Прашај ги и зошто не може да се следи количината на потрошениот интернет...Јасно ми е со агентите,и форсираат за да продадат,све ми е тоа јасно.Ке се слушнам утре со другарката и другарот,па кој е на смена да ми отвори,и каже колку гб имам за симнување.Па ке ве известам сите,што и како ми кажале.
Не може да се добие со тужба затоа што интернетот е пак неограничен и со намалена брзина, брзините што ги рекламираат се со "ДО" таа и таа брзина и во договорите пишува дека во зависност од условите бла бла ќе биде доставена максималната можна брзина.Не ми е јасно зар нема некој закон да ги брка што лажно ги преставуваат пакетите на нивните страни, или пак на некој начин да ги тужи некој.
Јас знам дека НЕ МОЖЕШ да ги тужиш али мора да има некој начин не може ти да пишеш неограничено и после тоа со ФЕР ПОЛИТИКА да се вадиш.
Сепак ова е С.Македонија се е можно и така ќе остане засекогаш али тоа е кога народот си го дозволува тоа и државата воедно потоа им го дозволува тоа на сите компании.
Едит : Ме интересира дали е возможно на било кој начин ако има некој тука стручко кој е учен за овие работи да ги тужи иако знам дека не е возможно али дали има ОСНОВА
Тука е кваката. Во договорите не стои никаде колку е лимитот, туку стои "неограничено со политика за фер користење" и се повикува со фуснота на Општи услови за користење кои се закачени на нивната интернет страница. Што значи ако им текне да го заменат тој PDF со друг каде што пишува 300 GB, ништо нема да им можеш......Плус тоа делот за фер користење 500гб што го пишаа у сите договори.
Јас се јавив и во АЕК , ми рекоа дека провајдерот не е обврзан да обезбеди услуга што не е наведена во договорот. Ако сака може, ама не мора.,,,ако немам достап за сите податоци да ги гледам онлајн во врска со интернетот,во наредни 48 часа,раскинувам договор...
Јас се јавив и во АЕК , ми рекоа дека провајдерот не е обврзан да обезбеди услуга што не е наведена во договорот. Ако сака може, ама не мора.
Е сега, последните важечки услови на користење им се од 03.09.2019 година. Кога би обезбедил доказ дека лимитот бил поголем пред тој датум (кога сум го склучил договорот), би требало да може правно да се исправи работата...
како може неотел да нуди 5тб нет а им ги користи мрежите на телеком.?
Користат транспортна инфраструктура од телеком, интернет конекции и линкови си имаат сопствени, така да не е исто ко да имаш интернет од Телеком.како може неотел да нуди 5тб нет а им ги користи мрежите на телеком.?
И јас сум за ова,затоа што не ми е јасно,како е можно да нема никаде во договор да не пишува колку гб е тоа неограничено,ужас у пм.Добро, а да пратиме колективно писмо потпишано од голем број на корисници - во кое ќе кажеме дека ова е неетички маркетинг (што навистина е), дека договорт е полн со дупки кој се на страната на операторот и слично. Сигурно и на форумов има некој што може да помогне при сотавување на вакво писмо.
Мислам со тоа што ги критикуваме на форуми нема ништо да постигнеме. Дури ниту поединечното бунење во конакт центарот не е ефективно.
Затоа што сепак кај сите останати оператори, таа политика на фер користење е на видно место поставена.
Искрено, мене и ми се исплати да имам опција да доплатам за рецимо лимит од 1тб. Но, за жал немаат ни такво нешто.
Епа само во Мк може да ти дадат договор,каде што ако сака пишува,ако сака не услугите кој ги бараме,каква катастрофа.Јас се јавив и во АЕК , ми рекоа дека провајдерот не е обврзан да обезбеди услуга што не е наведена во договорот. Ако сака може, ама не мора.
Е сега, последните важечки услови на користење им се од 03.09.2019 година. Кога би обезбедил доказ дека лимитот бил поголем пред тој датум (кога сум го склучил договорот), би требало да може правно да се исправи работата...
Еве и мене исто ми одговорија на фб А1.
Погледнете го атачментот 87882
Негораччиен е ама со ограничување. Исто коа некоја ќе ти каже, прави ми што сакаш, ама не ме дирај доле.![]()
За 3 дена сум успеал да поебам 90гб нет ова веке е луда работа, ке испадне и локално што делам ми го троши нетот
Дефинитивно овие крадат како може на 13.05 да сум потрошил само 500мб а другите денови све над 15гб ххааха аииииии луда работа.
Мене не ми е јасно како можат воопшто 500 да стават, ај 1000 нека е ќе сфатам. Ам 500 во 2020... Па ај не ме је*и, ај стајте колку мобилната ако не. :angry: Копуци.Искрено, не верувам дека крадат, едноставно не мораат, 500 гига се трошат мн лесно. Имаме мн уреди кои сибделкаат интернет, што даунлоад што аплоад.
Искрено, не верувам дека крадат, едноставно не мораат, 500 гига се трошат мн лесно. Имаме мн уреди кои сибделкаат интернет, што даунлоад што аплоад.
Бесплатна достава
NET CONNECTOR RJ45 FTP CAT5e EXTRALINK
15,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro PST LN, Low-Noise PWM, 450-2000 RPM, BLACK, ACFAN00343A
740,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS KEYCHRON BM24, 2.4Ghz/Bluetooth, 2400 DPI PixArt PAW3212 sensor, 1000Hz, Space Grey, BM24-X61
1.290,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00194A
1.590,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE BOYA USB Type-C BOYA K9, RGB, Cardioid, Black
4.900,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 BLACK (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A1
4.030,00 ден