нема технички можности бла-бла.

Погледнете го атачментот 116543

Друже па ти имаш CableCall во Струга, што се замараш со телеком? Видов дека CableCall работеа да го покријат цел Струга со оптика...

И

Избришан член 42370

Гостин
Друже па ти имаш CableCall во Струга, што се замараш со телеком? Видов дека CableCall работеа да го покријат цел Струга со оптика...

Најстабилно ми е Телеком, сум пробвел други локални, не сум бил воопшто задоволен. Не сум во центар. Што е CableCall? Прв пат слушам. Ќе пригуглам.

Edit: Локални... па јас гледав дека ќе правеа поголема покриеност Телеком и затоа се заинтересирав и испишав неколку постови овде. Да ти кажам право вреди да се праша.

Corsair

hello world
7 мај 2015
81
56
И после 10 години исти курец. Ке умриме со 1до10мбпс уплоад
Оптика си е оптика нема 100/10 200/10 туку 100 100 200 200 300 300 400 400 500 1000 1000 ова е.!

И

Избришан член 42370

Гостин
И после 10 години исти курец. Ке умриме со 1до10мбпс уплоад
Оптика си е оптика нема 100/10 200/10 туку 100 100 200 200 300 300 400 400 500 1000 1000 ова е.!

Или тежок за сфаќање сум или не знам што друго да пишам. Поентата друга ми е. Имам техничка можност за 100/10 на бакар (види слика погоре), оптика немам до мое место на живеење.
И јас би сакал 100/100, но кога се има можност за едно, но не за друго, зошто да не биде само едното?
Ама изгледа со Телеком е кој како ќе си ја нареди + зачинето со малку среќа и тоа е тоа.

Pej4o

hello world
12 ноември 2015
98
97
Или тежок за сфаќање сум или не знам што друго да пишам. Поентата друга ми е. Имам техничка можност за 100/10 на бакар (види слика погоре), оптика немам до мое место на живеење.
И јас би сакал 100/100, но кога се има можност за едно, но не за друго, зошто да не биде само едното?
Ама изгледа со Телеком е кој како ќе си ја нареди + зачинето со малку среќа и тоа е тоа.
ВДСЛ сие приказна ,ако ти пуштат 100/10 ке ти биде нестабилна линија.Причина ВДСЛ сите линии пагат или варираат пример: Прво вклучување на рутер ке ти даде 120000/25000 брзина линиска - после извесно време пага линиска брзина ,само што ти не ја гледаш со иструмен нај убаво се гледа и може да ја оптеретиш ке покаже колку ке падне.Кога симнуваш и аплаудираш линијата ти варира и гледам имаш рутер Speedport Plus што се лоши многу според мене ,најдобар рутер за ВДСЛ моментално е Speedport Entry 2i. Пратими во порака ознака Л или број фиксен и локација да ти прашам во Струга што е работата и оптика да ли ке може да ти пуштат.

Aowek

user
14 април 2012
1.217
1.173
Имав 2,5 години Телекабел оптика 150/150 сега имам 100/100 Телеком не се споредува квалитетот на оптиката на Телеком.

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
@Aowek од кој аспект за тебе е подобар телеком ? ова го прашуваш онака ме интересира зашто мислиш или зашто телеком е подобар од телекабел.
Која е разликата ?
Зашто пре би телеком него телекабел кога на пример телекабел нели дава унлимитед и без договор.
Благодарам

Aowek

user
14 април 2012
1.217
1.173
@Aowek од кој аспект за тебе е подобар телеком ? ова го прашуваш онака ме интересира зашто мислиш или зашто телеком е подобар од телекабел.
Која е разликата ?
Зашто пре би телеком него телекабел кога на пример телекабел нели дава унлимитед и без договор.
Благодарам
Постабилен е од Телекабел многу, често знаеше Телекабел навечер да намали брзина од 150 на 80 да падне, да имам пинг многу на моменти, да нема интернет по 1-2 часа не пречесто ама се случуваше 1-2 месечно. Две различни локации се ама се во одалечени 400 метри, можеби имаат подобра инсталација сега на локацијава не знам ама секогаш кога би имал шанса би зел телеком. Не можам да потрошам 6000гб месечно секако на пакетов. Плус телевизијата ми одговара да можам фудбал, ф1 да гледам.

Во Телекабел имав пријавено едно 50 пати дека не им работи онлајн наплатата кога се логираш со профил никад не ја средија. Секога ми јавуваше грешка. Телеком се далеку од сјајни имам работено скоро 1,5 години во таа фирма ама споредено со Телекабел за оптика се подобри за мене.

Понудата ми е 1500 денари во моментов
Интернет Л
ТВ М + сите спортски гратис.

20 јуни 2008
644
698
Ivicakmk's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X & Noctua NH-D15 chromax.black
Motherboard
MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI
Storage
Samsung 980 Pro 1 TB + Toshiba MG07ACA14TE
PSU
ASUS TUF Gaming 1000W Gold
RAM
2x16 GB Kingston HyperX Fury DDR4 3600 MHz CL16
Video card
Asus TUF RTX 3070 Ti
Case
Sharkoon TG6
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro
Keyboard
Logitech G915 X Lightspeed
Audio
Razer Blackshark V2 Pro
Monitor
Dell S2721DGFA / BenQ BL3201PT
OS
Windows 10 Pro
@DemoUser ако ти е за онака после работа да си симнеш филм тогаш Телекабел ти е најдобра опција. Ако работиш од дома и ти треба стабилност, перманентна брзина итн тогаш Телеком.

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
@Ivicakmk @Aowek готово јасно ми е .... мене интернетот не ми е за онака затоа и имам мрежа низ цел стан со модули по 2 кат6е кабли драка пуштано и модули и конектори машки од 420 денари имам ставано само ради стабилност и да знам дека не е до каблите.
Си уложив поштено и си знам што мрежа имам телеком си е телеком не го рчкај за вифито на кабел мора да иде ако ти е мрежната гигабитна.
Ако сакаш да се правиш струле стај си го во бриџ мод и после рчакај си но на така уште повеќе им ја олеснуваш работата на телеком си правиш проблем со тоа што ако имаш некој проблем со интернет после ќе ти ја криват твојата опрема затоа што телеком мери ниво на оптика и тоа е тоа прави спидтест на лице место техничар и ако добие брзина чао пријатно сите посериозни проблеми ќе мора да идеш да си се жалиш писмено.

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.166
3.219
Струмица
Од пред месец и пол ставивме Магента, беше 40/20 М пакетот, од овој месец е 60/30. Имам пријател и ми спакува убав пакет со бесплатни спортски канали, а портиравме и два броја (од А1 и Телекабел) за да ја комплетираме Магентата. (500ден за неограничени разговори и 6ГБ интернет)
Пријателот од Телеком кажа за скокање од М во Л (100/100) се доплаќа 200ден, а спомна и дека ќе се дига и Л пакетот на 200/200, само не спомна за цена дали ќе се доплаќа повеќе, ќе ми потврди оваа недела.
Уште користам Телекабел оптика 150/150, ама последните 40ина дена почна многу да ме иритира големиот пинг на Фејсбук (110ms) баш во ударното време 19-24ч. и на ПЦ чекаш 10 секунди да ти отвори чат прозорец, генерално цел фејсбук е бавен во тој временски период.

Така да, после 5+ години користење и фалење/препораки на Телекабел оптиката, сериозно размислувам да мигрирам целосно на Телеком и да дигнам на Л 200/200, ако го дигнат од 100/100.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.799
3.983
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Најстабилно ми е Телеком, сум пробвел други локални, не сум бил воопшто задоволен. Не сум во центар. Што е CableCall? Прв пат слушам. Ќе пригуглам.

Edit: Локални... па јас гледав дека ќе правеа поголема покриеност Телеком и затоа се заинтересирав и испишав неколку постови овде. Да ти кажам право вреди да се праша.
тоа cablecall беше поранешно калтрина мислам и чисто сумљам дека редат оптика, телеком заглавени се со оптиката на прсти се бројат улиците каде има оптика струга

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Од пред месец и пол ставивме Магента, беше 40/20 М пакетот, од овој месец е 60/30. Имам пријател и ми спакува убав пакет со бесплатни спортски канали, а портиравме и два броја (од А1 и Телекабел) за да ја комплетираме Магентата. (500ден за неограничени разговори и 6ГБ интернет)
Пријателот од Телеком кажа за скокање од М во Л (100/100) се доплаќа 200ден, а спомна и дека ќе се дига и Л пакетот на 200/200, само не спомна за цена дали ќе се доплаќа повеќе, ќе ми потврди оваа недела.
Уште користам Телекабел оптика 150/150, ама последните 40ина дена почна многу да ме иритира големиот пинг на Фејсбук (110ms) баш во ударното време 19-24ч. и на ПЦ чекаш 10 секунди да ти отвори чат прозорец, генерално цел фејсбук е бавен во тој временски период.

Така да, после 5+ години користење и фалење/препораки на Телекабел оптиката, сериозно размислувам да мигрирам целосно на Телеком и да дигнам на Л 200/200, ако го дигнат од 100/100.
Не постои пакет со брзина од 60/30 во Телеком,пакетов кој го имаш моментално е како што напомена 40/20,но ради тоа што ти е преку пријател кој го напомена дека работел во Телеком ти го качил пакетот на брзината 60/30(знам и преку која платформа ти го качил пакетот,таа платформа се дава на мн малце луѓе,ради вакви злоупотреби),е сеа што е лошото во ситуацијава,ако дојде до дефект на рутерт,интернет,и се јавиш во Техничка подршка и те преземе некој поискусен оператор,веднаш ке ти ја бутне линијата на 40/20,се додека официјално нема пакет 60/30 на сајт на Телеком,и во понудите на Телеком,ке ти ја буткаат линијата на онаа која е по процедура.Друга работа покачувањето како што ти го кажал пријателот од Телеком 200/200 во Л пакет е чиста измишљотина од него, прва промена ке има на покачување на пакетите на ADSL,VDSL,колку,што и како,нема сеуште никакво официјално инфо,но ке мора да се работи прво на овие технологии затоа што се доста ниски ADSL (15/5),VDSL(30/5),мора прво овие технолопгии да се качат во однос на брзината,па потоа да се работи на нешто друго.

И најново инфо што имам од вчера,дека целата опрема за тв ке се менува на секој корисник на Телеком,стигаат нови ресивери за ТВ и ке се менуваат,затоа што старите се крш,катастрофа и веќе дотраени се,и премногу заглавуваат веќе и тешко се користат.

GoranMak

hello world
13 февруари 2020
257
245
Неотел имаат апп за Анддроид ТВ од поодамна, а за Самсунг Тизен ОС од брзо па нема потреба од додатен уред да ти инсталираат.

Има некоја најава кај Телеком за вакво нешто.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.316
1.341
Не постои пакет со брзина од 60/30 во Телеком,пакетов кој го имаш моментално е како што напомена 40/20,но ради тоа што ти е преку пријател кој го напомена дека работел во Телеком ти го качил пакетот на брзината 60/30(знам и преку која платформа ти го качил пакетот,таа платформа се дава на мн малце луѓе,ради вакви злоупотреби),е сеа што е лошото во ситуацијава,ако дојде до дефект на рутерт,интернет,и се јавиш во Техничка подршка и те преземе некој поискусен оператор,веднаш ке ти ја бутне линијата на 40/20,се додека официјално нема пакет 60/30 на сајт на Телеком,и во понудите на Телеком,ке ти ја буткаат линијата на онаа која е по процедура.Друга работа покачувањето како што ти го кажал пријателот од Телеком 200/200 во Л пакет е чиста измишљотина од него, прва промена ке има на покачување на пакетите на ADSL,VDSL,колку,што и како,нема сеуште никакво официјално инфо,но ке мора да се работи прво на овие технологии затоа што се доста ниски ADSL (15/5),VDSL(30/5),мора прво овие технолопгии да се качат во однос на брзината,па потоа да се работи на нешто друго.

И најново инфо што имам од вчера,дека целата опрема за тв ке се менува на секој корисник на Телеком,стигаат нови ресивери за ТВ и ке се менуваат,затоа што старите се крш,катастрофа и веќе дотраени се,и премногу заглавуваат веќе и тешко се користат.
Нит имам некој у телеком нит ништо, па сум на Магента М нет и имам 60/30 (на оптика сум) така да ни тоа не е точно.

За ТВ - Нека не го потат нека покачат битрејт некако за оптик корисниците.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно