Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Камери за надзор.

Razor-mk

hello world
7 јули 2013
144
70
Здраво.
Ми треба совет - мислење за домашна надзорна камера.
Се работи за викендица, гледав на Амазон сите се со ви-фи функција.
Соларна опција ми одговара и не се нешто многу скапи просек 200-300 евра.
Прашањето ми е дали постои некои камери, т.с какви да барам да не работат на вифи само, туку да можат да снимаат во датотека, е сега дали они можат например да се приклучат на хард диск и да собираат меморија например за 3-4 месеци,
Видов дека постојат и со Е сим конекција, ама во опис пишување за германски оператори, дали например може на тие камери да се стави наша сим картичка од А-1 со пакет 40 гб и да тера 3-4 месеци.
Домашен интернет не ми одговара скап ми е за плаќање, а ќе треба само за камера да го користам.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.496
2.947
Пред година и нешто купив нова XEGA XG-13, од член на форумов, @Steff_92
Тоа е батериска камера со 4G модул, ставив припејд сим картица од А1, активирав интернет пакет, и си работи сеуште. Има слот за micro sd card за снимање, ставив картичка, и си снима локално, а се додека има интернет, имаш пристап до снимките во картицата од било каде во светот.
Потребно е повремено да се полни батеријата, а на колку време - тоа ќе зависи од модусот на оперирање: ако мора да снима и да стримува нон-стоп 24/7, сигурно ќе се потроши за неколку дена, но ако снима само доколку нешто се придвижи, тогаш веќе е друга математиката, тогаш можи да трај неколку недели или месеци.
Овој е моделот на камерата:
XEGA 4G LTE Cellular Security Camera Solar Powered Outdoor Camera with PIR Human Detection for Home Security
Со ова не ти велам да купиш (баш) таква, само споделувам искуство, за да ти се најди понатаки при одлучвањето :)
Иначе, @Steff_92 има уште некои други играчки за продавање, па види ги овдеки:

односно тука:
Фото и видео опрема Archives - ОГЛАСИ

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно