Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Xiaomi Mijia M365 Electric Scooter

NIKOLAP7

read-only
1 јули 2017
34
17
И јас ја извадив ама не успеав да ја вратам. Иди кај Тим нека ти ја среди.

Потсетување за сите што сега ќе почнат пак да го возат тротинетот - проверете го притисокот во гумите ПРЕД да го возите.
Јас го проверувам притисокот редовно затоа што ако падне под 3.5 бари (јас ги пумпам гумите на 4 бари) повеќекратно се зголемува ризикот од пукање на гумата.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

smole

poweruser
18 април 2007
3.901
4.581
Јас го проверувам притисокот редовно затоа што ако падне под 3.5 бари (јас ги пумпам гумите на 4 бари) повеќекратно се зголемува ризикот од пукање на гумата.

Кога е низок притисокот гумата не пука туку внатрешната се трие и гребе од надворешната и се уништува, после џабе е лепење кога ќе се направат како конци - мора нова внатрешна.

NIKOLAP7

read-only
1 јули 2017
34
17
Кога е низок притисокот гумата не пука туку внатрешната се трие и гребе од надворешната и се уништува, после џабе е лепење кога ќе се направат како конци - мора нова внатрешна.
Така. Во секој случај дури и да би можел да ја залепиш внатрешната, кога-тогаш ќе мора да ја смениш.

NikolovskiM

hello world
20 април 2019
161
279
Нови внатрешни пред околу месец дена земав од официјалната продавница на Xiaomi, кај Раде Кончар. 300 денари парче. Личат ко да се оригинал :unsure: Претходно се мачев на 2 недели да лепам излижана гума заради триењето погоре што беше спомнато, сеа веќе месец дена си тера без мака :)

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.616
1.782
Не знам дали дискутиравме во оваа тема за Бустед Скејтбордите, но како и да е, компанијата Бустед ги затвори вратите и пропадна. Бустед се алтернативно превозно средство, нешто како тротинетите само покул за возрасни. Се наметнаа како идеално превозно средство за градови со густ сообраќај како Њујорк и градови со високи ридови како Сан Франциско. Ги промовираше Кејси во неговите блогови. Ќе поставен линк од подкастот на МКБХД каде интересно се прави осврт на целата ситуација. Колку беше таа технологија пред своето време говори и фактот што никој не успеаа да ги копира успешно. Рип Бустед.

smole

poweruser
18 април 2007
3.901
4.581
Не знам дали дискутиравме во оваа тема за Бустед Скејтбордите, но како и да е, компанијата Бустед ги затвори вратите и пропадна. Бустед се алтернативно превозно средство, нешто како тротинетите само покул за возрасни. Се наметнаа како идеално превозно средство за градови со густ сообраќај како Њујорк и градови со високи ридови како Сан Франциско. Ги промовираше Кејси во неговите блогови. Ќе поставен линк од подкастот на МКБХД каде интересно се прави осврт на целата ситуација. Колку беше таа технологија пред своето време говори и фактот што никој не успеаа да ги копира успешно. Рип Бустед.

Прескапи беа.

smole

poweruser
18 април 2007
3.901
4.581
Ако го слушаше подкастот ќе видиш дека работеле со големи загуби, многу скапо било за имплементација, затоа и немаа конкуренција кај кинезите.

Не го слушав подкастот, ако и на тие високи цени работеле со загуба тогаш не ни требало воопшто да почнат, бизнис планот (кој претпоставувам дека го имале) сè си кажува.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.616
1.782
Не го слушав подкастот, ако и на тие високи цени работеле со загуба тогаш не ни требало воопшто да почнат, бизнис планот (кој претпоставувам дека го имале) сè си кажува.
Цената нема никаква врска имало време кога не можеле да постигнат со нарачки, и тоа без реклами или јак бренд позади нив. Едноставно пазарот им е претежно млади луѓе во густи градови кои работат во ИТ секторот и имаат пари. Имаат многу јака заедница на Редит, но се случиле некои настани каде што си отишол фаундерот, луѓето што работеле биле врхунски инженери но немале појма од бизнис и како правилно да се води и расте еден бизнис и се поклопиле некои работи како тарифите на Трамп и Локдаун во големите градови и се случи тоа што се случи.

NIKOLAP7

read-only
1 јули 2017
34
17
Компанијата Neutron Holdings која работи под трговското име Lime, го откупиле преостанатиот имот од Boosted.

smole

poweruser
18 април 2007
3.901
4.581
Компанијата Neutron Holdings која работи под трговското име Lime, го откупиле преостанатиот имот од Boosted.

Инаку пред некоја недела видов лик на Lime тротине во Скопје, безвезе ми беше да го прашал како го украл :)

smole

poweruser
18 април 2007
3.901
4.581
Првенствено планирав да ја купам Mi portable Air Pump од mi-store.mk ама 3000 ден ми се чинеа многу за таква направа, иако сум свесен дека е на батерии и може да се носи во ранец.

Вчера од Лидл во Србија го купив овој компактен безуљен компресор - Parkside PKZ 180 C5 за 3999 дин. т.е. 2086 ден. Со компресорот доаѓа и пиштол со манометар за пумпање на гуми.

Денес ги пумпав гумите - брзо и супер си ја заврши работата, но пазете - многу е гласен - 97db.

Ако барате компресор кој има (релативно) мали димензии и силина до 8 bar-и за по дома овој е добар избор. Најблискиот српски Лидл до МК е тој во Врање.

41b7f43d09c46402cb23652db02ef7aa.jpeg

PS Сега налетав на продолжетоков за вентил кој спречува да се издишува гумата при ставање/вадење на цревото за пумпање. Го има и на Алиекспресс, но пред да нарачам да прашам да не го има некаде во МК?

Последна промена:

NIKOLAP7

read-only
1 јули 2017
34
17
Првенствено планирав да ја купам Mi portable Air Pump од mi-store.mk ама 3000 ден ми се чинеа многу за таква направа, иако сум свесен дека е на батерии и може да се носи во ранец.

Вчера од Лидл во Србија го купив овој компактен безуљен компресор - Parkside PKZ 180 C5 за 3999 дин. т.е. 2086 ден. Со компресорот доаѓа и пиштол со манометар за пумпање на гуми.

Денес ги пумпав гумите - брзо и супер си ја заврши работата, но пазете - многу е гласен - 97db.

Ако барате компресор кој има (релативно) мали димензии и силина до 8 bar-и за по дома овој е добар избор. Најблискиот српски Лидл до МК е тој во Врање.

PS Сега налетав на продолжетоков за вентил кој спречува да се издишува гумата при ставање/вадење на цревото за пумпање. Го има и на Алиекспресс, но пред да нарачам да прашам да не го има некаде во МК?
Одличен избор Смоле.

goce03

user
20 јануари 2015
1.599
3.203
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10

Изгледа одлично за парите а имам позитивно искуство со Parkside.
Со здравје да ти служи, фала за инфо, наредно одење до Лидал ќе со го земам за мене.

NIKOLAP7

read-only
1 јули 2017
34
17
Изгледа одлично за парите а имам позитивно искуство со Parkside.
Со здравје да ти служи, фала за инфо, наредно одење до Лидал ќе со го земам за мене.
Компанијата Komprenass што ги произведува Parkside, e фирма-ќерка на Lidl.

15 септември 2012
1.162
1.300

јас го гледав во лидл во нови сад и ме разочара цената, па не го купив... Малку е различна од оваа за која ти си го купил... Pneumatska pumpa sa klipnim kompresorom PKZ 180 C5 - u

smole

poweruser
18 април 2007
3.901
4.581
јас го гледав во лидл во нови сад и ме разочара цената, па не го купив... Малку е различна од оваа за која ти си го купил... Pneumatska pumpa sa klipnim kompresorom PKZ 180 C5 - u
Моја грешка - 7999 дин - 4176 ден. го платив.

Во упатството пишува дека во рамки на 10 мин. работи само 1.5 мин иако јас кога пумпав ни 1.5 мин не го користев, така да намената му е само за пумпање на ствари, не за фарбање или сл.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Моја грешка - 7999 дин - 4176 ден. го платив.

Во упатството пишува дека во рамки на 10 мин. работи само 1.5 мин иако јас кога пумпав ни 1.5 мин не го користев, така да намената му е само за пумпање на ствари, не за фарбање или сл.

Прашина од ПЦ може да дува или мора да се стисне пинот во центарот?

smole

poweruser
18 април 2007
3.901
4.581
сериозно купувате компресори за едно туцаво гумиче?

Да, и не е една гума, две се а и за други работи може да се користи.

Прашина од ПЦ може да дува или мора да се стисне пинот во центарот?

Може, се вади цревцето и има 2 игли (кратка и долга) за издувување - не мора да се докупува посебен пиштол.

Последна промена:

NIKOLAP7

read-only
1 јули 2017
34
17
Да, и не е една гума, две се а и за други работи може да се користи.

Може, се вади цревцето и има 2 игли (кратка и долга) за издувување - не мора да се докупува посебен пиштол.
Тоа е добро. Ако има некои малку потивки компресори во Лидл би си купил понатаму за издувување на прашина од компјутер.

6 ноември 2012
2.074
2.235
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU
Corsair HX1000 (full modular)
RAM
4 x 8gb G-SKILL Sniper X 3200Mhz
Video card
Gainward RTX 3090 Phoenix
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Asus ROG Delta Core \ HyperX USB Amp
Monitor
Samsung Odyssey G7 32" QHD 240Hz \ BenQ PD3200Q 32" QHD
OS
Windows 11 Pro

NIKOLAP7

read-only
1 јули 2017
34
17
Mi Portable Air Compressor ќе ви заврши работа за таа намена.
Јас го имам тој компресор од Mi. За тротинетот е сосем доволен и засега немам потреба од појак. (немам каде да ставам голем компресор во моментов)

Од Лидл ќе земам компресор кога ќе треба да го чистам компјутерот од прашина.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Кај нас вакви „куфер-компресори“ се околу 100евра и нагоре.
Набрзина линк.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно