Како ќе ги качат на бакар кога кај мене пуштиле 12/0.7 брзина, им викам по договор сум 30/5 да ја качат, ми одговараат линијата ти е топ, ваква линија ретко се наоѓа на бакар и таа е максимална брзина што може да ја добиеш, за побрзо мора вдсл а вдсл една станица ставиле на 2 км.Не постои пакет со брзина од 60/30 во Телеком,пакетов кој го имаш моментално е како што напомена 40/20,но ради тоа што ти е преку пријател кој го напомена дека работел во Телеком ти го качил пакетот на брзината 60/30(знам и преку која платформа ти го качил пакетот,таа платформа се дава на мн малце луѓе,ради вакви злоупотреби),е сеа што е лошото во ситуацијава,ако дојде до дефект на рутерт,интернет,и се јавиш во Техничка подршка и те преземе некој поискусен оператор,веднаш ке ти ја бутне линијата на 40/20,се додека официјално нема пакет 60/30 на сајт на Телеком,и во понудите на Телеком,ке ти ја буткаат линијата на онаа која е по процедура.Друга работа покачувањето како што ти го кажал пријателот од Телеком 200/200 во Л пакет е чиста измишљотина од него, прва промена ке има на покачување на пакетите на ADSL,VDSL,колку,што и како,нема сеуште никакво официјално инфо,но ке мора да се работи прво на овие технологии затоа што се доста ниски ADSL (15/5),VDSL(30/5),мора прво овие технолопгии да се качат во однос на брзината,па потоа да се работи на нешто друго.
И најново инфо што имам од вчера,дека целата опрема за тв ке се менува на секој корисник на Телеком,стигаат нови ресивери за ТВ и ке се менуваат,затоа што старите се крш,катастрофа и веќе дотраени се,и премногу заглавуваат веќе и тешко се користат.