Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Т-Home оптика

FATAL ERROR !

Баниран/a
24 август 2011
579
277
Не најдов ваква тема, па еве една за дискусии.
Има некој ставено од кај нив оптички интернет, позитини и негативни искуства и слично?

Мене поточно ме интересира, дали некој знае повеќе за оптичките пакети, бидејки мене ми рекоа дека 3Max пакетот можело да се замени со 3Max паќет но со оптика, да се продолжи договорот а месечната претплата иста да е, па не ми се веруваше толку. Тој паќет демек сеуште не е официјален???

dramallama

Gaining Experience
24 јануари 2013
373
264
dramallama's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5-3470 with stock cooler
Motherboard
Gigabyte Z77-DS3H
Storage
Samsung 850 EVO 250GB + Samsung Spinpoint F3 1TB
PSU
Cooler Master Silent Pro M 500W
RAM
2x4GB Kingston HyperX Genesis
Video card
Gigabyte GTX 650Ti 2GB
Case
Fractal Design Define R5 White Windowed
Mouse
Steelseries Sensei Raw (Rubberized)
Keyboard
Cooler Master Quickfire TK (Cherry MX Red)
Audio
ASUS Xonar D1 + Sennheiser HD439
Monitor
Samsung SyncMaster P2370
OS
Windows 7 Ultimate 64-bit
Комшии мои во зградава исто имаат, уопште па не се задоволни.

Boldozer

On your way to fame
2 ноември 2012
1.177
591
Скопје
Јас имам во планови да ставам ама ми се фаќа скапо, моментално сум на телекабел и во главно задоволен од услугите.

architect

Unstoppable
27 ноември 2008
2.399
3.430
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
i7 9700k Coffe Lake / NZXT Kraken x62
Motherboard
ASRock Z390 Pro4
Storage
SSD Samsung M.2 970 EVO 250 GB / 850 EVO 250 GB / WD EZEX 1TB
PSU
Corsair HX750i 80 Plus Platinum
RAM
G.SKILL TRIDENT Z RGB 2x 8GB ddr4 3000 mhz
Video card
Asus Rog Strix Gaming RТX 3070 O8G 8GB DDR6
Case
NZXT H500i black/red
Mouse
Logitech G Pro X Superlight white / Logitech G502 RGB / Deskpad Corsair MM350 PRO XL
Keyboard
ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 White
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
во зависност од регионот услугата има различен квалитет, кај некој е фантастично кај некој добро кај некој лошо. Она што го нудат е дефинитивно супер барем она што го користам јас и за сега сум презадоволен од услугата со мали забелешки кон youtube, зашто некогаш знае малце да се подзакочи. Ако те интересира за торент лета со 5-6 mb/s .

Necromancer

Unbeatable
24 февруари 2012
3.920
5.046
Скопје
Јас немам сеуште земено пакет со оптика, иако ми го донесоа дома тоа Хуавеито (менувале инфрструктура и дојде гратис). На работа имам супер побрз интернет, и се што ми треба за гледање симнувам таму. Дома само лабаво сурфање.

Братов има оптика ~2 години (50/50), и он вика дека е супер. Барем даунлоудите му идат добро. Но, знам кога ја инсталираа оптиката, се леташе бар едно месец дена. YouTube на 1080р леташе, полнеше одма. Како поминува времето, како да не е веќе така, и почнувам да се сомневам дека педериве од Телеком на почетокот пуштаат се како што треба, демек ново ти е, тестираш, пингаш, видеа, торенти, и со тек на време кинат по малку. Искрено мислам дека нешто регулираат.

Како и да е, сепак мислам дека имаат најквалитетна услуга кај нас, како и интернет.

MarkoHF

Practice makes perfect
30 септември 2008
851
1.165
Скопје - Кисела Вода
MarkoHF's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 3570k w/ Corsair H100
Motherboard
Gigabyte Z77X-UD3H
Storage
Samsung 840 EVO / Western Digital 1TB EZEX
PSU
Gigabyte ODIN 700W
RAM
8GB Kingston HyperX Beast
Video card
Intel HD 4000
Case
Corsair Air 540
Mouse
Microsoft Sidewinder X8
Keyboard
Microsoft Sidewinder X6
Audio
AKG MK212
Monitor
Samsung S22B300H
OS
Windows 7 Ultimate 64-Bit
Се е супер али е изгор скапо.

Brutalic

Gaining Experience
7 септември 2012
197
94
Calgary, Alberta
www.vsnsolutions.net
jas imam 50/50 optika sve e ok ali youtube smrdi mnogu ne mrda

Јас мислам дека тоа е повеќе до апликацијата, него што е до оптиката. Како што рече architect, ако торентот лета со 5-6 Mbps, a youtube подзакочува, тогаш или до браузерот е или пак до јутуб.

FATAL ERROR !

Баниран/a
24 август 2011
579
277
Мене ме зачуди она што ми го рекоа, дека за истата цена што ми е 3Мах преку телефонската мрежа, можело да се преместам на оптика без дополнителни трошоци... Поише инфо нешто за ова?

smole

Unbeatable
18 април 2007
3.780
4.444
Тоа е да ги имаш истите брзини и лимит, ама врската да ти е оптичка.

ARMac

Epic
2 октомври 2010
9.244
12.051
Скопје
androgaming.com
YT проблемите се до серверите на гугл, одностно еден ноде некаде во украина. Го решиа, пак се заеба.

Тие што поминуваат од адсл на оптика нема да им остане иста брзина. Ќе си добијат повеќе за исти пари. Минус е тоа што ако има квар, се комплет умира и ТВ и тел и интернет. За стабилност и брзина нема што да се каже. Најстабилен и најбрз, но и најскап интернет е баш овој. Јас користам 2 бизнис и 1 хоум пакет уште откако го воведоа, дали 3-4 пати до сега имало проблем и секогаш се решавал брзо.

pinky

Gaining Experience
23 мај 2009
524
428
YT проблемите се до серверите на гугл, одностно еден ноде некаде во украина. Го решиа, пак се заеба.
Провери со која брзина ти се симнуваат видеата на YouТube (десен клик на player-от > show video info), после направи го ова и пак измери брзина.
Ама пробај попладне, да речеме кај 5-6. Барем јас на Blizoo само попладне си имав проблеми. Не знам како е на T-home.
Сега видеата ми се симнуваат со 11,6 Mbps, колку што ми е максималната брзина на пакетот.

ARMac

Epic
2 октомври 2010
9.244
12.051
Скопје
androgaming.com
Провери со која брзина ти се симнуваат видеата на YouТube (десен клик на player-от > show video info), после направи го ова и пак измери брзина.
Ама пробај попладне, да речеме кај 5-6. Барем јас на Blizoo само попладне си имав проблеми. Не знам како е на T-home.
Сега видеата ми се симнуваат со 11,6 Mbps, колку што ми е максималната брзина на пакетот.

Нема разлика со 10 се симињаат ама на толку ми е лимитиран овој компјутер преку QoS. Моментално немам проблеми со youtube.

Иначе знам за throttle серверот на гугл 173.194.55.0 тоа помага во случај кога youtube те лимитира, ама имаше и друг проблем со некои европски сервери. Гледам сега ок е ваљда го решиле.

psyside

Rising Star
4 септември 2008
29.951
31.067
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Нема врска со колку се симнува, може да иде фул спид данлоадот, а видеото да кочи, проверена работа...посебно е данлоуд од гледање стримови/онлајн видеа.

pinky

Gaining Experience
23 мај 2009
524
428
Нема врска со колку се симнува, може да иде фул спид данлоадот, а видеото да кочи, проверена работа...посебно е данлоуд од гледање стримови/онлајн видеа.
Такво нешто се случува само со 4К видеата на YouTube.
1080p видеата се компресирани да тежат по околу 600KBps и може да ти "кочи" само ако имаш спор интернет или лимит од YouTube или оператор.
До пред некоја година бев на ONE и имав лимит (претпоставувам од операторот) само на YouTube и Vimeo на 200 KBps.

Necromancer

Unbeatable
24 февруари 2012
3.920
5.046
Скопје
Moжеби не е најсоодветно место темава, но не најдов друга.

Има некој проблем со WiFi на Хуавеи рутерот од Т? На оптика сум, 50/50 и имам нет на портите за LAN но не мoжам да активирам WLAN, ми вика "Error: Cannot perform the operation. Check whether the input parameters are correct." На поддршка ми вика демек да го ресетирам на фабрички поставки, па после ми вика ај немој да не снемаш и на ЛАН прво да провереле од кај нив remote. После ми спомна дека имало и други вакви случаеви последниве денови регистрирано...

Ако има некој некое инфо или совет слободно нека сподели. Благодарам.

DemoUser

Practice makes perfect
27 април 2010
1.370
1.436
Скопје / Автокоманда
DemoUser's setup  
PSU
1300W SFX Cooler Master
Video card
NVIDIA Founders Edition 3090 Ti
Mouse
Logitech G305
Monitor
ASUS ROG Swift 360Hz PG259QN 24.5”
OS
Windows 11 Home

Има некој проблем со WiFi на Хуавеи рутерот од Т? На оптика сум, 50/50 и имам нет на портите за LAN но не мoжам да активирам WLAN, ми вика "Error: Cannot perform the operation. Check whether the input parameters are correct." На поддршка ми вика демек да го ресетирам на фабрички поставки, па после ми вика ај немој да не снемаш и на ЛАН прво да провереле од кај нив remote. После ми спомна дека имало и други вакви случаеви последниве денови регистрирано...

Работев во Оптинет јас лично местев користници цела поента е до софтверот на Хуавеи рутерот јави им се нека ти стават најнов имаат проблеми со тоа најмногу иначе Хуавеи рутерот си е ок али не е нешто јак за wireless затоа препорачувам да си ставиш друг рутер за бежичен интернет и зависи ако користиш само интернет не користиш телевизија од кај нив нека ти ги отворат сите порти за интернет дека 3 и 4 се затворени само за телевизија

architect

Unstoppable
27 ноември 2008
2.399
3.430
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
i7 9700k Coffe Lake / NZXT Kraken x62
Motherboard
ASRock Z390 Pro4
Storage
SSD Samsung M.2 970 EVO 250 GB / 850 EVO 250 GB / WD EZEX 1TB
PSU
Corsair HX750i 80 Plus Platinum
RAM
G.SKILL TRIDENT Z RGB 2x 8GB ddr4 3000 mhz
Video card
Asus Rog Strix Gaming RТX 3070 O8G 8GB DDR6
Case
NZXT H500i black/red
Mouse
Logitech G Pro X Superlight white / Logitech G502 RGB / Deskpad Corsair MM350 PRO XL
Keyboard
ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 White
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64

кој модел на рутер го имаш точно?

Necromancer

Unbeatable
24 февруари 2012
3.920
5.046
Скопје
Го решив со обичен рисет на фабрички поставки. Наводно Т пуштиле нов firmware за беливе Хуавеи и нешто заглавило WiFi-то. Ми викаат као демек подобар ќе бил безжичниот сега....дрн мрн.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
46.060
Мислења
954.702
Членови
34.478
Огласи
2.286
Најнов член