Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Т-Home оптика

chroot

lurker
12 ноември 2021
768
1.101
Скопје
Што ми се напнавте ко мое да е Телеком?

Јас кажав само каква новост ке има Телеком,за сите поплаки и предлози имате фб,па пишивајте таму во инбокс и ке ви ги разгледуваат поплаките,и фалбите.

Јас сум свесен за недостатоците,но политиката е друга на Телеком,на кој не му одговара Телеком,има и други оператори,не си трошете време и пари,кини догг со факти и докази и бирај друг оператор.
Добро де не сфаќај лично, ти си претставник и затоа ја упатив критиката на тој начин.
Поентата е Телеком дебело тоне, не инвестира ништо и се влечат со такви детски глупости гејминг профили што се комплетно небитни за 90% од корисниците.

HoLfElDeR

hello world
13 октомври 2010
226
146
Непозната
Наскоро ке има новост во пакетите на Оптиката,ке постои можност да се доплати за гејминг профил,кои ке биде сетиран преку портна на LAN2,сеуште нема која ке биде цената,но најверојатно ке е 300 денари плус на пакетот.Со тоа што ке добиете гејминг профил,со кои ке имате минимална латенција,и минимален пинг некаде од 1 до 5 ms мах,при крај тестирањето,и наскоро ке го активираме.Јас се борам искрено да е минимална доплата во претплатата на овој гејминг пакет.

Погледнете го атачментот 116139
Да не имаш некоја информација до каде е замената на бакарот со оптика, сѐ ми се чини дека како да стои во место и дека дигнале раце од модернизација.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Добро де не сфаќај лично, ти си претставник и затоа ја упатив критиката на тој начин.
Поентата е Телеком дебело тоне, не инвестира ништо и се влечат со такви детски глупости гејминг профили што се комплетно небитни за 90% од корисниците.
имам оптика од телекабел и телеком. Телекабел ти е дачиа од 1995 телеком тесла 2022.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Abe super se toa jas nemam opticki internet od 24ti vo sred centar na Skopje - Telekom imale nekoj defekt ama 7 dena da nemas internet fiksen neznam daleku od Tesli

Отвори налог? Како 7 дена без одговор. Јави се на 122 дај број на налог да проверат што е работата. После откако ќе оправат оди до салон и поднеси писмен приговор.

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
@Pero писмен приговор одма од старт и тоа е тоа џабе ќе се јавуваш ако има поголем квар нема да ти помогне никој.
Ќе ти скратат 200 денари максимум од сметка и тоа е тоа зависи колку денови ќе останеш без интернет.

The-spiki

hello world
26 април 2008
140
183
www.spiki.mk
The-spiki's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-5820k x99, DEEPCOOL Captain 24
Motherboard
MSI SLI X99S Krait Edition
Storage
Samsung Evo 850 250gb
PSU
Thermaltake Toughpower DPS G 850W
RAM
CORSAIR 32GB Vengeance LPX DDR4 2666MHz
Video card
GIGABYTE GV-N970G1 GAMING-4GD GeForce GTX 970 4GB
Case
NZXT H440 Razer
Mouse
SteelSeries Rival
Keyboard
SteelSeries Merc
Audio
SteelSeries Siberia v2
Monitor
LG 34UM67
OS
Slackware Linux
Со тоа што ке добиете гејминг профил,со кои ке имате минимална латенција,и минимален пинг некаде од 1 до 5 ms мах
Пинг до каде ќе биде 1-5 мс?
По дома тоа веќе го имаме :)
До сервер во странство тоа е невозможно :)

Зборуваме за гејминг профил,кои има голем пинг во однос на игри,онлајн гејмање и итн,ретко кој има стабилен пинг цело време да кажеме од 1ms,во последно се соочуваме со корисници кои играат,а имаат огромен пинг и покрај сите сетирања преку нашите системи неможеме за жал да го стабилизираме пингот,е овој гејминг профил ке ги решава тие проблеми,како со латенција така и со пингот.
Пинг е алатка/програма и единица за мерење латенција... така да доколку се намали „пингот“ е намалена латенција.

Се работи на подобрување на интернетот,без разлика како би се користел и каде би се користел,со новиот пакет гејминг пингот ке ти биде мах 5ms ,дали е на Мк сервер или странски сервер ке биде тој пинг.Лошо си ме разбрал,прост пример ти сега имаш 60 пинг,со пакетот гејминг ке имаш само 1-5ms пинг,плус и латенцијата ке биде намалена.
Не е точно тоа што си напишал.
Не може тоа да се изведе на планета земја во 2022 година со постоечка опрема за пренос на сигнал.

Пингот зависи све од серверот на кои играте,да кажеме ако серверот е добар ке биде пингот 1-5ms,затоа што ке биде сетиран за на таа конфигурација.Ако е лош серверот што играте џабе што пингот на Телеком ке е 1-5ms,кога ке го бута лошиот сервер на играта.

Нема да фукнционира ист ако рутерот е во бриџ моуд,затоа што ке го користиш рутерот или свичот кој ти е додатен,а овој гејминг профил ке биде сетиран само на LAN2,портата од Телеком рутерите,ние немаме достапност на дополнител рутер кои не е од страна на Телеком.
Воопшто не работи така како што замислуваш. Лол.
Доколку може некој да мести сервер да работи на 1-5 мс или повеќе, зошто да работи поспоро?

Ке биде средено,за кратко време ке биде со гејминг профилите средена секоја латенција.

За тебе да,но за Телеком не :)
Тоа е научна фанстастика. За сите.
Само за тебе не е затоа што не знаеш што збориш и едноставно во грешка си ама не го разбираш тоа

Буквално невозможно е да имаш 1мс латенција со сервер во америка... па ни со германија, не па америка.
100% точно

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Пинг до каде ќе биде 1-5 мс?
По дома тоа веќе го имаме :)
До сервер во странство тоа е невозможно :)

Пинг е алатка/програма и единица за мерење латенција... така да доколку се намали „пингот“ е намалена латенција.

Не е точно тоа што си напишал.
Не може тоа да се изведе на планета земја во 2022 година со постоечка опрема за пренос на сигнал.

Воопшто не работи така како што замислуваш. Лол.
Доколку може некој да мести сервер да работи на 1-5 мс или повеќе, зошто да работи поспоро?

Тоа е научна фанстастика. За сите.
Само за тебе не е затоа што не знаеш што збориш и едноставно во грешка си ама не го разбираш тоа

100% точно
Ииии експерт види го ти него,динг динг нема лабаво,брао бе :D :D

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.301
5.286
Скопје
hackitfree.github.io
имам оптика од телекабел и телеком. Телекабел ти е дачиа од 1995 телеком тесла 2022.
Дачиа значи добра кола била ? :rolleyes:
Мислењето е автоматски споено:

Ииии експерт види го ти него,динг динг нема лабаво,брао бе :D :D
Д Спики - краљ ! ;)

Мене серверот ми го „наместиле„ на 50 пинг :(
Тој од Австралија па на 200пинг е наместен :ROFLMAO:

Последна промена:

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Дачиа е кола, брка работа, тесла е подобра. Исто и со интернетот, оптичкиот од телекабел е добар за 90% од корисниците, но за другите 10% е неупотреблив. Знае да има падови на брзина во период од 19-23 часот, некогаш голема латенција и на секој 10-15 дена знае да блокира модемот па да треба ресет од централа. Инаку телеком ако го земеш во магенда пакет е 300 ден месечно 100/100 со 6 тера трансфер

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Дачиа значи добра кола била ? :rolleyes:

Д Спики - краљ ! ;)

Мене серверот ми го „наместиле„ на 50 пинг :(
Тој од Австралија па на 200пинг е наместен :ROFLMAO:
Да читав за тебе,знаеме ноГу си јак

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.301
5.286
Скопје
hackitfree.github.io
Дачиа е кола, брка работа, тесла е подобра. Исто и со интернетот, оптичкиот од телекабел е добар за 90% од корисниците, но за другите 10% е неупотреблив. Знае да има падови на брзина во период од 19-23 часот, некогаш голема латенција и на секој 10-15 дена знае да блокира модемот па да треба ресет од централа. Инаку телеком ако го земеш во магенда пакет е 300 ден месечно 100/100 со 6 тера трансфер
Јас воопшто не сум приметил пад (оптика Центар Скопје) - а и да имало мали прекини еднаш месечно - биле под 1мин ! Значи не е баш споредбата Тесла - Дачиа...
На други локации можеби е така како што велиш - и на кабелски - ти не нагласи...

Да читав за тебе,знаеме ноГу си јак
Не се лути бе Рејзер - да се пошегуваме...:)
Не се однесуваше ништо на тебе - само се надоврзав на твојата шега и на „местењата„ што ги спомна членот погоре ...

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Немам интерес да го фалам или негирам едниот или другиот, давам препорака некој ако сака да послуша и да има подобар нет за исти или помали пари

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
@mkextremer
Па пак зборете тука глупости за телеком уште + 1000 дарче ќе го направат :)
Од инает не за друго и пак ќе имааат корисници :)

Нормално се шалам али тоа е тоа пратат они и тука имаат шпиуни не се секирајте

Skorp

hello world
25 август 2016
489
508
Skopje

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.306
1.329
Дали вечерва ги имаат значително компресирано (помал битрејт) спортскиве канали дур има ЛШ? Генерално се со полош квалитет од претходно, при брзи движења се коцки им е...

kirev

senior
31 мај 2010
9.061
7.736
Дали вечерва ги имаат значително компресирано (помал битрејт) спортскиве канали дур има ЛШ? Генерално се со полош квалитет од претходно, при брзи движења се коцки им е...
КАТАСТРОФА. Не заборави дека пред неполна година, а кога јутјуб престана 720p да го вика ХД, они се фалеа дека сите канали се на ХД. Дури и тие што им се стандардна дефиниција им прават апскејл во хаде. Па после кинески ајпитиви од алиекспрес... Епа кинески.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.306
1.329
КАТАСТРОФА. Не заборави дека пред неполна година, а кога јутјуб престана 720p да го вика ХД, они се фалеа дека сите канали се на ХД. Дури и тие што им се стандардна дефиниција им прават апскејл во хаде. Па после кинески ајпитиви од алиекспрес... Епа кинески.
Абе генерално океј им беа претходно Премиер Лига викендиве дур гледав на Арена а и другите спортски си беа со задоволителен квалитет (значи не најперфектен да), ама ова вечерва еве како што гледам сите спортски канали им се ептен компресирани... На брзи движења на голем екран се коцки се прави.

Реал вчера на Арена 2 беше сосема во ред квалитет. Вечерва изгледа мењале нешто.

Последна промена:

Julian

lurker
20 август 2016
521
352
На 1 октомври ми завршува договорот со телеком од кој бев презадоволен. Оптички интернет 100/100 со Макс тв со гратис спортски канали склучен преку агент за 1500 денари.
Планирав да си продолжи таа тарифа без да ја менувам или обновувам, кога на последната сметка стига ова.

Screenshot_20220909-201852_Drive.jpg

Од 1ви октомври ми се менува цената на услугата од 1500 на 1800 денари.
Дали има правна основа ова?
Исто така пишува ако сакате може да го раскинете договорот без последици.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.198
1.208
Скопје
На 1 октомври ми завршува договорот со телеком од кој бев презадоволен. Оптички интернет 100/100 со Макс тв со гратис спортски канали склучен преку агент за 1500 денари.
Планирав да си продолжи таа тарифа без да ја менувам или обновувам, кога на последната сметка стига ова.

Погледнете го атачментот 116517

Од 1ви октомври ми се менува цената на услугата од 1500 на 1800 денари.
Дали има правна основа ова?
Исто така пишува ако сакате може да го раскинете договорот без последици.
Колку што знам таа цена преку агент е само за 2 години, после тоа иде редовна цена, исто го јадев, али знаеш што можеш да направиш, раскини договор и така ти е истечен, и исто преку агент земи на друго име (некој од фамилија)

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно