Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Фејк производи

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135

Еве уште нешто за фејк твитери, ставени на врата од кола. Е ова е веќе апла фејк, зашто не постојат звучниците таму. :ROFLMAO:
Само штом има фејк ауспуси, еве на поевтиниве коли место екран на допир, нека стават пластика со лепенка од екран на неа, сигурно ќе биде ок.
Мислењето е автоматски споено:

Не се валидни другар. Иди купи бензин од US за 1 долар по литар и донеси го до тука и продавај го дупло важи ? Shady practices buddy, shady practices.

Ова со цената се слагам дека во hindsight немаше потреба да се дискутира.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.581
8.230
Мелмак
Јас стојам на тоа дека цената во анхоч (општо) е превисока за звучници со ваков "Feature" и од таму дојде првиот коментар (општо) за цена за звучнициве. Сметам дека logitech свесно ги имаат направено вака за да делуваат поскапо за да имаат што повисока потенцијална цена во тој некој ценовен ранг.

Анхоч следствено кога би било појасно дека се фејк вискотонците сметам дека многу потешко би ги продавале звучнициве по 4800 денари. Значи да не се зезаме 5 илјади денари за звучнициве мое лично мислење е дека е лудост и дека е подобро да се земат монитори од артист за отприлика таа цена или илјадарка повеќе отколку вакви wanna-be озбилни звучници кои само цената и лажниот изглед ги буста да делуваат као да се сериозни звучници.
Мислењето е автоматски споено:

И озбилно ве молам за предлози за друго име на темава, да се согласиме па да пратиме барање за промена за да нема плачки. Не сметам дека насловот не е коректен пошо има производи шо уопште не прават тоа шо го рекламираат, и би биле комплетно фејк...

Така шо можда нешто ко:
Misleading/фејк производи и практики на компаниите

Ама можда нешто шо е подобро фразирано?

Последна промена:
9 јуни 2015
1.388
2.199
Скопје
Јас стојам на тоа дека цената во анхоч (општо) е превисока за звучници со ваков "Feature" и од таму дојде првиот коментар (општо) за цена за звучнициве. Сметам дека logitech свесно ги имаат направено вака за да делуваат поскапо за да имаат што повисока потенцијална цена во тој некој ценовен ранг.

Анхоч следствено кога би било појасно дека се фејк вискотонците сметам дека многу потешко би ги продавале звучнициве по 4800 денари. Значи да не се зезаме 5 илјади денари за звучнициве мое лично мислење е дека е лудост и дека е подобро да се земат монитори од артист за отприлика таа цена или илјадарка повеќе отколку вакви wanna-be озбилни звучници кои само цената и лажниот изглед ги буста да делуваат као да се сериозни звучници.

Другар постојано мешаш баби и жаби и твоите намери стануваат се потранспарентни за јавноста. Зошто ги вмешуваш Анхоч во сето ова? Анхоч си имаат бизнис модел и верувам дека цената е соодветна на НИВНАТА палета и нивните набавки. Ајде одбери подобри звучници за цената од ценовникот на Анхоч?

Сега веќе јас би се држел до гениус звучници ко шо и сум купувал порано, пошо SPHF серијата на гениус до сеа ме нема разочарано, а и преферирам 2.0 наместо 2.1 звучници.

А што ќе кажеме за Genius? Насловот на фирмата нема допирна точка со просечните и потпросечните производи што ги произведуваат.
Епа ако тоа не е misleading не знам што би било тогаш.

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
И озбилно ве молам за предлози за друго име на темава, да се согласиме па да пратиме барање за промена за да нема плачки. Не сметам дека насловот не е коректен пошо има производи шо уопште не прават тоа шо го рекламираат, и би биле комплетно фејк...
Негативно искуство со Лоџитек :)

toshex

the fool
18 септември 2013
6.581
8.230
Мелмак
Негативно искуство со Лоџитек :)

хахаха ама целта е да споделуваме слични практики за да се информираат членовите пример ако во иднина има некој кулер за процесор со фејк вентилатор шо не врти на пример... поентата е да се информираме и да дискутираме

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
хахаха ама целта е да споделуваме слични практики за да се информираат членовите пример ако во иднина има некој кулер за процесор со фејк вентилатор шо не врти на пример... поентата е да се информираме и да дискутираме
Знам, по употребената множина така и те сфатив, се шалам само ;)

toshex

the fool
18 септември 2013
6.581
8.230
Мелмак
Ко шо кажав мое мислење е дека за тие пари повеќе вреди да се купат профи монитори (на ново или на старо). И мое мислење е дека основната цена (base price) од Logitech е повисока така шо со се профит и давачки тие се цените кај нас, не беше целта да ги кривам Анхоч или уатевер. И мое мислење е дека основната цена е исфурана баш ради овие тактики на правење да изгледаат као повеќе од шо се. Комбинирано тоа со фактот дека се продаваат по пониски цени во странство, позитивни рецензии за звук и ретко промакнување на фактот за дизајнерскиве одлуки, прави да се популарни звучници кај компјутерски ентузијасти и се ова комбинирано го нема оштетено толку бројот на продажби.

Не знам што не е јасно во тоа што го зборам - еве во најкратки црти: сметам дека звучнициве не вредат за 4500+ денари, посебно коа не ни имаат функционални твитери/вискотонци. За тие пари или малку повеќе има многу подобри звучни опции.

Но секако дека има луѓе кои и за 4500 денари ќе ги купат што и да збориме ние тука.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.088
14.199
Замолувам да не ја носиме темата во непотребни правци.

Цената по која звучниците се продаваат си ја диктираат продавниците. Колку ги продава логитек е исто нивно право. Наше е дали ќе купиме или не.

Темава е информативна. А сега гледам дека на форумов се продавале звучниците. Огласот си е легитимен и тој што купил не се зезнал ништо. Се продава така како што е од производителот и како што сите во светов ги купиле. Ништо не е скриено. Верувам дека звукот за парите е солиден. Со здравје да си ги користи.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.581
8.230
Мелмак
Замолувам да не ја носиме темата во непотребни правци.

Цената по која звучниците се продаваат си ја диктираат продавниците. Колку ги продава логитек е исто нивно право. Наше е дали ќе купиме или не.

Темава е информативна. А сега гледам дека на форумов се продавале звучниците. Огласот си е легитимен и тој што купил не се зезнал ништо. Се продава така како што е од производителот и како што сите во светов ги купиле. Ништо не е скриено. Верувам дека звукот за парите е солиден. Со здравје да си ги користи.

Мислам дека сите исто збориме а не се разбираме. А и се слагам дека сигурно има и подобар наслов шо може да се искористи за темата, се надевам администрацијата ќе излезе пресрет ако се избере таков го промени насловот на темата.

9 јуни 2015
1.388
2.199
Скопје
Ко шо кажав мое мислење е дека за тие пари повеќе вреди да се купат профи монитори (на ново или на старо). И мое мислење е дека основната цена (base price) од Logitech е повисока така шо со се профит и давачки тие се цените кај нас, не беше целта да ги кривам Анхоч или уатевер. И мое мислење е дека основната цена е исфурана баш ради овие тактики на правење да изгледаат као повеќе од шо се. Комбинирано тоа со фактот дека се продаваат по пониски цени во странство, позитивни рецензии за звук и ретко промакнување на фактот за дизајнерскиве одлуки, прави да се популарни звучници кај компјутерски ентузијасти и се ова комбинирано го нема оштетено толку бројот на продажби.

Не знам што не е јасно во тоа што го зборам - еве во најкратки црти: сметам дека звучнициве не вредат за 4500+ денари, посебно коа не ни имаат функционални твитери/вискотонци. За тие пари или малку повеќе има многу подобри звучни опции.

Но секако дека има луѓе кои и за 4500 денари ќе ги купат што и да збориме ние тука.
Како можеш да процениш дали вредат или не без воопшто да ги имаш слушнато ?
Еве уште едни звучници без никакви високотонци што се уште поскапи ? Дали високотонците се круцијални во одредбата на цената на едни звучници ?
Ја рашири темава многу.
Што да кажеме за целата палета на SteelSeries/Razer и сите останати гејмерски брендови што продаваат и не знам си каков 7.1 surround sound слушалки со 2 драјвери ? Што да кажеме за нивната цена? Што имаат полош квалитет на звук од дупло поефтини Sennheiser или Audotehnica слушалки ? Им се може. Тоа е бизнисот.

Vlad944

lurker
3 март 2015
786
1.759
Негледам дека цената која ја има Анхоч е премногу повисока од тоа што logitech ја има објавено.
Јас ги зедов 3890 во 2019 декември месец.Сега се за 1000 денари поскапи.
1640116606756.png 1640116623064.png

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.592
6.864
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Значи звучниците се со добар квалитет на звук, мислам дека со тоа сите се сложивме. Цената си ја диктира Logi и е таа која што е. Сигурно дека може да се најдат звучки со ист или сличен квалитет на овие од друг бренд за помалку пари, но споредбено со останатите поефтини и поскапи модели во оваа Z серија на Logi оваа цена е логична. И што е најбитно членот што ги земал за 2400 или колку и да беше огласот направил супер зделка.

Е сега бидејќи темата е да се споделуваат вакви лажњаци меѓу производите, еве и овие звучници имаат лажни твитери:
Speakers 2.1 Genesis Helium 600 60W RMS w/Remote

The Genesis Helium 600 uses a woofer in the subwoofer, while the satellites cover the mid and high frequencies. This is covered exclusively by the lower loudspeaker, because the “tweeter” above is purely decorative and therefore not functional. However, this is not a big special feature, even with some other inexpensive loudspeaker systems the tweeter is only decoration.

Ама дека се Genesis веројатно никому ништо. Дури ни на сајтот никаде немаат наведено.

Изгледа дека ова е пракса кај поголем број на вакви „буџет“ 2.1 системи.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.099
6.042

Има амплитудно фрекфентна катактеристика за звичници и се мери нивниот риспонз. А звукот нема никаква врска со тоа што е налепено на кутијата на звучникот. Било тоа да е украсен високотонец или украсна лајсна или други украси. Незнам како заклучи дека не вределе зошто имаат залепен украс на нив!
Не за друго туку дека тој не е предвиден да е функционален. Не е дека е "расипан". Украс е.

Јас не би ги купил зошто општо овој тип на звучници не ги почитувам, ама сосем сфатливо да си ги користат луѓе и да се презадоволни.

И на крај. Да и јас би зел монитори наместо вакви. И јас го реков истото. Ама за оваа цена? Каде има пар монитори за оваа цена!?

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.387
5.531
Не ми се верува што калакурница стана темава искрено. Ретко безвезна констатанција е ова, ај препрочитај го првиот пост и потоа што се дискутира - никој никаде не спомна квалитет на звук. Може и JBL преносен звучник од 1.000 денари да има подобар звук од ова, но тоа не е и не ни беше тема на муабет.

Ова ме потсеќа на еден муабет за сервисери на коли, кога долгогодишен фан на Тојота збори со Тојота сервисер. Сервисерот му вика „Не се квалитетни коливе како што беа, еве ти X и Y факти“. Фанов му вика „Ти појма немаш што збориш“ и му се лути зашто му кажува факти, а овој вљубен во Тојота.

Од фирма од калибар на ЛОЏИТЕК најмалку се очекуваат вакви „превари“ за декоративен елемент кој е всушност функционален. Но, пофасцинантно е што за генералната јавност очигледно тоа не само што е прифатливо, него и се охрабрува.

Па глуп е оној што не истражил, што не видел, што не прочитал. Па Тоше беше неписмен зашто нели, очигледно фирмата го има ставено тоа на веб. Па испадна фирмата го нема ставено...

Јас се откажувам од темава, страшно сум разочаран што човеков пробува да ви долови нешто интересно, актуелна тема на муабет, а ние тука ја вртиме како некој можел или не може да си ги продаде звучниците. Стварно битпазарски муабети правите.
Авторот на првиот пост се предомислил дека ова е добра зделка за овие звучници откако открил дека имаат декоративен наместо функционален дел.

А иронијата е во тоа што звучниците свират исто и пред и по неговото откритие. Не ги слушнал за да одлучи дали му вредат за таа цена или не, се откажал само заради тоа сознание. Што и е легитимно, да се бојкотира купување на производот заради ваквиот начин на доведување во заблуда на купувачите. Но во случајов се работи за купување на старо, со што не се казнува производителот.

Појасно е сега?

krema

OG
24 јуни 2009
15.738
15.833
youtu.be
И јас имам логитеч, или лоџитек :D
Пиштат, вриштат без никакви маани ем немат твитери. :cool:

e54ec4daacea52e554c159492d555c18.jpg

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.671
13.727
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64

toshex

the fool
18 септември 2013
6.581
8.230
Мелмак
Има амплитудно фрекфентна катактеристика за звичници и се мери нивниот риспонз. А звукот нема никаква врска со тоа што е налепено на кутијата на звучникот. Било тоа да е украсен високотонец или украсна лајсна или други украси. Незнам како заклучи дека не вределе зошто имаат залепен украс на нив!
Не за друго туку дека тој не е предвиден да е функционален. Не е дека е "расипан". Украс е.

Јас не би ги купил зошто општо овој тип на звучници не ги почитувам, ама сосем сфатливо да си ги користат луѓе и да се презадоволни.

И на крај. Да и јас би зел монитори наместо вакви. И јас го реков истото. Ама за оваа цена? Каде има пар монитори за оваа цена!?

За уште 1000че и нешто ситно плус:

А сигурно има и во други продавници солидни монитори за околу 100е, да не почнувам сеа за како од соседни држави или thomann може да се земе пошо мене ми е опција. И секако може и на старо да се купи до толку подобар модел ќе се најде за парите ако се зачувани не прави разлика ново или старо.

ДА ПОТЕНЦИРАМ ЗНАЧИ: МОЕ - лично МОЕ мислење и уверување е дека тие звучници не вредат за 4500+ денари. Ко шо кажав за 2500 на старо сигурно се одлични звучки. Зборам за цената на нови во продавница кај нас - не би ги зел. Значи џабе е и звук и се коа имаат фејк лепенки на нив. За мене тоа е DEALBREAKER.

Значи за мене, не за вас, не за сите луѓе општо - тоа мене ми прави разлика и е dealbreaker. И ко шо посочија луѓе со скринови од амазон ривјус има луѓе кои ги враќале само ради тоа - шо значи не е лудост не е нешто шо само мене ми смета, ама разбирам дека не им смета на сите на некои може и им се свиѓа и нема да ви кажувам вам дали треба да ви се свиѓа или не.

Ама и вие не ми објаснувајте мене како мене не треба да ми смета во одлука за потенцијално купување по цена на нови.

Се надевам сега е појасно.

Темата беше отворена како реакција на шок дека фирма од тој калибар направила ваква глупост. Толку. Никаде не беше фактор квалитетот на звук, напротив дури и се спомна неколку пати дека сепак се звучници со добар звук според сите рецензии.

@gOJDO овие не клецале ела кажи го.

Цар си! :D :D :D :D

Последна промена:
членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Офтопик

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно